Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Sagan om den Tredje Tidsåldern: Härskarringen

Xbox
Sagan om den Tredje Tidsåldern: Härskarringen
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    5 november 2004
  • Utvecklare
    EA Games
  • Antal ägare
    191
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 8.8

Fler fusk

Tips

Inskickat av Fuska-nu den 14/11 -05 15:38

Tips om hur du klarar av banorna på Sagan om den Tredje tidsåldern. Jag går igenom bana för bana så att ni lättare kan klara ut spelet:

Eregion:

Detta är den första banan på spelet. Kaptenen av Minas Tiriths Citadellvakt, Berethor har sänts ut på ett uppdrag av Gondors rikshovmästare. Nämligen att hitta Boromir, rikshovmästarens son som är på väg till Vattnadal.
Det första man får göra i spelet är att möta två nazgúler utanför Vattnadal. Du ska använda attack på dom men det tar ändå inget så dom dödar dig. Men då kommer alven Idrial och driver bort dom, sen börjar spelet på riktigt.
Man startar vid ett stup mitt i skogen. Du ska sedan fortsätta längst med stigen tills du når fram till alvutposten. På vägen dit möter du 2-3 grupper med orcher.
Väl framme vid alvutposten ska du gå igenom en port, så kommer du till ett förråd där det finns saker till din rustning och även några vapen kanske.
Sen fortsätter du längst med stigen och får se en grupp alver som attackeras av orcher, och du springer fram till dem och hjälper dom döda orcherna.
När du gjort detta ska du leta efter vildmän som finns i området, sammanlagt är det tre stridsgrupper.
När du hittat dessa ska du gå igenom en spricka i en stor klippa och så kommer du till Caradhras passet. Längst bort på den här stigen finner du utbygdsjägaren Elegost av Dunedain som du ska rädda från en flock vargar. När detta är gjort ansluter han sig till sällskapet och de fortsätter igenom passet tills de når brödraskapets läger.
Härifrån fortsätter ni och kommer till ruinerna av ett gammalt alvtorn. Här får ni möta en mängd av fienden, men ni hittar också en av fyra alvreliker som finns gömda på banan. Sen kommer ni till en skog där det finns ett litet alvtorn i trä där hittar ni den andra alvreliken ( de andra två kommer jag inte ihåg riktigt var de låg någonstans ).
Sen fortsätter du och kommer till en skog full av döda träd. Vid en vägkorsning tar du av åt vänster och kommer till en uthuggen grotta, där finner du Elegost vän, dvärgen Hadhod som slåss mot ett troll. Döda trollet också ansluter sig Hadhod till sällskapet ( tips: du dödar lättast trollet genom att använda Elegosts attack Kreatursbane ). 
Sen ska du ta dig till Moria, där brödraskapet finns. Då gör du så att du gå tillbaka till vägkorset och väljer den andra vägen sen går du på stigen tills du kommer till Morias portar. Här får du sedan möta bossen på den här banan, väktaren och när han är död har du klarat banan ( tips: använd Elegosts attack Kreatursbane och Idrials attack Porlaälvs vrede på den så dör den snabbt ).

Västra Moria:

Nu har sällskapet kommit till västra Moria. Du ska finna gamla dvärgrunor och ta dig till Morias östra del.
Ta dig upp för trappan och sväng till vänster så kommer du till ett rum till hälften fyllt av vatten. Redan här möter du bossen på den här banan, nämligen väktaren som du får möta igen ( tips: gör som förra gången du mötte väktaren ).
När väktaren är besegrad fortsätter du och kommer till slut till Mithrilschacktet där du hittar en karta som en orch bär.
Du fortsätter sedan och kommer till dvärgstaden Necropolis, där du kan finna ett antal runor.
Sedan kommer du till platsen man ser i filmen där det finns tre gångar att välja mellan. Ta den längst åt höger så kommer du till Balrogschacktet. Du får se en film där Balrogen kommer upp ur marken och klättrar upp på klippväggen och sällskapet försöker att följa efter men han förstör vägen. Sen omringas du av orcher som du måste besegra ( tips: du kan sno runt och på så sätt alltid attackera den orchen som är skadad, det blir lättare att döda dem så ).
Du hittar en nyckel där också som leder till en hemlig bok som finns i tronsalen.
Sen går du tillbaka till vägkorset och väljer den mittersta vägen, så kommer du till en rad av rum där du finner massa runor, den hemliga boken och en stridsyxa.
Sen är det bara att gå tillbaka och välja den sista vägen, så kommer du till ett rum där det finns en stenkista, har du nu hittat alla runor går du fram till kistan också öppnas den och Hadhod får en rustning i samet.
Sen tar du av till höger och kommer till en hemlig dörr som Idrial öppnar. Den dörren leder till Dvärgaklyft, som du tar dig igenom och sedan kommer du till Balins Gravkammare där du möter fem svartalver ( tips: döda bågskyttarna först med Elgosts dubbelattack ).
Sedan har du klarat av banan.

Östra Moria:

Du börjar i Balins Gravkammare där du få se hur Balrogen kommer, sällskapets medlemar gömmer sig och balrogen drar vidar. Du ska nu följa efter Balrogen genom Dvärgaklyft, där du finner Balins stridsyxa, sen kommer du till en trappa. Spring ner för den så kommer du till en stor sal där du hittar Durin I:s staty.
Sen ska du bara ta dig fram genom Morias labyrinter tills du kommer till trappan vid Kazhad-Dúm och springa nerför den så ser du Gandalf stå på bron och hur balrogen kommer. Sen får du möta balrogen som är den här banans boss. När du har besegrat den har du klarat av banan ( tips: använd Idrials förmåga Valars Aura på alla gruppens medlemar som gör att de återuppstår när de har dött, använd sedan Gandalfs attack Modets åskvigg för att lätt döda balrogen, OBS glöm inte att lägga en ny Valars Aura på någon om han/hon dör ).

Östra Emnet:

Ditt sällskap har nu nått Östra Emnet som ligger i närheten av Rohan. Bossen på den här banan är en förvuxen varghona som finns i en lya ( jag vet inte riktigt vart den ligger ).
Du ska finna alvkrigare som finns lite överallt, eftersom de ska hjälpa dig att bryta Uruk-Hai blockaden. När du hittat alla alvkrigare tar du dig till Uruk-Hai blockaden som finns längst bort på banan, sen har du klarat den.
Jag har tyvärr inte mer att skriva om den här banan för även jag tycker att det kan vara svårt att hitta här.

Just nu hinner jag inte skriva ner fler banor, men förhoppningsvis kan dessa tips hjälpa er lite på vägen.

Fusket har betyget 7.93 (11 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 3 kommentarer:

saron den 01/11 -06 09:20
jag önskar att det fans fusk fast det fins inte. men spelar ingen roll för min idrial skadar monstondare med vatten hingst med 54001

saron den 01/11 -06 09:22
kan inte stava modstondare

Dragonwizard den 13/01 -07 13:10
det e motståndare heh

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.