Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

Pokémon Black & White

Nintendo DS
Pokémon Black & White
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  4 mars 2011
 • Utvecklare
  Game Freak
 • Antal ägare
  37
 • Utvald recension
  -

Guide: Olika natures

Inskickat av Fuska-nu den 23/03 -11 16:28

De flesta, om inte alla, har antagligen sett att alla Pokémon har en specifik Nature. En särskild personlighet, alltså. Ni som känner till dess betydelse kan skippa stycket efter det här. Ni som inte gör det, läser stycket nedanför!
---
Det finns 25 stycken olika Natures sedan Ruby/Sapphire/Emerald. En Nature fungerar på det sättet att den höjer en Base Stat och sänker en annan med 10%.

Några av de mest "eftertraktade" är Adamant - höjer Attack och sänker Sp. Attack - och Modest som höjer Sp. Attack och sänker Attack. Natures kan alltså ha stor inverkan på hur effektiv ens Pokémon är.

Vi tar Reshiram som exempel. Reshiram har en Base Sp. Attack på 150(!) Vill man få ut så mycket offensivitet som möjligt är Modest ett bra val av Nature eftersom den höjer Reshirams Sp. Attack, på samma gång sänker den Attack. Men Reshiram har "bara" 120 i Base Attack så det spelar ingen roll, såvida man inte använder en Reshiram med Physical moves.

I Pokémon Black och White kan man se vilka stats som är påverkade genom att gå in på en Pokémons Summary och hoppa till sidan "Stats". Den Stat som förhöjts kommer att stå i rött, medan den som sänkts står i blått. Det finns 5 stycken Natures som inte påverkar Stats alls, då står alla Stats i vitt.
---
Nu till saken! Vill du ha en så stark Pokémon som möjligt vill du ha rätt Nature! Men det finns som nämnt 25 stycken olika Natures. Det är då 4% chans att du får rätt Nature när du fångar den Pokémon du är ute efter. Man kan få hålla på ett tag...

Om du inte har en Pokémon med en Ability (utgår från att alla vet vad det är) som heter Synchronize! I strid fungerar Synchronize så att i fall din motståndare t.ex paralyserar dig blir även motståndaren paralyserad, Synchronize slår tillbaka.

Utanför strid har Synchronize en annan effekt, om den första Pokémon i ditt Party har Synchronize är det hela 50% chans att den vilda Pokémon du möter har samma Nature som din Pokémon! Det här fungerar både med vanliga vilda Pokémon och (oftast legendariska) Pokémon du möter i "Overworld".

NU, ÄNTLIGEN kommer jag till huvudsaken. Tidigt i spelet kommer du till platsen som kallas Dreamyard. Här kan du möta Munna, Munna har antingen Synchronize eller Forewarn som Ability. Om du möter en Munna med Forewarn får du veta detta, och du kan ignorera den, Forewarn är ingen användbar Ability. Men om du fångar massor av Munna med olika Natures och Synchronize är de otroligt användbara senare i spelet! Självklart kan du fånga Munna senare i spelet också!

Exempel: Efter du klarat storyn i spelet kan du fånga en Volcarona (Lv.70) i Relic Castle. Det är en så kallad Stationary Pokémon, så du kan spara framför den innan du möter den.
Vill du ha en stark Volcarona vill du ha en passande Nature som Modest eller Calm. (Höjer Sp.Def, sänker Attack) Istället för att fånga Volcarona om och om och om igen placerar du bara en Munna med rätt Nature och Synchronize som nummer ett i ditt Party, går in i strid med Volcarona, fångar den och har du tur har du en Volcarona med rätt Nature på första eller andra försöket! :D

Hoppas att detta långa tips hjälpte någon!

PS. Rätt Nature är till stor hjälp, men två saker som också spelar roll för hur en Pokémon's Stats ser ut är Individual Values (IV'S), som är permanenta och olika för alla Pokémon, och Effort Values (EV'S) som du får medan du tränar din Pokémon.

Fusket har betyget 9.5 (6 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 9 kommentarer:

zonen den 23/03 -11 17:08
Bra fusk en klar 10:a

Tortera00 den 23/03 -11 17:46
fatar nada

ShinyLucario den 23/03 -11 18:54
I HGSS var statsen i rött och blått också.

robot den 24/03 -11 16:15
fatar nada

tipp den 04/04 -11 20:35
fatar nada vadå höjer sänker vid natur och sp.base

Abra den 09/06 -11 08:05
Ska du inte göra en med ivs och evs också? -.- Sen kan du skriva lite om competitive battle annars är det här lite menings löst.

zeta den 23/07 -11 17:31
en klar 10:a!!

oskarh01 den 10/03 -12 12:11
för nybörjare är det ett bra fusk,ett enklare sätt är att läsa den översta meningen på min profil och spöa alla dina kompisar.

7/10

einar0c den 18/04 -12 16:05
Hur kommer man till P2 Laboraty?

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.