Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMax Payne

Xbox
Max Payne
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  12 december 2001
 • Utvecklare
  Rockstar Games, Neo Software
 • Antal ägare
  43
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.6 8

Speltest av Yautja91

Inskickad av Yautja91 den 20/06 -07 14:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Max Payne [rek 15/18+]
Du är Max Payne. När du kommer hem från jobbet är det helt dödstyst i huset. Du börjar undra vad som försegår och du går upp för trappan. Du hittar din familj med barn mördad och du bryter ihop totalt.
Du vill nu hitta mördaren och hämnas din familjs död.

I spelet möter du många olika gäng som försöker döda dig och du kan använda dig utav pistoler och gevär. Du har en specialfunktion som heter bullet time som gör så att allt omkring dig rör sig i slowmotion för en stund. Vid detta tillfälle kan du ta dig akt att försvinna ifrån de skott som skjuts mot dig.
Spelet är uppdelat i akter (act) och kapitel (chapter) så det är inte en enda stor bana man spelar på.

Vad jag tycker om spelet
Max Payne är ett spännande spel tack vare sin story. Man kan sätta sig in i hans situation lätt med hjälp av små videoklipp som visar hans känslor. Detta gör det mer spännande att spela.
Man kan välja på olika svårighetsgrader. Det är rätt lätt att klara ut spelet på "lätt" men jag rekommenderar till att börja med den innan man börjar med någon annan svårighetsgrad.
Banorna är strategiskt satta genom att skaparna av spelet valt att banorna ska befinna sig på mörka platser typ i tunnelbanan för att man ska känna den här "aggressions" feelingen.

Betyg till spelet
Grafik: Helt OK, grafiken är inte världsklass men det tycker jag inte det ska vara heller på det här spelet. Till Max Payne passar den här "inte helt perfekta" grafiken och man kan förstå det lite grann om man spelar det. Så om jag ska sätta betyg på grafiken som passas till Max Payne får det bli en 8:a.
Spelkänsla: Det är inte helt lätt att gå med gubben. Genom att bara dra spaken lite åt vänster så kan det göra att han hoppar från taket på en byggnad som man står på. Men man blir rätt van efter en stunds spelande så man ska inte oroa sig för mycket för det.
Ljud: Helt OK - varken dåligt eller bra skulle jag vilja säga. En aning mer åt det "bra" hållet. Vid vissa scener hörs musik som gör att man blir uppmärksam på vad som händer så det är inte "The Sims" musik i det här spelet.
Hållbarhet: Max Payne har jag tyckt varit väldigt roligt. Jag har klarat ut det 3 ggr på "lätt" och 2 ggr på "medel" så man kan säga att man inte tröttnar så lätt. Det gäller att man förstår engelska och hänger med i storyn så blir spelet hur spännande som helst!

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 6