Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inCommand & Conquer: Red Alert 2

PC
Command & Conquer: Red Alert 2
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  27 oktober 2000
 • Utvecklare
  Westwood Studios
 • Antal ägare
  556
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.2

Speltest av Battle_Droid

Inskickad av Battle_Droid den 19/05 -08 15:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Prolog från Red Alert 1... Albert Einstein uppfinner en tidsmaskin som han kallar "The Chronosphere" och använder den för att radera Adolf Hitler ur historien. Nazisterna fick nu aldrig makten i Tyskland. När Einstein kommer tillbaka har ingenting hänt, men utan att veta det har han skapat ett nytt universum där Hitler aldrig existerat. Teknologin skjuter i höjden. GPS och superdatorer finns redan på 1950 talet. Runt den här tider beslutar sig Joseph Stalin, ledaren för Sovjetunionen för att erövra världen. Sovjet blir tillslut besegrat av de Allierade och det blir fred i världen igen. För att försäkra sig om att det skulla förbli så, placerade de Allierade en ledare för Sovjet som de trodde aldrig skulle gå ut i krig. Hans namn var Alexander Romanov...

Vita Huset, USA. President Dugan får ett telefonsamtal från General Carville, ledaren för USAs arméer. Han meddelar att Sovjet flyg närmar sig landet och att Sovjetiska arméer marcherar mot USA genom Mexico. Dugan ringer till Romanov och uppmanar honom att stoppa invasionen men Romanov vägrar... Öppet krig börjar mellan de Allierade och Sovjet.

Red Alert 2 är ett RTS spel där du kontrollerar arméer, bygger baser, tar hand om din ekonomi och slår ut fienden. RTS är min favoritgenre bland dataspel. Red Alert 2 gjordes år 2000 så grafiken skulla klassas som dålig numera, men den är jättebra för att vara från det året.

Vad jag tycker om spelet
Red Alert 2 har alltid varit ett av mina favoritspel, det är ett av de bästa RTS spelen som gjorts. Sovjet är mitt favorit lag, jag älskar Apocalypse Tanks, Tesla Troopers och Kirovs... Jag spelar inte så ofta som de Allierade men jag älskar att göra bakhåll med Mirage Tanks som ser ut som träd för fienden när de inte skjuter eller rör sig.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är utdaterad numera, men man ser ju i alla fall vad allting är för något.

Spelkänsla: Spelkänslan är i världsklass. När man spelar kampanjerna är det ju filmer mellan uppdragen. Dessa filmer kallas för FMVs. I filmerna pratar karaktärerna (Alexander Romanov, President Dugan etc) direkt till spelaren och ger uppdragen direkt till spelaren. När man har klarat kampanjen känns det verkligen som om man har genomfört någonting.

Ljud: Musiken är otrolig. Den är komposerad av Frank Klepacki som också har komposerat till alla de tidigare C&C (Command and Conquer) spelen. De andra ljuden är också bra, fast de kunde troligen ha varit bättre. Men man hör ju explosionerna och skottavlossningarna så det är bra iallafall.

Hållbarhet: Spelet håller länge, speciellt om man spelar online.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 5 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10