Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tomb Raider: Legend

Playstation 2
Tomb Raider: Legend
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    11 april 2006
  • Utvecklare
    Eidos Interactive, Crystal Dynamics
  • Antal ägare
    59
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8

Speltest av Patrikkk

Inskickad av Patrikkk den 27/06 -06 15:29

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar med att man får se en film om Lara Croft, det vill säga när hon var nio år gammal! När huvudpersonen Lara Croft och hennes mamma var på en flygtur till ett annat land så kraschade deras flygplan. Det var verkligen ett mirakel att de överlevde kraschen. Nu hade ''familjen'' kommit till ett fjärran land som hette Bolivia. Nyfiken och klåfingrig som Lara var letade hon alltid efter äventyr. När hon såg ett svärd i en sten så tryckte hon ner svärdet. En sorts stor cirkel med grönt ljus innuti kom upp och Lara vart rädd, detta var inte vilken ring som helst. Den var magisk. För att försvara sin dotter så röck Lady Croft(Lara's mamma) ut svärdet ur stenen. Lara som hade stängt sina ögen tittade igen, och då var hennes mamma borta. Efter ytterligare 9 år börjar Lara ifrågasätta händelsen. Hon ger sig ut på en fartfylld resa för att få reda på svaret. Lara har mycket nya coola rörelser till skillnad från de andra Tomb Raider spelen, man kan säga att Core Design och Eidos gjort ett fantastisk mästerverk. Man har olika fordon och har även tillgång till nya vapen, men Lara's standardpistoler finns också. Under resan finner Lara delar av svärdet Excalibur som också är själva målet.Med hjälp av hennes trogna ''medhjälpare'' som finns i Croft Manor är Lara näst intill oslagbar! Man är en spelare på spelet. Kommer Lara verkligen att återfinna sin mamma lady Croft, och är hon äns i livet ännu? Köp spelet och finn svaret!

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är i värdsklass. Om man hittar ''Artifacts'' i spelet kan man t.ex låsa upp nya kläder och utseenden till huvudkaraktären Lara. Man får även tillgång till Lara's hus som heter Croft Manor, Croft Manor har också en hemlighet som man kan lösa... Detta är det nyaste Tomb Raider spelen i serien det finns många andra Tomb Raider spel till många olika konsoller.

Betyg till spelet
Grafiken kan inte bli bättre i dagsläget det är absolut värdsklass och värt en tia. Spelkänslan är jättebra och man lever sig verkligen in i spelet. Man lägger ner hela själen i att klara ut spelet. Ljudet är högt och tydligt och det är viktigt med tanke på att många dialoger hålls mellan Lara och Hennes vänner och fiender. Dessvärre är spelet ganska lätt även om man kör på den svåraste svårighetsgraden. Men man kan absolut inte klaga!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10