Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

Metroid Prime 2: Echoes

GameCube
Metroid Prime 2: Echoes
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  26 november 2004
 • Utvecklare
  Retro Studios
 • Antal ägare
  209
 • Utvald recension
  -

Guide: Besegra några av bossarna

Inskickat av Majora den 08/01 -05 00:43

Hur du dödar "tre larver bossen" (kommer inte ihåg va den heter!)

Dom kommer att hoppa ur marken och upp i luften i början. Då ska du använda Ljus strålen och skjuta på dom och den är effektivast.
Sedan kommer en upp på kulan som är i mitten av banan. Då ska du skjuta på ansiktet. Till slut kommer den att suga upp dig och då ska du bli till en boll (morph ball mode) när han suger upp dig ska du lägga en liten blixtboll och den skadas. Upprepa det ett antal gånger så är den död till slut. Kom ihåg att dom är 3 stycken! Scanna dom dessutom och kulan om du vill ha 100% scanning!

-----------------------------

Hur man besegrar Boost Guardian
Svårighets skala: 7/10=svår

Denna Ing varelse vaktar då Boost ball till morph ball mode och för att döda honom/henne läs följande:
I början ska du snabbt som attan ta fram ljus strålen i din armkanon och ladda upp till en stor ljusbubbla och skjuta.
Sedan blir han en boll och börjar "boosta" runt. Du gör bäst i att undvika den om du inte vill förlora en massa liv. Efter ett tag blir den en pöl lera som följer efter dig. Då ska du lägga såna här små blixtbomber. Dom är inte effektiva men dom skadar i alla fall. Och ett litet tips, om dina ljus strålar tar slut kan du alltid döda hans små "hjälpredor". Dom brukar innehålla missiler (5 st),liv (10 eller 20) och ljus och mörker skott. Kom ihåg att om du vill ha ljus skott ska du använda dark beam för att få dem. Tillbaka till bossen. Om de e så att du inte orkar samla ihop ljus skott kan du gå till plan "B" och använda supermissiler som är minst lika effektiva. Har du lite liv i slutändan?
Gör dig till morph ball mode och då ser du 4 pelare. Ställ dig bakom en sån, då kommer ing att åka på den och däri finns en 100-livskula.
Färgmönstret för livs-kulerna
lila- 10 enheter blir helade
röd- 20 enheter blir helade
blå- 50 enheter blir helade
gul- 100 enheter blir helade

-----------------------------

Hur du dödar Emperor Ing.
Namn: Emperor Ing (första delen)
Destination: Dark Aether, Sanctum
Svårighetsgrad: 6/10 (nästan besviket enkel)

Scanna först och främst kroppen. Sedan ser du upp för de 4 tentaklerna och sen kan du scanna huvudet.
Dom här fyra tentaklerna ska bort. Använd din light beam och skjut på dom. Ibland kan dom förenas och bilda en mörkerbubbla. Jag undvek den genom att bli morph ball och boosta mig undan. Res dig upp och sen när du har skjutit bort alla 4 ser du att Ing huvudet blir ett Ing öga (Ing eye) scanna det. Nu ska du använda Super missiles. Dess vapen är en laserstråle. Dessutom har den en sköld runt ögat. Men det finns 2 gluggar som skölden inte täcker. Ladda upp och skjut super missiles genom gluggarna. Sedan täcks ögat och flera tentakler kommer ut. Du ska bara upprepa detta ja har skrivit tills den första delen är död.
Ju mer den skadas ju fler tentakler kommer de ut.

Emperor Ing crysalis
Svårighetsgrad: 2/10

Gör följande:
Scanna skalet sedan ska du bli morphball och använda spiderball.
Det här är den perfekta chansen att få tillbaka liv och ammo.
Rulla runt där. Det kommer en massa medhjälpare hela tiden som du måste döda med en liten blixtbomb. Dom kan innehålla antingen 10 i ammo eller 50 livs-kula. Sen när du har återhämtat dig så ser du en massa hål på "klotet". Åk i närheten av ett hål och då ser du att en liten tentakel kommer ut. Lägg en blixtbomb för att döda den. Du ska lägga blixtbomben innan den kommer ut och du märker när du ska göra det. Det är 11 hål allt som allt.

Emperor Ing
svårighetsgrad: 1/10

Denna boss är full med roligheter. Dags att använda lite supermissiles och Annihilator beam.
Fast du ska scanna den först!
Sen ska du använda super missiles på munnen. Sedan ändrar den färg och då ska du skjuta med annihilator beam. Peppra honom och undvik attackerna så är han så småningom död.
Men skjut SMÅ Annihilator beams. Du skall alltså INTE ladda upp!!
När han är död får du det sista ljuset men detta betyder att Dark aether inte har någon energi kvar och håller på o kollapsa.En tideräkning börjar på 7 minuter. det dyker upp tre pelare när Emperor ing är död. Hoppa upp på dom och använd screw attack för att ta dig till den blå dörren där du kom in förut.
Sanctum acces
ta dig ner och teleportea dig tillbaka. Där får du en obehaglig överraskning.
Du möter Dark samus 3 o 4. Men om du skulle dö mot henne så kommer dom fråga om du vill fortsätta från senaste save. Svara då ja så slipper du möta emperor ing igen.

-----------------------------

En liten darksamus guide.

Dark Samus är en ond kopia av samus. Hon är beroende av Phazon för att överleva. Man möter henne tre gånger men man kan scanna henne fyra.

Dark samus 1:
Hon är rätt svår för att vara första gången man möter henne. Hennes attacker är rätt snygga. Hon kan skjuta missiler,bli en stor boll och spränga en stor del av området. Nu är det Missiler och powerbeam som gäller. Kom ihåg och scanna henne!

Plats: Sanctuary fortress
Dark samus 2:

Hennes största vapen är att hon kan bli osynlig men då behöver du bara ta fram ditt mörkervisir (Dark visor). Sedan kan du peppra henne med alltifrån powerbeam och missiler till darkbeam och supermissiler. Hennes vapen är boost attack vilket tar mycket liv om hon träffar dig. Scanna henne dessutom.

Dark samus 3 & 4
Plats: Sky temple gateway (efter att du har dödat emperor ing)

Hon är riktigt arg nu så nu gäller det. Scanna! Skjut henne så mycket du kan med vilka beams du vill. Sedan blir hon osynlig men denna gång ska du ta fram Echo visor och INTE Dark visor. Nu ser du henne. skjut så många super missiles du kan.
Sedan när hon har förlorat typ en femtedel liv ska du scanna henne igen. Nu kommer hon att bilda en stor bubbelsköld i mitten av "arenan". Hon skjuter målsökande missiler med ca 90% chans att dom når sitt mål (vilket är du). Men ibland skjuter hon ut en massa små missiler i luften (din målsökare ändrar riktning så du fattar när) Hoppa åt det hållet dom är på väg att slå ner i. Ladda upp din POWERBEAM. Den kommer då att suga upp phazonet och din powerbeams-bubbla blir blå. Du har nu laddat upp en Phazon beam. Så fort bubblan blir blå ska du skjuta den på Dark Samus. Upprepa detta ca 4-6 gånger och hon besegras.

Fusket har betyget 8.09 (8 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 1 kommentarer:

Adde591 den 18/05 -07 17:56
Litet tips skjut med light beam på kristalerna till skjölden då skadas han lite när han rör den funkar på nästan alla finender komer inte i håg om man behöver lada skotet eller bara skjuta myketnöje. =)

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.