Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tomb Raider: Legend

Playstation 2
Tomb Raider: Legend
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    11 april 2006
  • Utvecklare
    Eidos Interactive, Crystal Dynamics
  • Antal ägare
    59
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8

Speltest av _Eilert_

Inskickad av _Eilert_ den 10/03 -07 08:55

Handling / story / vad man gör i spelet
I spelets början får man följa med Lara och hennes mamma när Lara var liten. Scenen utspelar sig i ett flygplan och man ser hur ena motorn börjar brinna. Flygplanet kraschar men Lara och hennes mamma överlever. De finner skydd i en ruin och äventyrslysten som Lara är så börjar hon utforska denna ruin. Lara finner en sten med ett svärd i, och så nyfiken som hon är så vill hon röra det. När Lara nuddat svärdet sjunker det in i stenen och marken börjar röra sig och en stor stenring reser sig ur jorden. I stenringen skiner ett starkt grönt ljus och Lara tycker att hon hör en röst ropa från ljuset. Laras mamma kommer springande och försöker skydda sin dotter genom att ställa sig framför henne, hon hör också att rösten i ljuset pratar om Lara och om något om att hon ska dra ur svärdet. Laras mamma drar ur svärdet och nästa sak som händer är en explosion av ljus. Lara slungas bakåt och när hon reser sig upp igen så är hennes mamma borta.

Vad jag tycker om spelet
Till det positiva:
Lara har förändrats sjukt mycket sen sist, både utseendemässigt och i rörelserna. Med en massa nya rörelser som att svinga sig runt pinnar och i lianer och rep. Det är mycket lätt att bästämma precis var man vill göra och jag tycker det är bra med repet som skjuts ut från bältet.
Negativt:
Kameran fastnar i vissa vinklar och Lara är ganska stel i vattnet. Spelet är inte så speciellt klurigt och man vet ungefär vart man ska i stort sett hela tiden. Spelet tar slut väldigt snabbt och i Croft manor finns det inte så många uppgifter som jag önskar att det skulle finnas.

Betyg till spelet
Grafiken är superbra! Även om kameran är lite krånglig så är Lara jättefin. Den får en 9:a av mig för att det inte är det allra bästa som går att få.
Spelkänslan är okej. Under spelets gång blir man insatt i handlingen men man blir SÅ besviken när det tar slut så snabbt. Det får en 7:a.
Ljudet är jättebra också! Man hör allt dem säger och för de som inte förstår engelska så finns det text, dock inte på svenska men det brukar vara lättare att förstå då i alla fall. Men det är skönt att alla karaktärer har olika röster så att det inte är en person som har spelat in röster till 3-4 karaktärer. Ljudet får en 8:a
Och nu till hållbarheten.. Den är ju inte så där jättebra.. Som jag sagt tidigare tar det inte så lång tid att klara ut spelet och det är inte så klurigt som de tidigare. Jag blev alvarligt ledsen när det tog slut, det var så roligt och spännande men helt plötsligt så var det bara slut. Hållbarheten får en 6:a

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 7