Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSaints Row

Xbox 360
Saints Row
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  29 augusti 2006
 • Utvecklare
  THQ, Volition Inc.
 • Antal ägare
  158
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 9.5

Speltest av Ecko

Inskickad av Ecko den 08/06 -09 18:58

Handling / story / vad man gör i spelet
Välkommen till Stilwater, en stad med liv, människor, poliser och gäng. Du får först börja spelet med att göra en karaktär, där kan du välja allt från: hudfärg, ansiktets form, haka, mun, kinder, öron, näsa, ja allt. Du kan ändra om man ska vara tjock, muskulös, ögonfärg, hårfärg, skägg, mustasch. Allt som man skulle kunna göra i verkligheten. Efter det så kommer du få se en intro-film med din nya karaktär, där kommer du få se tre olika rivaliserande gäng: Rollerz, Los Carnarles (eller bara Carnarles), Vice Kings. Du blir nästan dödad, men du har tur. Det finns ett fjärde gäng: 3:rd Street Saints, två personer räddar dig: Julius Little, ledare över det sist nämnda gänget samt Troy Bradfod. Dessa räddar som sagt dig, och Julius frågar om man vill vara till nytta och vill joina deras gäng, om man skulle det ska man gå till kyrkan som är deras gäng högkvarter.

Då man kommer till kyrkan får man testa på en grej för ”nybörjarna” du måste slåss mot 6 olika medlemmar från 3:rd street. Lyckas man så får man 1000, misslyckas man och man åker på för mycket stryk så får man bara 200$. Sen efter det så är det dags för ditt första uppdrag, du skall först gå och köpa ett vapen på Friendly fire. Du ska nu döda några gängmedlemmar. Sen är det bara att köra vidare och ta över staden...

Handkontrollen (till fots).

LT: Stillastående närstridsattack - vänsterslag.
Springande närstridsattack - springande vänsterslag.
Stillastående/springande vapenattack - slå med vapnet, kort kast med kastvapen.

RT+LT samtidigt - Du blockerar.

LB vid stillastående – sparkattack

Vänstra styrspaken – Du joggar runt åt det hållet du styr med spaken. Håller man fullt åt det hållet man vill så joggar karaktären, håller man inte fullt åt det hållet man vill att karaktären ska till så går han. Du byter vapen men denna spak också när radialmenyn är aktiverad. Du växlar till ”ducka” om du trycker ner spaken.

Uppåt pil - kalla in gängmedlemmar.
Uppåt pil (håll ner) – skicka iväg gängmedlemmar.
Vänster/höger pil – byta låtar (om musiklistan spelas).
Neråt pil (två gånger) – avbryta aktiviteter och uppdrag.

Högra styrspaken - ändra kameravinkeln.
Start knappen – pausa spelet.

RT: Stillastående närstridsattack – högerslag.
Springande närstridsattack – springande högerslag.
Stillastående/springande vapenattack – avfyrar vapnen.

RB – Rusar (springer).

Y – åtgärd/hoppa in i bilar.
B (håll ner) – öppna radialmenyn.
A – ladda om/plocka upp nytt vapen.
X – hoppa

Körkontroller.

LT – handbroms.
LB – titta åt vänster.
LB+RB – titta bakåt.

Vänstra styrspaken – styra bilen.
Klicka på vänstra styrspaken för att aktivera hydraulik/siren/tuta (i den ordningen).

Uppåt pil – kalla in gängmedlemmar (ljudet av att du visslar hörs).
Håll ner uppåt pil för att skicka iväg gängmedlemmar.
Höger/vänster pil – byta radiostation .
Neråt pil (två gånger) avbryta aktivitet eller uppdrag.

Högra styrspaken – ändra kameravinkeln (rotera och luta), tryck ner högra styrspaken för att hoppa med bilen (om hydrauliken är aktiverad), aktivera nitro (om bilen är utrustad med nitro).
Håll ner för att ange riktning (om hydrauliken är aktiverad), ställ in hydraulik på olika ställen.

Start – pausa spelet.

RT – huvudattack.
RB – titta åt höger.

Y – Åtgärd/kliva ur bilar och kliva in i bilar.
B (håll ner) – Radialmenyn .
A - Gasa.
X – Bromsa/backa.

Simkontroller.
Vänstra styrspaken – förflytta spelkaraktären.
Högra styrspaken – ändra kameravinkeln.
Y – kliva ur farkost/teleportera till land.
X – hoppa/klättra.

Passagerarkontroller (under uppdrag).
LT – huvudattack.
Vänstra styrspaken – ändra kameravinkeln.
Högra styrspaken – ändra kameravinkeln.
RT - huvudattack.

Passagerarkontroller (vid knarkhandeln och i fritt-passagerar läge).
LT – huvudattack.
LB – titta åt vänster/ange sväng.
Vänstra styrspaken – ändra kameravinkeln.
Högra kameravinkeln – ändra kameravinkeln.
RT – huvudattack.
RB – titta åt höger/ange sväng.
Y – kliva in/ur fordon.

Spelskärmen..
Hälsa, spring och respekt-mätaren:
Denna mätare visar hur mycket liv du har kvar, hur mycket sprint du har kvar (innan du måste vila för att få börja springa igen) samt respektmätaren som visar hur mycket respekt du har.

Ammunition: Ditt vapen har ju bara en mängd ammo, hur mycket ammo du har kvar i vapnet visas vid samma ställe som hjärt/spring och respektmätaren sitter. Sitter längst upp till höger.

Kartan: Kartan visar var du är i staden (visas längst ner till vänster på spelskärmen), där visas även hur mycket ”igenkänd” av gäng och polis du är. På kartan visas även GPS-vägen om du har aktiverat GPS. Samt så visas ikoner på affärer, uppdrag och aktiviteter.

Affärer.
Klädaffärer är ställen där du kan köpa kläder för att öka i respekt. Desto mer kläder, bling bling, tatueringar du har desto mer ökar du i respekt. Kort sagt: Custominastion=Stil=Respekt.

Tatueringsbutiker.
Behöver du en ny tatuering? Då är detta det perfekta stället att gå till för att fixa kanske en tribal på vänstra axeln eller högra, det finns en massa olika tatueringar, som du kan ha på axlarna, ryggen, magen, armarna och benen.

On thin ice.
Är bling bling affären för den som har mycket pengar att spendera. Smycka ut dig med stål, silver, guld och platinum. Mycket snygga saker för pengarna. Du kan även ta hål i örat och pierca dig.

Bilverkstäder.
Har du mycket snygga kläder och bling bling? Varför inte pimpa bilen också? Ta dig till en verkstad så pimpar dom upp bilen till ett vrålåk, välj massa med olika kombinationer, färger mm.

Matbutiker.
Köp mat för att fylla på ditt liv. Allt du behöver finns på snabbmatbutikerna. Du får plats för fyra hamburgare.

Aktiviteter.
Det finns en massa olika aktiviteter att göra i Stilwater. Hjälp en pimp att hämta tillbaka hans tjejer, bli en hitman, kör streetrace, bilderby, transportera brudar som gör sina ”affärer” med sina klienter medans du håller dom borta från nyhetsreportrarna, detta var bara en del av alla saker som går att göra. Du måste klara aktiviteter för att få respekt så du kan köra uppdrag. Har man fem i respekt så kan man köra fem uppdrag, har man tio så kan man köra tio uppdrag osv. Kom ihåg att köpa kläder då du får mer respekt.

Multiplayer.
Vill du ta all action online istället? Inga problem, koppla upp dig till Xbox-live eller koppla ihop några Xbox 360s så kan ni spela med varandra.

Vad jag tycker om spelet
Jag gillar verkligen spelet. Det är fritt, man kan göra vad man vill, kapa bilar, döda eller köra uppdrag. Hela staden är upplåst från första början så det är inget att man måste klara så många uppdrag för att låsa upp mer delar i staden, det är bara att utforska staden.

Saker jag gillar: Jag gillar storyn, den är bra uppbyggd att man blir räddad av två från 3:rd street Saints och så joinar man deras gäng. Jag gillar att man kan tatuera sig, köpa bling bling. Pimpa bilar mm.

Mitt favoritgäng att göra uppdragen emot.
Det är ett lätt val för mig. Dom jag gillar mest att göra uppdrag emot är Vice Kings. Deras uppdrag är roligare än dom två andra gängen. Samt att det känns om det är fler uppdrag mot Vice Kings än dom andra gängen.

Döden?
Ni undrar kanske vad som händer om man dör? Eftersom Saints Row snyltat lite på GTA regin så dör du så hamnar du på sjukhus, men skillnaden är bara att man får behålla vapnen samt att det bara blir dyrare räkning desto mer pengar man har.

Vad tycker jag om staden Stilwater?
Jag tycker staden är fin iallfall på ena sidan, då Stilwater är två olika öar som sitter ihop via broar. Man kan säga att ena sidan är för dom rika och andra för dom med lite mindre pengar.

Vad händer om man blir arresterad?
Blir man arresterad hamnar på man på närmsta polisstation (som på GTA), man får behålla vapnen, men det blir likadant på sjukhuset, desto mer pengar man har desto dyrare räkning.
Betyg till spelet
Grafiken, jag gillar den riktigt bra, allt ser mycket bra gjort ut. Färger, vatten (speciellt vatten), miljöerna är vackra. Det känns verkligen som en storstad, med mycket liv i sig. Men då grafiken gör det lilla extra så man tycker att spelet blir roligare (tycker i alla fall jag). Ansiktena på dom viktiga människorna ser bra ut men inte på dom som är civila, poliser mm. Ansiktena ser mer ut som något ditkladdat.

Spelkänsla. Då grafiken gör så att man tycker spelet flyter på bättre och blir roligare, så blir spelkänslan på samma gång mycket bra. Kontrollerna är lätta att förstå, då man får göra sin egen karaktär känns det mer som om det är man själv då.

Ljudet är riktigt bra gjort, jag gillar musikstilarna som finns, Hip-Hop, Techno, Jazz, Mental, Rock mm. Det finns mycket musik att lyssna på, det låter som en storstad då man hör bilar överallt, människor som pratar och vrålar på en eller med varandra, när det gäller vapnen så låter dom riktigt fint, en grej på ett vapen som gör mig lite, nja, det är en assualt rifle som har ljuddämpare på sig men inte låter något tystare iallfall.

Hållbarheten, då man kan spela online så tar det ju aldrig slut, man kan göra uppdrag, och mycket mer. Spelet tar aldrig slut kan man säga. Man kan ju ströva runt på stan och bara chilla om man känner för det, eller så kan man, döda så många man ser för att försöka få så mycket poliser efter sig som bara möjligt, för att se hur länge man klarar sig innan man dör osv. Ett riktigt kul spel som man inte tröttnar på så lätt.

Sammanfattning.
Ett roligt spel för den som gillar GTA men som vill pröva på nåt nytt. Man får det för 100-200 kr på Cdon.com om jag inte tar fel. Eller så kan man säkert också köpa det begagnat.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10