Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inForumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.Hur viktigt är det med ett bra nickname?

13/09 -21 16:49 michael2004

michael2004 Administratör

353 XP 97 inlägg

Vår användning av internet har ökat explosionsartat de senaste decennierna. Internet är idag ofta en del av vårt arbete och en stor del av vår fritid. Vi skapar konton på sociala medier och spelar spel online. Det här har också skapat ett behov av att ständigt komma på nya användarnamn och lösenord till alla konton som vi skapar online. De som ägnar sig åt gaming online skaffar sig ett nickname eller gamertag, som det också kallas. En del drar bara till med någonting enkelt som de kommer på i stunden, medan andra lägger mycket tankemöda bakom sitt val av nickname. Men hur viktigt är det egentligen att ha ett bra nickname?

Pokerspelare
En stor del av spelbranschen online består av pokerspelare. Andelen pokerspelare online är enorm så det är viktigt att ha ett nickname som står ut i mängden. Ett bra exempel är Fintan Hand, medlem i Team PokerStars. Hans nickname EasyWithAces är lika enkelt som det är genialt. Det är kort och koncist men samtidigt talar det tydligt om vad det handlar om, kortspel. Just Fintan Hand har inte bara nytta av sitt nickname när han spelar poker online. Han har även gjort sig ett namn inom streaming av poker via plattformar som Twitch. Just detta att kunna ta med sig sitt nickname till en annan plattform är någonting som är bra att ta i beaktande när man ska välja. Just i stunden när du snabbt vill skapa ett spelkonto kanske det duger med namn som GullePrutten eller Daniel1234. Tänk då på att du kanske kommer att använda dig av detta nickname under många år och att det till och med kan bli så att du kommer att ha en professionell karriär knuten till namnet.

Känt nickname
Ett av onlinevärldens mest kända nickname är PewDiePie. Bakom det namnet gömmer sig en kille från Göteborg, nämligen Felix Kjellberg. PewDiePie är idag en av världens största influencers. Även om han idag är en känd mediepersonlighet så började han som gamer. Det var också med spel i tanken som han 2006 registrerade sitt första konto på Youtube, under namnet PewDie. Det nickname han valde ut skulle syfta på ljudet från laservapen, pew, och die skulle syfta på att dö, som spelare ofta gör i dataspel. Några år senare hade han glömt sitt lösenord till kontot och var helt enkelt tvungen att starta ett nytt. Han valde då namnet PewDiePie, som var så likt hans första nickname som möjligt. Detta numera legendariska Youtube-konto registrerades den 29 april 2010. På den här tiden hade Youtube växt i popularitet och det fanns en hel del personer som kunde leva av det de drog in på att lägga ut egenproducerade videos av olika slag. Dock fanns det inte någon som la ut den typ av videos som PewDiePie ville producera. Idag är begreppet Let’s Play-videos vedertaget men Kjellberg var faktiskt en av pionjärerna. Han hade länge världens största Youtube-kanal med över hundra miljoner följare. Man kan undra över hur stor roll hans val av nickname har spelat in. Hade det varit lika attraktivt att följa till exempel feliX89 eller någonting liknande?

Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek

Internationellt hållbart
Hur kommer man då på ett sådant nickname som står sticker ut, som håller över tid och som känns professionellt? Vem vill inte komma på någonting som till exempel Olofmeister - ett nickname som döljer en av världens främsta spelare i CS:GO, Olof Kajbjer. Han har på ett smidigt sätt använt sitt eget namn men gett det en professionell twist. För den som vill börja spela på hög nivå och kanske även kunna bli professionell är det viktigt med ett nickname som går att använda under lång tid. För oss som bor här i lilla Sverige är kanske det första vi behöver tänka på att välja ett namn som också funkar internationellt. GulleTuss85 är kanske någonting vi bör undvika, då det kommer i stort sett att vara omöjligt att uttala på engelska. Om du siktar på en internationell karriär kan det också vara bra att se över så att ditt namn inte betyder någonting ofördelaktigt på ett annat språk. Kanske inte helt lätt att känna till hela världens alla språk men att ha koll på engelska är en bra början. Viktigast är att inte välja ett namn som innehåller svordomar eller annat opassande, det kan faktiskt få dig avstängd från spel- och streamingplattformar. Om du har tänkt att specialisera dig på ett visst spel kan det vara en god idé att noga läsa igenom spelets regler och så vidare för att därifrån få en hint om vad som kan passa. Se sen till att hålla namnet relativt kort, max tio till femton bokstäver, så ska du se att du snart har fått fram ditt eget vinnande nickname.


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar