Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tomb Raider: Legend

Playstation 2
Tomb Raider: Legend
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    11 april 2006
  • Utvecklare
    Eidos Interactive, Crystal Dynamics
  • Antal ägare
    59
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 23/04 -06 12:57

Handling / story / vad man gör i spelet
Jag beklagar det som hände din mamma, men tackar för förtroendet att du ville berätta mer om din tid som barn. Att ni både överlevde den förödande flygplanskraschen var verkligen ett under. Ni sökte skydd i en ruin där du hittade det där magiska svärdet som satt fast i en sten. När du rörde det så sattes en mekanism igång och ett ljus fyllde rummet som visade sig vara ett altare av något slag. Din mor kommer springande in i rummet och knuffar undan dig och drar sedan ut svärdet för att få slut på den hotfulla stämningen. Men i samband med att ljuset försvinner gör även din mor det och lämnar dig helt ensam. Att du nu i vuxen ålder börjar undersöka vad som hänt din försvunna mor var väl ett ganska naturligt val?

Vad jag tycker om spelet
Sedan sist har det hänt en hel del med dig må jag säga. Du är en helt ny person, både utseende- och beteendemässigt är du helt förändrad. Till det bättre. Du har blivit betydligt mer medgörlig och är inte alls lika stel som förut. Dessutom visade du upp ett par nya snitsiga manövrar som var väldigt effektiva. Den fiffiga änterhaken visade sig vara ett av de allra viktigaste föremålen genom hela äventyret. Med den kunde vi svinga oss över breda avgrunder, dra åt oss olika objekt med mycket mera. Nya akrobatikrörelser har du också lärt dig, vilka var nödvändiga under både äventyrets mest hektiska eldstrider och de mer lugna delarna.

Betyg till spelet
Kontrollen är väldigt följsam och naturlig. Att använda ett specifikt vapen, hälsokit, lampa med mera görs med bara ett knapptryck och man slipper sitta och bläddra i olika menyer för att hitta rätt föremål - smidigt. Kameran kan dessvärre sätta ett par käppar i hjulet och hänger inte alltid med i kritiska situationer, särskilt påträngande blir det i eldstrider då det kan vara svårt att välja eller byta mål.

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 7