Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Elder Scrolls IV: Oblivion

Xbox 360
The Elder Scrolls IV: Oblivion
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    24 mars 2006
  • Utvecklare
    Bethesda Softworks
  • Antal ägare
    250
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.3

Fler fusk

Tips

Inskickat av Ramones den 10/04 -06 11:01

Vampyr questen.

Om du som jag samlar på dej en massa prylar inne i Oblivion portarna så kommer sakerna äntligen till nytta, du behöver ca 1000 guld mynt för att klara denna questen. Innan du ger dej ut för att leta upp alla grejerna så rekomenderar jag starkt att du går med i Thieves Guild. Du kan hitta rekrytmannen i Imperial city waterfront district på en bakgård där det ligger några luffare, det står en man med en fakla där och två personer runt honom. Prata med honom och köp därefter 200 lockpicks.

Första steget är att prata med Raminus Polus om ett botemedel. Du hittar honom i Arcane University som ligger i Imperial city. Han berättar lite om det och ber dej att träffa Count Hassildor. Han finns i Skingrad. Prata med hans Steward, och senare också med honom själv. Han pratar lite om sej själv och sin fru som också är vampyrer. Till slut berättar han om en häxa som har ett botemedel till sjukdomen.

Du hittar henne längs Corbolo floden, som ligger till öst om Imperial city. Nu börjar det roliga. Innan hon kan hjälpa dej, måste du hjälpa henne. Hon ber om fem tomma grand soul gems. Dom här är svåra att hitta och det är här alla dina lockpicks kommer till nytta.

Gem ett: Det är är en mycket lätt en. Gå till Imperial city market district. Hitta Mystique affären. Han har en att sälja. Fyra kvar.

Gem två-fyra: Nu kommer din lockpicking nivå att gå upp. Gå mot Arcane University. Bäst är att göra detta på natten, du ska ju stjäla. Gå in, och direkt så stöter du på en glasmonter och eventuelt en gammal gubbe. Bara lugn gubben går efter en stund och du kan nu skrida till verket. Gå till glasmontern, det ligger tre Grand Soul Gems i den men bara en kan du använda eftersom hon vill ha dom tomma. Ta alla ändå och ladda upp din magiska vapen med dom två andra. Det är ett level 5 lås (very hard), det tog mej 60 försök innan jag fick upp den så ha tålamod. Se bara till så att ingen ser dej när du dyrkar upp låset och tar stenarna.

Gem fem: Gå till Chorral Mage´s Guild. Inuti, finns det en trappa, och glasmonters till höger och vänster om den. Den till höger ser lockande ut, men ingen är bra nog av de tre stenarna. Den till vänster är rätt, det ligger en tom Grand Soul Gem i den. Det är också ett level 5 lås så lycka till. När du har fått tag i den så har du tre tomma Grand Soul Gems.

Gem sex: Gå mot Brumas Mage´s guild nu. Gå in och lite till vänster så finns det en liten affär. Om ägaren inte är där så är det bara till att vänta.När hon kommer tillbaka så köp den av henne, eller stjäl den om du inte har några pengar. Men det är lättare att bara köpa den.

Gem sju: Stick till Cheydenhol Mage´s Guild nu. Gå in, och till vänster ner för trapporna finns det en affär, prata med butiksägaren. Precis som innan, köp den, eller sno den. Det går ej att köpa den om du är fullt utvecklad vampyr så då får du stjäla den. Kom bara ihåg att dumpa den och dom andra stenarna innan vakten tar dej eftersom dessa blir konfiskerade annars. Ta upp stenarna. Grattis du har nu fem tomma Grand Soul Gems och så är du förmodligen också gudomlig på att dyrka upp lås.

Träffa Melisande (häxan) igen nu. Hon kommer att ta dina gems, men du är inte klar än. Hon säger att hon förmodligen kan skapa motgiftet, men då behöver hon ha: sex Garlic Cloves (vitlök), fem Nightshade Leaves, 2 BloodGrass Shoots, blod från en Argonian, och stofftet från vampyren Hindaril.

Carlic Cloves (vitlök): Dom här är mycket lätta att hitta och finns i dom flesta alkimist-affärerna, Värdshus Och Mage´s Guild ställen. Bara gå från affär till affär tills du har fått ihop sex stycken. Jag rekommenderar att du börjar med "The main ingredient" som ligger i Imperial market district.

Nightshade: Alkemisten i The main ingredientsom ligger i imperial city district har dessa så dom är inte så svåra heller att få tag i. bara köp fem stycken så är du klar.

Bloodgrass: Också mycket enkelt att få tag i. Du kan helt enkelt köpa det i The main ingredients affären som du kunde med dom andra sakerna. Eller knalla bara in i en Oblivion port och hämta det, det växer överallt där inne (lite svårt om man har som jag, klarat ut mainquesten).

Blod från en Argonian: Lätt, bara gå och hugg en Argonian med kniven som Melisande ger dig, du behöver inte döda honom utan ett ordentligt hugg räcker. Se bara till att gömma dej sen från vakterna. Eller om du har klarat ut spelet kan du gå till "tempel of the one" där draken står och hugg den Argonian som har svart kåpa. Då kommer inte vakterna att komma efter dej och allt är frid och fröjd.

Stofftet från Vampyren Hindaril: Om du inte är på en mycket låg level så borde detta att bli en enkel match. Level 5 måste du minst vara på. Gå till stället på din karta. Det är rätt så lätt att komma dit, bara att gå rakt fram. När du väl är inne i grottan kommer du att stötta på ett par skeletons och ca 3 stycken "lesser vampires" innan du kommer till honom. Jag gjorde snabbt slarvsylta av dom och begav mej vidare. När du till slut stötter på Hindaril så blir han en lätt match eftersom han först bara slåss lite med nävarna och sedan flyr för att senare vända sej om med en liten dolk. Han är hur som helst mycket lätt att döda. Kanske hade jag bara tur, men det var allt annat än svårt.

Så, nu har du allting. Ta det tillbakas till Melisandre. Hon säger att hon kan ordna kuren men att det tar tid så kom tillbaks igen efter något dygn eller så. Så ha så trevligt du kan nu när du är inne på dina sista nätter som vampyr. Festa på allt som du kan lägga dina blodiga händer på. Gå sedan tillbaks till din käre vän Melisandre. Botemedlet är då klart. Drick lite själv. Du är nu officielt botad, men questen är inte slut än. Kommer du ihåg Counten? Kila tillbaka till Skingrad och avlägg en visit hos honom. Du kommer att bli tagen till stället där hans fru ligger. Melisandre kommer att bli där också. Efter en liten dialog, ger han sin fru botemedlet, vilket dödar henne. Han ber dej därefter om att få 24 timmars tid till att sörja och tänka igenom situationen. Precis som innan, vänta lite, prata med Counten. Han kommer att tacka dej för att du har fått hanns fru att somna in för gott, och belöna dej med 500 guldmynt. Questen är nu officielt avslutat. Grattis.

Fusket har betyget 8.56 (14 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 22 kommentarer:

hayabusa den 13/04 -06 13:07
Bra fusk jätte bra fusk det hjälpte mig riktigt mycket.... TACK!!!

rolig den 14/04 -06 02:40
grand soul games kan man köpa och kopiera

sweden_simon den 26/04 -06 21:27
fusk? mer som en guide faktiskt..

cd_skiva den 28/04 -06 17:35
ömmm det är ju bara att joina mages guild och picke pocka alla som sover så får man 5 grand soul gems

rolig den 30/04 -06 06:44
var f*N är vampyren?

Ramones den 03/05 -06 17:44
Man kan inte köpa mer än en grand soul gem vad jag vet lr gå med i mages när du är vampyr eftersom dom säjer att dom inte vill veta av dej...

yeti den 20/05 -06 16:56
efter man har fått belöningen kan man be om " reward" igen och får då samma summa igen.Man kan göra om det oändligt.

Mc_tim den 26/05 -06 10:37
Annars köper ni bara en GSG från Mystique affären och duplicerar den tills man har fem st

kluxos den 30/06 -06 20:34
Väldigt bra fusk ger direkt en 10!

riczone den 01/08 -06 18:47
det e juh bara att picklocka låder i mages guild(på very hard då)så får du grand soul games

mannen den 21/10 -06 19:24
Fick du bara 500 guldmynt eller har du skrivit fel , för jag fick 5000;)

john_94 den 22/12 -06 12:26
hur blir man vampyr?

azureus den 17/04 -07 21:22
Man måste vara en vampyr för det här, inte bara någon snubbe som har blivit infekterad av perphoric hemophylia (du måste alltså vara en fullt utvecklad vampyr)

Belöningen ändras beroende på din level.

Alven den 23/04 -07 21:37
man kan nästan köpa soul gems överallt eller hitta i ruins elr grottor..

Europe den 07/07 -07 23:36
vet någon hur man stänger den första porten till oblivion, skicka ett mess till mig är ni snälla!

F3L1KZ den 14/08 -07 11:20
asså seriöst cpar sej mitt spel lr?? kan inte je häxan bloodgrass har jort om questet 5 gånger... kan ngn jälpa mej lr?

zatte den 17/08 -07 10:49
vilket lvl ska man vara för shrine nära kvatch? kommer inte ihåg vad närmsta staden heter men vilket lvl måste man vara för det? skicka mess den som vet :)

shadowmare den 28/11 -07 21:19
håller på med de här tipset
snart klar

martin1014 den 06/05 -08 21:50
öh.... tog det dej 60 försök med en very hard? skulle klara hela thieves guild med max 2 lockpicks.... det är skitlätt med lockpick ju

HaloStarWars den 18/05 -08 17:14
JÄTTE SUPER MEGA BRA TIPS, har försökt jag vet inte hur länge komma på hur man blir botad så jag nån gång kan få levla utan att vara iriterande vampyr :D =)

PPQ150 den 09/07 -08 17:46
bra 'guide' :)

finns det andra sätt att bli botad på?

Morhogenesis den 01/05 -09 14:54
BRA FUSK!!!!! Fan jag hatar å bli vampyr hela tiden

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.