Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Project Gotham Racing 2

Xbox
Project Gotham Racing 2
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
  • Utvecklare
  • Antal ägare
    172
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 8.9

Speltest av Yautja91

Inskickad av Yautja91 den 20/06 -07 14:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Project Gotham Racing 2 [rek. 10+]
PGR2 är ett racespel. Ditt mål är att klara alla banor på alla städer men också skaffa kudos för att köpa nya bilar (kommer till det senare).
Det finns olika sorters tävlingar. Några exempel i Singleplayer mode är:
- Vanligt race: då kör man banan helt vanligt, oftast 3 gånger, innan man har klarat den. Här möter du andra bilar.
- "Kon-race": nu ska du köra igenom hela banan så snabbt som möjligt men!! du ska köra igenom koner. Du får kudos när du kör igenom konerna men dom försvinner om man råckar snudda till någon kon (eller något annat hinder).
- "Kamera-race": i detta race har du fått ett mål i form utav en hastighet. I slutet av banan måste du ha kommit upp i den hastigheten för att du ska klara den. Beroende på vilken svårighetsgrad man valt på detta race ändras ditt mål.

De racen ovan är några av de roligaste. Men ni kanske undrar vad kudos är..
Kudos är en sorts poäng man får när man t.ex. klarar ut en bana, gör snygga tricks med bilen (typ sladdar), kör om andra bilar m.m.
Ju svårare man har satt svårighetsgraden på en bana desto mer kudos får man när klarar ut den, så om man klarar en bana utan problem på "lätt" - bör man köra den på "medel" eller prova "svår".
Om man har mycket kudos - har man hög kudos rank.
Av den här kudos ranken man har t.ex. "5" - kan man köpa en annan och framför allt bättre bil. Banorna är dock uppdelat i olika kategorier så man kan t.ex. inte köra en american muscels bil på en bana där man kör med höghastighetsbilar.

Man kan också spela xbox live. Då kan man även bjuda in en "guest" dvs. en person i hemmet som också vill spela med en annan handkontroll.
Man letar efter banor som folk har skapat och sedan väljer man den. I xbox live är det oftast vanliga race..

Vad jag tycker om spelet
PGR2 är riktigt lyckat, och mycket bättre än ettan. Ett enormt plus från oss som bor i Sverige är att Stockholm finns med som bana. Det är faktiskt rätt likt!
Det är kul att satsa på att köpa nya bilar för då försöker man sätta svårighetsgraden lite högre på alla banor. Vissa klarar man men andra inte och då får man nöja sig med att man klarar den på "lätt". Kontrollen är rätt lätt och man kommer in i det snabbt. Det finns inte så mycket mer att säga... Spelet är riktigt bra och det tar aldrig slut (egentligen). Nu när jag skriver speltest om det vart jag sugen på att spela det!

Betyg till spelet
Grafik: En av den bättre grafiken. Bilarna glänser snyggt och miljön är äkta och detaljerad. Den är väldigt snygg.
Spelkänsla: Bilarna bromsas och accelereras som de gör i vanliga fall i verkligheten så det är inte något onaturligt att de t.ex. stannar på 1 sekund när de kör i 400 km/h - som det kan vara i andra spel. Spelkänslan får en 7:a.
Ljud: Helt OK. När man kör på Stockholm får man höra gammal radio från Stockholm vilket bidrar till att man känner sig hemma på något sätt. (jag bor i sthlm) Bilarna har ett korrekt och bra ljud som håller. En stark 7:a.
Hållbarhet: Spelet håller väldigt länge. Det finns så många banor som man kan klara ut på 4 olika svårighetsgrader så man klarar inte ut spelet så lätt och så snabbt. Man tröttnar inte heller när man väl kommit igång eftersom man har satt ett visst mål man vill klara ut och då går det helt enkelt inte att bara lägga ner. Så hållbarheten har de lyckats med!

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7