Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Dead or alive 3

Xbox
Dead or alive 3
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    14 mars 2002
  • Utvecklare
    Tecmo, Team Ninja
  • Antal ägare
    263
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 8.7

Speltest av Dynamo

Inskickad av Dynamo den 30/05 -06 19:47

Handling / story / vad man gör i spelet
Efter att Hayate har fått tillbaka minnet efter Projekt Epsilon återvänder han nu till sin by, för att inta ledarpositionen. Han får reda på att Genra, som en gång adopterade Ayane, har försvunnit, och blivit offer till Projekt OMEGA, styrt av DOATEC. Hayate anser att det är hans plikt som byns ledare att hitta och förinta Genra, samtidigt som Ayane anser att det är ett personligt problem.
Samtidigt har Helena blivit kidnappad av Victor Donovan, ledare för DOATEC, och han anställer yrkesmördaren Christie för att hålla ett öga på henne, eventuellt döda henne om hon får reda på för mycket om DOATEC (som grundades av Helenas pappa).

Som vanligt är det folk som ställer upp i DOA-turneringen (som går ut på att vinna mot åtta motståndare genom slagsmål) för att fullborda sina drömmar, tex. att bli en Hollywoodstjärna, gå på kasino i Las Vegas, vinna pengar åt sitt barnbarns operation mm. Förutom att man numera får ett kort filmsnutt om sin karaktär efter att klarat Story Mode är det inte mycket som skiljer sig. Det finns tre nya karaktärer med i spelet, Christie, Hitomi och Brad Wong, som alla tre är ganska egna karaktärer. Hayate, tidigare känd som Ein, slåss inte längre med karate, utan med ninjakonster. Men var inte orolig, det går fortfarande att låsa upp den gamle Ein.
Som vanligt finns det flera spelsätt att välja mellan tex.

•Story Mode•
Välj din karaktär, få reda på dennes dröm, och se i slutfilmen hur han/hon uppfyller den. Finns även lite syskonkärlek, och "bästa-kompisar-som-spöar-upp-varandra"-matcher.

•Time Attack Mode•
Vinn ett antal matcher på snabbast tid, skiljer sig inte mycket från story mode, förutom att det inte finns med några cutscenes.

•Survival Mode•
Försök att klara av så många matcher som möjligt, på sammma bana. Frustrerande om man förlorare efter att ha kommit lång, och inte orkar köra så mycket igen.

•Sparring Mode•
Är du nybörjare och en icke-buttonmasher kanske du vill öva upp lite taktiker på en snäll figur som kollar på medan du gör de mest imponerande sparkarna och kasten.

•Verus Mode•
Slåss med en kompis eller tre i antingen single eller tagbattle.

Vad jag tycker om spelet
Jag är ju ett stort fan av Dead or Alive-spelen och i spelglädje kommer det här inte långt efter fyran. Det sämsta med hela spelet är att matcherna ibland känns som om de går i slow motion, jag saknar lite av snabbheten som finns i DOAU och DOA4 själva huvudstoryn är inte dålig, men inte heller jättebra. Det finns många mellansekvenser som är riktigt patetiska, som när Tina och Bass bråkar om hennes framtidsdrömmar som skådespelare. Låt henne vara och göra sitt, Bass!

Det som verkligen imponerar på mig är det fantastiska jobb Team Ninja lagt ner på sina spel, som att tex. ta med de flesta slag och sparkar från en speciell kampsport, och sedan anpassar den till karaktärerns längd, vikt och kroppsbyggnad. Sen har ju alla karaktärer en personlighet som man märker när de psykar varandra i början. Ayane tex, är kaxig och retar sina motståndare, medan Kasumi hela tiden säger att hon bara slåss för att hon måste.

Betyg till spelet
Grafik: När jag såg Hayabusas slutfilm efter att ha klarat av hans story mode trodde jag att jag råkat slå över till Discovery. Men tyvärr är det fortfarande saker som går rätt igenom en annan sak, men det lägger man knappast märke till.

Spelkänsla: Det är ju dessa slow motion matcher, men jag gillar kontrollen som är lätt att lära sig. Brad Wongs vinglande är bäst!

Ljud: Aerosmith och inlevelsefulla röster, men bara några få egna bra låtar.

Hållbarhet: Detta kan du plocka fram och spela i alla väder, men så länge du inte strävar efter att få en god ranking på survival borde du bjuda hem ett par kompisar. Men äntligen finns det fler karaktärer att välja på!

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7