Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inConker's Bad Fur Day

Nintendo 64
Conker's Bad Fur Day
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  6 april 2001
 • Utvecklare
  Rare Ltd.
 • Antal ägare
  19
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.9 9.2

Fler fusk

Guide

Inskickat av Kigsz den 30/03 -11 16:40

* Bossguide:

- The Gargoyle -
Redan i första området i spelet kommer du att möta The Gargoyle, där han sitter på en bro och vägrar släppa förbi dig. Efter att du har pratat med honom ska du vända dig om och dra i den spak som sitter fast i bergväggen där. En dörr kommer nu att öppnas. Gå in i det nyöppnade rummet, klara miniuppdraget där inne och gå tillbaka till The Gargoyle. Slå honom med din stekpanna och du har nu klarat av bossen.


- Franky the Pitchfork -
Franky kommer du att träffa på i ladan. Han kommer då att prata aggressivt med dig och sedan börja jaga dig. Din taktik här är att springa ifrån honom och istället ta dig till de hoppande höstackarna i ladan. Ditt mål är att se till att Franky ska försöka attackera dig, men istället träffa en höstack. Lyckas du med detta så försvinner höstacken. När alla höstackar är borta så är striden över och Franky blir deprimerad.


- Haybot -
Obs! Se till att du har hjälpt Franky ner från sin snara innan du försöker möta Haybot.

-- Del 1 --
Så fort du kommer in i ladan igen så är där en större höstack, kallad Haybot, som varken du eller Franky är särskilt förtjusta i. Franky kommer nu att vara till din hjälp genom att du får rida på hans "rygg". Här är ditt mål att attackera Haybot med hjälp av Franky, precis som ni gjorde med de tidigare höstackarna. Tre träffar gör att ni brakar igenom golvet och del två av striden börjar.

-- Del 2 --
Nu kommer Haybot att skjuta missiler efter dig och det blir ditt jobb att akta dig för dem, samtidigt som du lockar in Haybot i de elektriska ledningarna som hänger ifrån väggarna. När Haybot har hoppat in i en elektrisk ledning så kommer han att börja snurra runt och du ska då ta hjälp av Franky igen. Hoppa upp på hans rygg (om du inte redan var där) och ta er fram till Haybot. När han vänder ryggen till er, så ska ni se en stor röd knapp. Hoppa då med Franky och när ni är i höjd med knappen så ska du trycka på B. Upprepa detta två gånger till och sedan är denna Terminator-inspirerade boss borta för alltid.


- The Bull -
Det första du ska göra här är att lokalisera var de rullande dyngbollarna kommer ifrån. Hoppa sedan upp där och följ vägen ända upp till ett vred, som är på en gigantisk kran. Spring på den i pilens riktning och se på när någon lila sörja flödar ut från kranen. Nu är det dags för dig att leka tjurfäktare. Få tjuren att springa in i måltavlan på den lilla ön. En ko (Marta) släpps nu lös och en ny måltavla blir synlig. Få tjuren att springa in i denna och hoppa sedan upp på hans rygg. Nu blir ditt jobb att styra tjuren mot Marta och när du är i lnje med henne ska du trycka på B-knappen. Du kommer då att rusa in i henne med tjuren och hon kommer att bege sig bort för att dricka av den lila sörjan som du släppte ut tidigare. Din uppgift blir nu att stånga henne ännu en gång, vilket gör att hon dör.

En ny måltavla kommer att bli synlig. Se till att tjuren stångar den och nu kommer ännu en ko att släppas lös. Du ska nu bara upprepa din taktik från tidigare och när du gjort det så är det dags för den sista kon. Efter att du har stångat ihjäl de tre korna så är bossen avklarad.


- The Great Mighty Poo -
När du först kommer in i hans rum så kommer du bara att se hans armar. Han vill att du ska mata honom med majskorn, vilket du får göra i olika delar av rummet. När du har matat färdigt honom så kommer han fram och sjunger en sång för dig och sedan börjar striden på riktigt. Ditt mål här är att akta dig för den avföring som han slänger mot dig samtidigt som du ska hålla dig nära B-plattan. Efter ett tag börjar han sjunga och då ska du springa till B-plattan och använda den för att få fram en toalettrulle. Denna ska du sedan kasta in i hans mun när den är öppen (är du för långsam börjar han kasta avföring på dig igen). Efter ett tag så kommer han att göra så att B-plattan är oanvändbar och det är nu dags för dig att hitta nästa B-platta i rummet. Upprepa denna taktik tills det att han sjunger isönder glaset till ett innan otillgänglgt rum. Spring sedan till detta rum och använd kedjan som finns där, för då spolar du ner honom i avgrunden och striden är över.


- The Big Big Guy -
-- Del 1 --
Så fort du kommer in i detta rum så kommer du att se två eldiga smådjävular som röker och dricker. De flyr från dig och det första du ska göra är att gå in i rummet de var i. Ta där och drick från öltunnan, vilket gör dig berusad, och vandra sedan in i det stora rummet. Nu ska du ställa dig på en plats i rummet och trycka på B-knappen. Du kommer att börja urinera och ditt mål är att träffa de eldiga smådjävularna tills dess att de släcks. Så fort Conker slutar urinera så ska du gå bort till medicinskåpet, som finns i ena sidan av rummet. Gör så att Conker blir nykter igen och spring sedan direkt bort och bli berusad ännu en gång. Upprepa ditt urinerande på smådjävularna tills det att de bestämmer sig för att använda en annan taktik.

-- Del 2 --
Smådjävularna kommer nu att hoppa in i den stora kaminen i rummet och de kommer att försöka attackera dig med den. Du ska nu locka kaminen till dig och sedan hoppa upp i ett av hörnen av rummet. Där finns en platta som du kan stå på och ser du ovanför dig så ska där hänga en kedja som du ska dra i. Gör ett superhopp för att nå kedjan så fort kaminen står på brunnen som är i närheten av det hörn du befinner dig i (är där ingen kedja ovanför dig så är du i fel hörn och får leta runt tills du hittar rätt hörn). Du kommer då att dra ner någon sorts slaggprodukt som träffar kaminen och han blir inkapabel till att röra sig på ett tag. Spring då genast fram till hans mässingstestiklar och tryck på B-knappen när du är framme. När du har gjort detta så är det bara att upprepa tre gånger till, så har du klarat bossen.


- Fangy och Buga the Knut -
-- Del 1 --
I början av denna strid kommer du att bli jagad av dinosauren Fangy. Ditt uppdrag är att springa till B-plattan i mitten av arenan och där använda hypnos för att hypnotisera Fangy. När du har gjort detta kan du hoppa upp på Fangy och du ska nu börja jaga grottmänniskor. Döda alla grottmänniskor på arenan och då kommer Buga the Knut att skicka in fler grottmänniskor, fast dessa har närstridsvapen på sig. Ditt uppdrag är likadant som tidigare; döda alla grottmänniskor. Buga the Knut kommer då att skicka in ännu fler grottmänniskor, fast dessa har nu långstridsvapen. Döda dem med och förbered dig för en sista våg av fiender; dessa med blandade vapen. Efter att du har dödat dem så ger sig Buga the Knut in i striden.

-- Del 2 --
Buga the Knut kommer nu att jaga dig och ditt uppdrag här blir att attackera hans skrev med Fangy, när du får ett tillfälle. Det rätta tillfället att göra detta är när Buga the Knut lyfter upp sitt benvapen för att slå till dig. När du har bitit han där fram ska du snabbt till hans bakdel, som du även den ska bita. Upprepa detta två gånger till för att besegra denna boss.


- Count Batula -
Denna boss är något speciell eftersom du inte kämpar emot honom utan snarare för honom. Du blir förvandlad till en fladdermus av Count Batula och det är då som några bybor väljer att attackera hans herrgård. Count Batula kommer nu att be dig att fånga in några av dessa bybor och kasta ner dem i en gigantisk "köttkvarn", som är precis under den plats där han hänger i sin fladdermusform. Ditt uppdrag blir nu att lokalisera åtminstone sex stycken bybor i närheten av köttkvarnen. När du flyger ovanför dem så ska du använda den enda attack du har i denna form; guano (fladdermusspillning). Träffar du en av byborna med detta ska du snabbt ner och fånga upp denne. När du väl flyger med en bybo hängandes under dig så ska du snabbt ta dig till köttkvarnen och släppa ner bybon där (viktigt att veta här är att om du tar för lång tid på dig tills du når köttkvarnen så kommer bybon att falla ur ditt grepp automatiskt och du måste hämta upp denne bybon igen från den plats du första fångade denne). Detta behöver du sedan upprepa fem gånger till innan du får se när en övergödd Count Batula faller ner i sin egen köttkvarn.


- Turret Tedi -
Denna Tedi sitter i ett slags kanontorn och han kommer att börja skjuta på dig så fort du kommer in i rummet. Göm dig bakom några lådor och vänta sedan tills det att han måste ladda om. Spring då fram till nästa rad med lådor och fortsätt så tills du är så nära honom du kan. När han då laddar om ska du springa till ett rep som hänger till höger om honom. Börja klättra och precis innan du är uppe vid taket ska du hoppa av repet till höger. Du landar nu på några lådor och dessa ska du springa på ända fram till en B-platta. Använd den och du kommer då att få fram en bazooka. Ditt mål är nu såklart Tedin i kanontornet. Ett skott räcker för att klara denna miniboss. 


- Little Girl och The Experiment -
-- Del 1 --
Du kommer att se en liten gråtande jordekorrstjej som du ska prata med. Hon blir kallad Little Girl av Conker och hennes problem är att där är ubåtar som skjuter missiler i närheten av henne. Det blir nu din uppgift att ta hand om dessa ubåtar. Ta reda på var missilerna kommer ifrån och spring till denna plats. I närheten av ubåten ska där finnas en stege, ner till havet, och en B-platta. Ställ dig på B-plattan och var beredd på att använda bazookan igen. Skjut ubåten och vänta tills den dyker upp igen. Skjut den igen och fortsätt så tills det att det börjar komma missiler från andra håll. Hitta B-plattan i närheten av de nya ubåtarna och upprepa din taktik från tidigare. Detta kommer sedan att ske en gång till innan du har sprängt alla ubåtar som fanns i närheten. Gå nu tillbaka och prata med den lilla jordekorrstjejen och var beredd på en överraskning.

-- Del 2 --
Du kommer nu att få möta The Experiment, som är en stor robotbjörn med Little Girl som en hand. Ditt första mål blir att springa till stridsvagnen som Rodent sitter i. Väl i den ska du sikta in dig på The Experiment och vänta tills efter han och Little Girl har visat dig en del av sin vapenarsenal. Skjut nu snabbt isönder de vapen han har på både hans högra och hans vänstra sida. Sikta sedan in dig på Little Girl och skjut. När The Experiment är på väg till Little Girl ska du skjuta honom i hans hål på ryggen. Han återgår sedan till att visa en ny del av sin vapenarsenal, men du ska bara upprepa din taktik från tidigare. Skjut sedan Little Girl igen och sedan hans rygghål. En sista gång ska du upprepa dessa taktiker innan de båda slutligen ger upp. Eller...?


- The Panther King -
Spelet har lurat en att tro att detta ska vara slutbossen i spelet, vilket det länge ser ut att vara. Dock så händer det en hel del saker när Conker äntligen står öga mot öga med The Panther King och det utvecklar sig så att det inte blir någon strid. Istället så dör The Panther King av en Alien-liknande varelse och du ställs då istället inför denna nya fasa som går under namnet...


- Heinrich -
Ditt mål här är först och främst att dra i spaken som hänger under den döde panterkungen. En port öppnas nu och det blir ditt uppdrag att kasta ut Heinrich i rymden genom denna öppna port. Hoppa i den skyddande dräkten först och börja sedan attackera Heinrich. När han ramlar ihop ska du gå mot hans svans. Du kommer då att plocka upp honom och du ska nu börja svinga homom runt, runt tills du känner att du har fått upp tillärckligt med fart. Släpp honom då när du är riktad mot porten ut i rymden. Lyckas du kommer du att se Heinrich klättra in mot dig igen. Han kommer nu att bli svårare att träffa med dina attacker och det du måste göra är att skydda dig själv mot hans attack (Z-knappen), för då kommer han ur balans och du kan attackera honom utan problem. Kasta sedan ut honom en andra gång bara för att se honom klättra in igen. Upprepa proceduren en sista gång och du kommer då att få se en rolig slutsekvens, innan spelet slutar.

Fusket har betyget 10 (1 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.