Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMetroid: Zero Mission

Game Boy
Metroid: Zero Mission
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  8 april 2004
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  72
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.8

Fler fusk

Guide: Besegra bossarna

Inskickat av Kigsz den 06/03 -11 13:50

Bossguide:
En kortfattad guide över hur du ska besegra bossarna i Metroid: Zero Mission. Jag kommer inte att beskriva bossarnas attacker eller hur du bäst ska undvika dessa utan enbart vad du måste göra för att besegra bossarna. Jag kommer därför att beskriva det bästa sättet på hur du besegrar dem, men var så säker på att där finns fler sätt än de jag beskriver på hur du kan vinna över bossarna.  Bossarna kommer även att benämnas i maskulin form utom där det är uppenbart att det är en boss av det feminina könet.

~ Deorem ~
Denna boss är relativt enkel. Här ska du ta fram dina missiler och skjuta Deorem i ögat så fort han öppnar det. Om du misslyckas med att döda Deorem på första försöket (han ger sig av ett tag in i er strid) så kommer det en andra chans lite längre fram i spelet. Du ska använda samma taktik den andra gången som den första.

~ Mua ~
Ditt mål är att attackera Mua i dess öga (jag antar att det är ögat); det vill säga den orangea delen på kroppen. Vanliga skott eller missiler funkar bra. Så fort du ser att Mua är på väg att attackera så ska du hoppa upp i liften som hänger i taket. Du åker då över till andra sidan där du i lugn och ro kan attackera honom från säkert avstånd. Upprepa tills han är död.

~ Kraid ~
Här funkar bara dina missiler. Ditt mål är Kraids huvud (helst ögonen eller munnen). Skjut missiler tills det att du blir nedslagen till golvet. Då kommer Kraid att skjuta ut plattformar från sin mage, som du kan hoppa upp på så fort de har fastnat i väggen. Använd dessa för att nå upp till hans huvud igen och fortsätt skjuta missiler. Upprepa tills Kraid är död.

~ Bug Larvae ~
Du kommer att få möta två av dessa larver i samma rum. Den första kommer inte att attackera dig, men den blockerar dock din väg. För att döda den måste du står under den och skjuta uppåt så att du träffar undersidan av larven. Några träffar i dess mage kommer att döda den.

Nästa larv kommer att attackera dig, men den går såklart att döda, den med. Hans taktik är att försöka ramma in i dig, så det du ska göra är att gå in i Morph Ball-läge så fort den är på väg att springa mot dig. Lägg en massa bomber och låt larven springa på dessa (det är magen som du ska träffa på denna larv också). Skjut sedan larven så att den pressas bakåt mot den kokong den kläcktes från. När du är nöjd med avståndet så ska du gå in i Morph Ball-läge och lägga bomber igen för att låta larven springa på dem ännu en gång. Upprepa tills han är död.

~ Kiru Giru ~
Detta är den utvecklade formen av en Bug Larva. Till en början kan du inte göra något åt denna boss, eftersom hans svaghet är de klängväxter han hänger ifrån och dessa når du inte än. Vänta tills det att bossen släpper ut en Winged Ripper i rummet. Du ska då skjuta den med ditt vapen så att den blir stelfrusen. Du kan då hoppa upp på den stelfrusna Winged Rippern för att kunna komma till att skjuta missiler på klängväxterna som håller fast Kiru Giru i taket. Upprepa tills det att alla klängväxter är borta.

~ Imago ~
Detta är den slutgiltiga formen av det som från början var en Bug Larva. Här är ditt mål att skjuta på den bakre delen av kroppen på detta flygfä. Det är inte svårare än så. I början av kampen kan det vara bra om du står still, duckar och skjuter, för då kan inte Imago nå dig med sin gadd. Tillräckligt många träffar gör att han tappar hela sin bakdel. Du ska då gå till vänster i rummet och se på när denna boss gör sin sista störtdykning rakt in i väggen där. 

~ Ridley ~
Den klassiska bossen i Metroid-serien. Du behöver inte mycket taktik här, men ett råd är att ha mycket i liv och många missiler redo inför Ridley. När du känner dig nöjd är det bara att skjuta så många missiler du kan var som helst på Ridley. Med lite tur så kan du döda honom på under halvminuten.

~ Mother Brain ~
Sistabossen i originalspelet, men inte denna gång inte. När du väl är framme hos henne så ska du börja med att skjuta sönder hennes glasbehållare med några missiler eller supermissiler. Sedan handlar det om att akta sig för hennes attack, helst hoppa över den, och sedan attackera henne tillbaka med några missiler i ögat. Tillräckligt många missiler i hennes öga och hon ger upp. För tillfället i alla fall...

~ Ruins Test ~
Den enda bossen du möter när Samus enbart har sin Zero Suit på sig. Ditt mål är att skjuta på den glaskula som Ruins Test har i sina händer när den visar ett tecken i sig. Om du skjuter när glaskulan visar en bild på Samus så kommer du själv att ta skada. Fyra bra träffar gör att bossen ger upp och du kan komma vidare i spelet.

~ Ridley Robot ~
Även känd som Mecha Ridley. Det är sista bossen i detta spel. Ditt mål är den röda, blinkande ljuskällan i hans bröst. Försök träffa den med missiler och supermissiler. Tillräckligt många träffar och du har klarat spelet... nästan. En sista klassisk Metroid-utmaning finns där för dig när denna boss är besegrad. Gissa vad.

Fusket har betyget 10 (1 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.