Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGears of War

Xbox 360
Gears of War
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  17 november 2006
 • Utvecklare
  Epic Games
 • Antal ägare
  259
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 9.8

Speltest av antonfusk

Inskickad av antonfusk den 13/08 -08 21:42

Handling / story / vad man gör i spelet
Gears of war - Är ett spel från 18 år, men inte läskigt för det. Du är en man vid namn Marcus Fenix, som suttit i fängelse i 13 år för förräderi.

Mänskligheten har åkt till en planet vid namn sera ( tror jag) Och byggd upp ett nytt samhälle, men urinvånarna finns under jorden, och de heter The locust. De ser ut som människor med grövre och grå hud och stora muskler.

De kommer upp ur emergence holes som de kan skapa vart som helst. Det börjar med att de största städerna förintas.

Men mänskligheten har soldater vid namn Gears som tjänstgör för COG.

Ledaren för COG har kommit på ett sätt att förinta The locust, men då behövs en bomb, som finns på ett tåg. Det blir en lång resa på cirka 6-7 h på lättaste nivån, men om man börjar med medel så kan det ta några h till, men man tröttnar inte på campaignen när man klarat den, utan man kör om den flera gången.

Det speciella med spelet är att man ser sin spelare i tredje persons vinkel, och att spelet har ett väl arbetat skyddssystem. Genom att enkelt trycka på A ( space ) så gör Karaktären som man spelar som en kullerbytta, igenom att hålla in A eller space så hukar och springer karaktären. Då dras bilden närmare karaktären, och det omgivningen blir suddigare, medan karaktären blir tydlig.

Online läget och fler roliga lägen:

Jag börjar med online läget. Det kostar pengar att spela online, på pc så kan du använda ditt xbox 360 gamertag eller köpa ett nytt för 400 kr per år ( billigaste stället)

På pc versionen så kan du även få achievements, som är riktigt beroende framkallande.

Achievements får man när man klarat av spelet på tex, insane, som är svåraste svårightesgraden. eller om man tex dödat 100 personer online med chainsaw.

Chainsawen finns på lancern, som är standard vapnet, igenom att hålla in b, så sågar man ihjäl offret, och blodet sprutar på teve skärmen

Du som tänker att du kommer tycka det blir äckligt så kan du stänga av blodet, och då så faller bara offret ihop, som en enda kropp och inte flera bitar, som när man har blod på.

Online delen är 4 vs 4. Lite kanske du tänker, men det blir mycket action ändå.

Tror det finns 10-12 banor och 6 att ladda ner gratis.

Det finns spelsätt som warzone där två lag möter varandra och ska döda varandra varje runda, man har ett liv per runda!

Exercution: samma som warzone bara att du måste gå fram och göra en avrättning på fienden, eftersom man kan få ner fienden, där man kan döda den eller om en vän hinner ta upp den.

Assassasination: Varje lag har en ledare, om fiendens ledare dör så vinner ditt lag, om ditt lags ledare dör så förlorar ditt lag.

Annex ( går endast att spela om man laddar ner det på marketplace) : Varje lag har upp till 4 spelare, och det är två lag, det finns vapen utsatta på banan och ett utav vapnerna makeras med en ring, stå i ringen för att ta över, båda lagen vill ha ringen, detta är det med mest action. Man respawnar fram tills att rundan är slut, och en runda kan vara i en halvtimme om så behövs.

Du som har två handkontroller kan använda en quest, och spela två personer samtidigt på xbox live, vet inte hur det funkar på pc.

Ska säga några vapen:

Lancern, ett vanlig helt automatiskt vapen med chainsaw.

Shotgun, är helt enkelt en shotgun.

Sniper, en otroligt bra och väl arbetad sniper, det finns två sikten, ett normalsikte och ett snipersikte.

Grenade, granat, som kan kastas, och gå fram och slå på fienden så att den fastnar och sprängs.

Touqe bow, en slags mekanisk pilbåge, med lasersikte, som skjuter pilar som exploderar, sätter du en ett skott kan det göra otrolig skada, flera kan dö av samma pil på grund utav explosionen.

Detta var bara några få vapen.


Du kan även spela 1 vs 1 på xbox, om du har två handkontroller, och du kan vara 2 spelare på campaign, med två handkontroller, lan eller över xbox live.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är det bästa som finns.
Älskar stridssystemet, och att man har så mycket liv.
Att spelet är tredjepersons vinkel är väldig bra, och utnyttjas självklart online.

De på Epic games har tagit helt egna idéer och kommit på något fantastisk, jag tänkte mig inte att spelet skulle vara så här. Men det var fantastiskt.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är världsklass, och anses som det näst snyggaste spelet i världen. Ljus effekterna är riktigt snygga, går man under en lykta eller liknande så glänser dräkten. När man skjuter så lyser det upp och det glänser på dräkten.

Spelkänsla: Spelet är inte menat att vara verkligt, utan coolt, grabbigt och köttigt.

Ljud: Ljudet är riktigt bra, helt egna gevärsljud och inte taget från något annat gevär eller spel. Det enda felet är att ljudet från lancern ibland slutar låta, fast det händer oftast bara när man spelar 1 vs 1 på delad skärm.

Hållbarhet: Campaignen innehåller flera roliga alternativ, bra svårightesgrader, varierande, och fantastiskt spelsätt.

Multiplayern är fantasitig, helt underbar, jag kan spela i flera timmar i rad utan att ens tänka på tiden.

Stort minus: Online delen har vapen achievements som innebär att man ska döda hundra stycken med te.x. chainsaw, men dem är buggade och stämmer inte, jag behövde 150 kills med den, och så är det med alla vapen achievementsen. D:

Det var min recension utav Gears of war, och jag hoppas att du har fått en bild utav hur spelet är och vad det handlar om.

För bilder besök: http://www.gamereactor.se/bild/?productid=148

Bilderna kanske inte stämmer eller visa rätt grafik.

// Antonfusk. :]

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10