Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Ocarina of Time / Master Quest

GameCube
The Legend of Zelda: Ocarina of Time / Master Quest
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    3 maj 2003
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    275
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Alla föremål

Inskickat av link1000 den 24/02 -06 19:51

Här kan du hitta fakta om olika föremål och utrustning på spellet
Kokiri sword
[Young Link] Det här är Links första svärd, som han måste ha för att få träffa deku trädet. Svärdet hittar du naturligtvis någonstans i kokiri forest.

Master Sword
[Adult Link] Det här svärdet är ondskans bane och vilar i "Temple of time". Innan Link kan dra svärdet och resa igenom tiden så måste han ha hittat alla 3 "spirtual stones" och fått "ocarina of time". 
Giant´s Knife/Biggoron´s Sword
[Adult Link] De har 2 svärden är 2 handade och ser likadana ut, men är olika. Giant´s Knife går sönder om du slår det mot någonting hårt. Biggoron´s Sword är smitt av en mäster smed, men du måste göra en massa byten av föremål med mera för att få tag i det stora och mäktiga svärdet.
Deku Shield
[Young Link] Den här enkla skölden är gjord av trä och kan köpas i kokiri forest och på andra ställen i Hyrule. Den duger till att reflektera nötter tillbaka på fiender som spottar dem, men om du börjar brinna lite så brinner skölden upp.
Hylian Shield
[Båda] Det här är en sköld som Hylianska soldater använder i krig. Den är mycket stark och brinner inte upp, som deku skölden. Du kan köpa den på Bazaar´s Shop vid "market", för 80 rupees.
Mirror Shield
[Adult Link] Den här legendariska skölden hittar du i Spirit Temple. Den kan reflektera tillbaka speciella attacker, så den är mycket användbar i vissa tillfällen.
Kokiri Tunic
[Båda] Link börjar spelet med denna gröna tunika. Den är standard klädsel för ett kokiri barn och har inga speciella egenskaper.
Goron Tunic
[Adult Link] När Link bär denna röda tunika så kan han stå imot stark värme. Du kan få den genom att stoppa den stora rullande goronen inuti goron city. 
Zora Tunic
[Adult Link] Med den här blå tunikan kan Link stanna under vatten väldigt långa perioder t.ex. när han använder "iron boots", för att gå på botten av sjöar. För att få den så måste du smälta isen kring Zora kungen med blå eld.
Kokiri Boots
[Båda] Det här är Links standard skor, som man börjar spelet med. Du kommer troligen använda dessa skor den större delen av din speltid.
Iron Boots
[Adult Link] Med de här skorna blir Link tillräckligt tung för att gå på botten av sjöar t.ex. Lake Hylia, men för att göra det en längre tid behöver du Zora´s Tunic. De här skorna hittar man i "Ice Cavern" bakom "Zora´s Domain".
Hover Boots
[Adult Link] De här skorna gör så att Link kan sväva en kort stund t.ex. på vattnet eller över korta avstånd. De här skorna hittar man i "Shadow Temple".
Bomb Bag
[Båda] Med bomb påsen så kan Link bära bomber, den finns i 3 olika storlekar.
Liten: Denna hittar du i "Dodongo´s Cavern", som låter dig bära upp till 20 bomber.
Stor: Med den här så kan du bära upp till 30 bomber. Denna påse är huvud priset i "Bobmchu Bowling Alley" vid "market".
Största: Med den största bomb påsen så kan du bära upp till 40 bomber. Den kan du få genom att kasta en bomb på (stanna) Goronen (den lilla, ej den stora i Goron City) som rullar omkring i "Goron Village".
Deku Seed Bag
[Young Link] I den här påsen förvara Link sina frön som han använder som skott till slangbellan, det finns 3 olika storlekar av påsen.
Liten:Den här påsen får du samtidigt som du hittar slangbellan i deku trädet, då kan du ha upp till 30 skott.
Stor: Besegra en speciell fiende i Lost Woods och du får denna påse som kan ha upp till 40 skott.
Största:Få den perfekta poängen på "shooting gallery" vid "market" och du får en påse som kan hålla upp till 50 skott.
Gorons Bracelet
[Young Link] Med det här armbandet kan Link lyfta lite tyngre saker, som t.ex. bomb blommor. Du får detta armband om du spelar Sarias song framför Darunia.
Silver Gauntlets
[Adult Link] Silver handskarna ger Link en otrolig styrka, som gör att han kan lyfta vissa stenbumlingar. Silver handskarna hittar du i "Spirit Temple".
Golden Gauntlets
[Adult Link] Med guld handskarna blir du enormt stark, då kan Link lyfta stora stenbumlingar och kolosser. Guld handskarna hittar du i "Ganon´s Castle".
Quiver
[Adult Link] I den här så förvarar Link sina pilar, som han använder till pilbågen som ammonution. "Quivern" finns i 3 olika storlekar.
Liten: Med den här kan du ha upp till 30 pilar och du får med den automatiskt när du hittar pilbågen.
Stor: Denna kan du vinna i "shooting gallery" i "Kakariko Village". Nu kan du bära upp till 40 pilar.
Största: Få mer än 1500 poäng på "horseback archery game" vid "Gerudo fortress" och du kan ha upp till 50 pilar.
Silver Scale
[Båda] Istället för att dyka 3m så kan du nu dyka 5m. Du får detta föremål om du klarar "rupee utmaningen" vid toppen av vattenfallet i "Zoras Domain".
Golden Scale
[Båda] Med "golden scale" så kan du dyka ner 8m i vattnet. Du får denna om du får en fisk som väger mer än 18 pounds i "Fishing Pound" vid "Lake Hylia".
Wallet
[Båda] För att hålla reda på dina rupees så behöver du en plånbok och den finns i 3 olika sorters storlekar, från liten till den största.
Liten: Den du startar spelet med, som tillåter dig att ha upp till 99 rupees.
Stor: När du fått 10 "gold skulltula tokens" så kan du gå till "house of skulltula" i "Kakariko Village" och där blir du belönad med en plånbok som kan bära upp till 200 rupees.
Största: När du fått 30 "gold skulltula tokens" så ska du gå till huset i "Kakariko Village" och där får du denna stora plånbok som ger dig möjlighet att ha upp till 500 rupees.
Bomb
[Båda] Bomberna är väldigt användbara, du kan använda dem på fiender och spränga upp vissa väggar. Bomberna dyker upp efter du hittat "bomb bagen".
Bombchu
[Båda] De här bomberna sätter du ner på marken och de åker iväg tills de träffar något eller tills det har gått tillräckligt med tid och exploderar. Du kan vinna denna mus liknande bomb i "bombchu bowling alley" vid "market".
Boomerang
[Young Link] Boomerangen kan förlama och även döda fiender. Den kommer givetvis tillbaka till dig och kan ha saker med sig om du prickat rätt som t.ex. hjärtan eller magi flaskor. Boomerangen funkar bra tillsammans med Z-targeting och du hittar den inuti Lord Jabu-Jabus mage.
Fairy Bow
[Adult Link] Med pilbågen så kan du naturligtvis skjuta pilar både från stilla stående och till på ridande hästrygg. Pilbågen hittar du i det första templet, "Forest Temple". Utöver den vanliga pilen så kan du hitta 3 magiska pilar.
Fire Arrow (2 MP): Det här är den första magiska pilen du hittar och den kan bränna fiender och smälta is. För att få den ska du stå på ön mitt i "Lake Hylia" och skjuta mot solen när den går upp, med en vanlig pil.

Ice Arrow (2 MP): Med is pilen kan du frysa fiender och bl.a. stå på dem. Is pilen kan du hitta i "Gerudo training ground", men för att få den behöver du både "lens of truth" och "silver gauntlets".

Light Arrow (4 MP): Ljus pilen är viktig eftersom kraften av ljus är det enda som kan besegra mörkret inom Ganondorf. Befria de 6 "visa männen" (sage) och du får ljus pilen av Zelda.

Deku Nut
[Båda] Deku nötter kan du hitta nästan överallt i Hyrule. Om du kastar de på en fiende så blir den förlamad en kort stund, av deku nötens kraftiga ljus.
Fairy Slingshot
[Young Link] Med slangbellan så kan du skjuta fiender på långt avstånd och på så sätt döda dem utan att riskera din hälsa. Ammonutionen till slangbellan är "deku seeds" som du kan hitta lite här och var efter du fått slangbellan. Skotten förvaras naturligtvis i din "deku seed bag". Slangbellan är mycket användbar som liten och du hittar den inuti deku trädet.
Deku Stick
[Young Link] Deku pinnarna kan användas som ett svärd fast de är svagare och går lätt sönder. Meningen med pinnen är att den ska användas som fackla, för att bl.a. tända eld på spindelnät och deku pinnar kan hittas över hela Hyrule.
Fairy Ocarina
[Young Link] Det här instrumentet kan du spela melodier med och den är lik "ocarina of time", men den innehåller inte alls samma magiska krafter. Saria ger dig detta föremål när du lämnar "Kokiri Forest" för första gången.
Ocarina of Time
[Båda] Det här är en av den kungliga familjens mest heliga föremål. Den har kraften att manipulera tiden och teleportera än till andra platser. "Ocarina of time" kastar Zelda till dig när hon flyr från Ganondorf med häst vid porten till "market", efter det du har hittat de 3 spirituella stenarna.
Megaton Hammer
[Adult Link] Med megaton hammaren så kan du slå sönder vissa stenar och flytta på vissa stora block. Självklart kan du även använda hammaren som vapen mot fiender, t.ex. "Volvagia". Megaton hammaren hittar du i "Fire temple".
Hookshot/Longshot
[Adult Link] Om du skjuter på vissa föremål med "hookshoten" så åker du till dem. Vissa föremål åker till dig som t.ex. lättare flyttbara föremål. När du tar fram "hookshoten" så kommer ett rött sikte synas, om siktet inte syns så är målet för långt bort. "Hookshoten" kan inte bara användas för att ta sig till annars otillgängliga platser, utan den kan också användas för att skada eller döda fiender. "Hookshoten" får du av Dampe, gravvaktaren i "Kakariko Village". "Hookshoten" har även en uppgradering, som du hittar i "Water Temple". "Longshoten" som är uppgraderingen gör att kedjan blir längre vilket bidrar till längre räckvidd med din "hookshot/longshot".
Lens of Truth
[Båda] Med den här linsen så kan du se låtsas väggar, som du kan gå rakt igenom och osynliga plattformar. Att använda detta föremål tar dock på manan. "Lens of truth" hittar du i "the bottom of the well" i "Kakariko Village".
Magic Beans
[Young Link] De magiska bönorna kan du köpa från killen som sitter vid "Zora´s River". Efter varje gång du köpt magiska bönor så höjer han priset med 10 rupees. Du kan plantera magiska bönor i speciella hål och med tiden så blir det än svävande plattform, som du kan åka på.
Din´s Fire
[Adult Link] När Link använder detta föremål så bildas en eld kupol över och runt honom. Eld kupolen expanderar sedan utåt och kan bl.a. skada fiender omkring dig. "Din´s fire" får du av "great fairy" och den kostar 6MP att använda.
Farore´s Wind
[Adult Link] När Link använder detta föremål så placerar han ut en teleporterings punkt. När du använder den igen så kommer du teleporteras till punkten, som du tidigare märkt ut. "Farore´s wind" får du av "great fairy" och den kostar 6MP att använda.
Nayru´s Love
[Adult Link] "Nayru´s love" bildar ett blått försvarande ljus kring Link, när den används. Ljuset försvinner efter en stund, men under den period föremålet används så kan Link inte bli skadad av någon fiende. "Nayru´s love" får du av "great fairy" och den kostar 12MP att använda.
Magic Jar
[Båda] Magi flaskor kan du hitta över hela Hyrule. De finns i 2 storlekar, som båda återställer din magi mätare olika mycket.
Stone of Agony
[Båda] Om du har en "rumble pack" så kan din kontroll skaka vid vissa tillfällen när du har denna sten. Den här stenen får du i "house of skulltula" i "Kakariko Village", när du samlat 20 "gold skulltula tokens".
Dungeon Map
[Båda] I varje grotta/temple så finns en karta. På den så kan du se grottans/templets alla rum, samt vilka du besökt och inte besökt.
Dungeon Compass
[Båda] Precis som kartan så finns det en kompass i varje grotta/temple. Kompassen gör så att du kan se var grottans/templets skattkistor och boss finns, du är även markerad med en gul pil och dörren du komm ifrån med en röd pil.
Small Key
[Båda] En vanlig nyckel som kan bl.a. hittas i grottor/templen och de behövs för att öppna låsta dörrar, bl.a. för att komma vidare i grottor/templen.
Boss Key
[Båda] Den här nyckeln verkar mer exklusiv än den vanliga nyckeln. Det kan bero på att detta är nyckeln som låser upp dörren till rummet där bossen i grottan/templet befinner sig.
Empty Bottles
[Båda] Tomma flaskor kan vara användbara. De kan användas för att förvara och frakta t.ex. drycker, mjölk, mediciner och "fairies". I ocarina of time så finns det 4 stycken flaskor att hitta. Nedan kan du se var och hur du får dem.
Fånga 3 stycken "super hönor" i "Lon-Lon Ranch".
Hitta flickans hönor som hon har tappat bort och ta dem tillbaka till henne, i "Kakariko Village".
Vid "Lake Hylia" dyk ner och hitta en flaska som innehåller ett brev från Ruto.
Fånga alla 10 stora "poes" i "Hyrule Field" och sälj dem till killen som håller till vid ingången till "market".

Green Potion
[Båda] När du dricker en "green potion" så får du full mana/magi.
Red Potion
[Båda] När du dricker en "red potion" så helas ditt liv upp till max.
Blue Potion
[Båda] När du dricker en "blue potion" så får du fullt med mana/magi och liv.

Fusket har betyget 8.88 (14 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 32 kommentarer:

Mega5 den 26/02 -06 20:25
Wow hur orkar man skriva det?

DSMASTER den 26/02 -06 21:07
håller med hur orkar man

__jesper_ den 01/03 -06 20:42
bra tips!du måste ha klarat ut spelt!!!

link1000 den 02/03 -06 07:57
ja så klart jag ahr å jag orkade nästan inte skriva det jag hål på i tre dar å skrev

GirlPower den 05/03 -06 07:33
hmm jag såg en sak som ej stämde tror jag xP

link1000 den 22/03 -06 16:53
kommer ej ihåg kommer bara ihåg att man fick det av en fairy

KISEN den 01/05 -06 14:25
ja har gjort något fel så jag kan inte klara "Forest Temple" men jag har klarat "Fire Temple" och håller på med "Water Temple".

link1000 den 11/06 -06 17:14
vadå jort not fel?? det är lätt att klara forest tempel vf kan du ej klara det?

FirreFisk den 13/06 -06 13:52
Jag tror man får Nayru's Love någonstans i öknen.

Anton_Kevin den 27/06 -06 19:55
Var hittar man den där Darunia

Spellcaster den 31/10 -06 15:23
hur klarar man forest temple??

nomistu den 18/02 -07 14:05
jag kan inte få tag i den där röda grejen som man får hos goron gubbarna

iissaakk den 23/06 -07 11:39
hur orker men skraeve det daer?

pokeplayer den 27/06 -07 22:46
var i forest temple hittar man pilbågen. P.S jag bara undrar är jag den ende som vet att Sheik egentligen är Zelda.

pokeplayer den 29/06 -07 09:55
hur öppnar man väggen nere i brunen i kakariko village

pokeplayer den 30/06 -07 11:22
hur kommer man upp till shadow temple och hur kommer man förbi vakten som står vid porten som jag antar leder till spirit temple.

secretdoom den 04/08 -07 23:28
man får nayru's love precis när man kommer så man kan se spirit tempelåt höger direkt du behöver en bomb för att såränga upp et spricka i berget

secretdoom den 04/08 -07 23:30
asså skicka gäst boks inlägg till mig om ni undrar nott jag kan svara på vad som hälst

hohojaja den 14/08 -07 20:07
hur fan stoppar man den rullande gorronen??

hohojaja den 20/08 -07 00:30
.......................ja vet nu

simon611 den 01/09 -07 23:11
Vart hittar man Darunia, så man får armbandet?

Hero_of_time den 15/02 -08 17:51
Jag fattar bara inte hur man stoppar den stora rullande goronen.Förresten man kan väl inte vara vuxen när man stoppar den för den är stor när man är young link???

Hero_of_time den 15/02 -08 21:35
Snälla svara annars DÖR JAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag är fast så please

Hero_of_time den 15/02 -08 21:38
är det någon annan som vet så skriv en kommentar eller på min gäst bok

Hero_of_time den 16/02 -08 09:27
men nu fattar jag man ska stoppa den lilla med en bomb!(=

Hero_of_time den 16/02 -08 15:38
Men jag undrar en sak till.hur får man tag i blå eld zoras faountion?????????????????

Hero_of_time den 16/02 -08 15:49
altså för att blåa tunicka

jezzper den 19/06 -08 18:05
Darunia finns längst ner i goron staden. Där finns det en matta intill en vägg ställ dig på mattan noch spela zeldas lullaby

irongunn den 28/10 -08 12:50
man får nayrus love av en grear fairy vid spirit templet

irongunn den 28/10 -08 12:54
åhh jag behöver hjälp med forest temple

macketheswe den 05/01 -09 20:35
man får din´s fire när man klättrar upp till vulkanen då man pratar med ugglan. fararore´s wind får du bakom zora´s domain vid berget och nayru´s love får du i öknen i en spricka nånstans

rolig den 20/02 -09 12:24
Din's fire hittar du när du är liten och ska träffa Zelda, när du kommit öven porten finns där en stor sten rakt fram, spräng den så hittar du fen

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.