Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mass Effect

Xbox 360
Mass Effect
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    23 november 2007
  • Utvecklare
    BioWare
  • Antal ägare
    52
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9.3

Speltest av Hackz0r

Inskickad av Hackz0r den 15/03 -08 07:26

Handling / story / vad man gör i spelet
I Mass Effect är man människan Shepard (man kan välja förnamn själv men inte efternamn). Spelet börjar med att du åker på ett rutinuppdrag till den jordiska kolonin på Eden Prime men väl där urartar situationen. Kolonin har blivit invarderad av robotrasen Geth som är på jakt efter en antik Beacon. Med hjälp av den vill den onde Sarren få The Reapers att komma tillbaka och utplåna alla raser, det är din uppgift att till varje pris stoppa honom!

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet var fantastiskt.
Ser vid en första titt ut som ett action spel men efter ett tag märker man att det är ett rollspel och striderna som är som i Gears of War är mkt roliga, bättre än Knights of the Old Republics turbaserade variant. Detta gör spelet mer levande. I början var spelet lite småsegt men efter isplaneten Noveria (som var lite småtråkig) drar det igång på allvar, de fyra sista planeterna var bland de bästa jag någonsin spelat. Att man kan välja om man vill vara god eller ond har Bioware lyckats bra med, man har samma mål hela tiden men istället för att prata förstånd med någon kan man välja att dra fram pistolen och skjuta han i pannan.
Kan inte göra annat än att applådera för Bioware, nu väntar jag bara på deras nästa spel väldigt otåligt.

Betyg till spelet
Grafik: 9

Grafiken i Mass Effect är väldigt bra, personerna är mkt bra gjorda och miljöerna bra detaljerade, enda dåliga är bliduppdateringen som kan vara lite långsam ibland men ändå en 9:a till grafiken.

Spelkänsla: 10

Spelkänslan i Mass Effect är grym!
Man lever sig verkligen in i spelet och tiden flyger förbi. Striderna är så bra gjorda och det höjer spelkänslan till max.

Ljud: 11?

Får man sätta 11? Jag gör det iallafall. Ljudet i Mass Effect är mästerligt. Dialogerna är grymt bra gjorda alla röster passar perfekt och vapen och fordon ljudet är också mkt bra.

Hållbarhet: 9

Hållbarheten är bra, man kan vara olika typer av Shepard, man kan vara den färdiggjorda John Shepard som är krigare eller göra en helt egen Shepard. Sen finns det många sidouppdrag man kan göra på vägen också.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10