Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Elder Scrolls IV: Oblivion

Xbox 360
The Elder Scrolls IV: Oblivion
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    24 mars 2006
  • Utvecklare
    Bethesda Softworks
  • Antal ägare
    250
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.3

Fler fusk

Tips

Inskickat av dark_sith den 07/04 -06 20:50

Vad är det för skillnad på raserna?
All raser har olika färdighetsbonusar. T.ex har Nord +10 i svärd medans en Wood Elf har +10 i att smyga o.s.v. Alla raser har även nån specialfärdighet som som resist mot magi, kan andas under vatten etc. Raserna spelar egentligen bara roll i början, det jämnar ut sig ganska fort.. så det är mer en smaksak.

Är det nån skillnad på man och kvinna?
Förutom utseendet och rösten så är det lite skillnad på attributen, t.ex kan en kvinna ha 10+ i Personality medans en man har 10+ i Endurance.

Jag har spelat i flera timmar nu men går inte upp level?
Man måste få "level-ups" i sina major skills, dom som man valde i started, som åt mig är det t.ex Sneak, security, blade, osv sen måste man sova för att gå upp i level, gå in på ett inn och hyr en säng. Det räcker att sova en timma för att gå upp i level.

Jag har blivit smittad av en vampyr, hur blir jag av med det?
Man kan bli smittad av en vampyr antingen när man sover eller blir anfallen av en. Det finns även quests där man kan bli vampyr om man vill. När man har blivit smittad har man 3 dagar på sig att bli av med det annars förvandlas man till en vampyr(mer om hur det funkar med vampyrism längre ner). För att bli av med smittan kan man antingen dricka en "Cure Disease"-potion eller be vid ett altare i ett tempel.

Om man har väntat 3 dagar och blivit förvandlad till en vampyr finns det en quest att göra för att få en cure. Gå till ett tempel och fråga någon om "Cure to Vampirism", då får man till svar att man ska prata med en mage. Gå till Arcane-stället i Imperial City och prata med en mage där. Då blir du tillsagd att hitta Count Hassildor, res till Skingrad och prata med en Argonian-tjej där inne som hämtar greven åt dig. Han berättar att det finns en häxa som kan veta något om botemedlet, res och prata med henne så får man ett antal quests att göra för att komma åt curen. Det är ett halvt helvete att få bort vampyrismen så jag rekommenderar att ladda senaste saven om man skulle bli smittad.

Och om man vill spela som vampyr?
Som vampyr får man en del bonusar, i t.ex styrka. För varje dag som man inte dricker blod ökar bonusarna men ditt utseende blir också allt mer vampyrliknande som kass hud och huggtänder, och folk kommer inte vara lika sugna på att prata med dig. Till sist får man även osynlighet och andra färdigheter. Om man inte dricker blod så skadas man i solen, mer ju längre sen det var man inte drack.

Dricka kan man bara göra av sovande personer, hitta uteliggare eller lock-picka hus på natten, sen kan man vara ute i solen i 24h utan att skadas.

Jag vill ha en häst, hur gör jag? (Sida 46 i manualen.)
Du gör första delen av mainquestet och drar till Chorrol, Jauffre hittar du i quest-huset uppe till höger (trappa upp), prata med han, fråga honom lite saker o länsa hans låda (ja, han tillåter en)!

På nedervåningen finns det någon som är/liknar en munk, prata med honom och du får din häst! Gå ut från huset, sväng vänster in i en liten tunnel så fort du kommer ut och nu bör du se stallet där hästen är, använd den som inte har en röd hästsko.

Sen finns det såklart bättre hästar som du kan köpa i bl a Chorrol.
2500 guld.

Hur slänger jag items? (Sida 10 i manualen.)
Dra upp inventory och shift+klicka på föremålet.

Hur enchantar man items?
Du tar sigil stones du får när du har stängt en Oblivion portal och kollar vad det står att de ger. När du valt en du vill ha så klickar du på den så kommer det upp en ruta då du får välja item att enchanta, när du valt item så skriver du in namn och klickar på ok och vips så har du ett bra item! (Akta er bara för ni kan inte ångra er då ni enchantat och om ni enchantar vapen så får den charges som måste laddas upp med en fylld soulstone, om ni får slut på charges så funkar inte magin tills ni laddar upp den igen. Ni kan också ladda upp hos vissa magiker fast det funkar ju inte i dungeons.

Hur laddar jag soulstones?
Du köper/snor/hittar valfri soulstone och har den i din inventory, köp sen antingen scroll of ... soultrap eller valfri soultrap spell. När du har itemet och spellen så hittar du en fiende (ju mäktigare soulstone och fiende desto bättre) och börjar slåss, innan fienden dör så gör du soultrap på den och slår ihjäl den. Dens själ lagras då i din soulstone och den är då klar för användning som uppladdare av items.

===== GUILD-Relaterat! ======

Thieves guild, hur går jag med?
Du trallar iväg till fängelse, får sedan en lapp av en Dark Elf när du kommer ut. Du tar denna lapp till hamn-distriktet i Hufvudstaden där pilen visar var du ska. Du kommer träffa en tjuv-ledare tillsammans med två andra rekryter.

Du får ett quest om att sno någons dagbok och den som gör det först får gå med i gillet. Jag tror denna person slumpas, men vad jag gjorde var att följa den kvinnliga tjuven för hon verkade duktigare än mr ratface sen kutade jag in före henne o tog dagboken.

Var säljer man sitt stöldgods som nykomling i Thieves Guild?
I staden Bruma.
Du måste prata med NPC:n "Ongar the World-Weary".
Du finner honom nattetid i "Olav's Tap and Tack".

Hur blir jag medlem i "The the dark brotherhood" ?
Dark brotherhood, är lönnmördare.
Du dödar någon sedan går du och lägger dig i en säng på en säker plats så kommer du när du vaknar ha en kille stående brevid dig som börjar prata med dig.


Tack för du läste:)

Fusket har betyget 7.9 (18 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 16 kommentarer:

rolig den 09/04 -06 21:42
shift fins inte på Xbox

yeti den 18/04 -06 23:07
på xbox är det knapped X

peak92 den 26/04 -06 14:39
lol! shift på en xbox det har ja aldrig sett =D

dark_sith den 04/05 -06 07:48
oblivion äger vad tycker ni?

yeti den 03/07 -06 20:12
han skrev fusket om oblivion på datan

Rome2 den 05/07 -06 13:12
asså det verkar som om du har tagit detta från ett forum!

kluxos den 27/07 -06 20:39
jjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bluddyman den 02/09 -06 20:30
JÄKLA ÅDER PÅLE DET ÄR INGET SHIFT PÅ 360!!!!!!!!!!!!!!!!

Bluddyman den 02/09 -06 20:31
jag har magi så att ja kan /har dödat 400 vakter wahahahhahaha

pLaYeR1 den 31/10 -06 11:31
vrf skulle man villa ta bort vampyrism det äger jue:D!

erovion den 01/11 -06 08:13
LOL! de finns ingen shift på 360n.....

martin1014 den 06/05 -08 21:52
kasst "tips" "fusk" eller "guide" läs i manualen istället, där står ju typ allt?

Faran den 03/08 -08 12:40
Äh... Att vara vampyr suger. Man blir så ful och kan och vissa vill inte prata med en. :S

Faran den 03/08 -08 12:40
Äh... Att vara vampyr suger. Man blir så ful och kan och vissa vill inte prata med en.

Faran den 03/08 -08 12:41
Ups... råka skriva två stycken lol :P

Goot den 19/08 -09 20:35
var och hur gör man spells?

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.