Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inHarry Potter och den flammande bägaren

Playstation 2
Harry Potter och den flammande bägaren
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  11 november 2005
 • Utvecklare
  Electronic Arts
 • Antal ägare
  298
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.8 8.2

Speltest av ssjvegeta88

Inskickad av ssjvegeta88 den 11/01 -06 18:04

Handling / story / vad man gör i spelet
I Harry Potter och den Flammande Bägaren kommer Harry tillbaka till Hogwats för ett fjärde år och blir mystiskt nog utvald till den fjärde deltagaren i turneringen i magisk trekamp då tre skolor ställer upp med var sin förkämpe, som skall utföra tre livsfarliga uppgifter. Det konstiga är att Cedric Diggory redan blivit utvald som förkämpe, och att Harry är 14 år, alltså 3 år för ung för att delta. Som tur är har Harry hjälp av sina vänner att lyckas förbereda sig för turneringen...

Vad jag tycker om spelet
Det som förvånar mig är det nya spelsättet. I stället för det gamla stilen med skoldagar att ta sig igenom och förbjudna äventyr på natten för att rädda sina kompisar ska han nu samla trekampssköldar för att låsa upp nästa nivå. Nivåerna är också ett bakslag. Har man samlat ihop alla sköldar och gjort alla sidouppdrag (slå på olika saker, som t. ex. spadar, svampar, kranar och statyer och samla försvinnande kort) blir nivån åter låst.

Betyg till spelet
Som jag nämner ovan är hållbarheten ganska kass i jämförelse till de äldre spelen, medan grafiken är rent sagt strålande - jag superlängtade efter att få springa omkring på skolgården jag fick se precis innan man blev jagad av draken, Det nya trollformelsystemet var strålande, men p.g.a. avsaknader av vissa nödvändiga funktioner, som möjlighet att låsa siktet på en fiende - siktade på en dugbog, men träffade en bubotuberplanta, riktningsbar kamera (låst snett uppifrån), och tydligare magi-instruktioner drar ned betyget. Nyheten att man kan spela tillsammans med sina kompisar höjer dock betyget ett snäpp. Ljudet är toppen, rösterna - särskilt Ron - låter mycket mer personliga nu än förr.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 4 Spelkänsla: 6