Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inDragon Ball Z: Budokai Tenkaichi

Playstation 2
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  21 oktober 2005
 • Utvecklare
  Spike
 • Antal ägare
  143
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.1

Speltest av DarkMasters

Inskickad av DarkMasters den 19/09 -11 20:47

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar i Sayan Saga då Raditz har kommit till jorden för att hämta upp sin bror, Goku. Raditz är sayan, en utomjording från en krigarplanet. Goku är också en utan att han vet det. Raditz tar med sig Gokus son som utpressning. Om inte Goku kommer tillbaka till Raditz får han inte tillbaka sin son. Goku åker tillsammans med Piccolo för stoppa Raditz. Då bryter en kamp ut.

I det här spelet kommer du spela igenom olika "sagas" för att låsa upp nya karaktärer. Det finns totalt runt 90 karaktärer så det tar inte slut så fort. Du kommer köra matcher med karaktärer från Dragon Ball-serien mot varandra. För er som inte vet så mycket om Dragon Ball kommer det nog kännas lite konstigt att spela det här.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det här spelet är riktigt kul. Det finns tre olika sätt att låsa upp dina karaktärer på. Att klara matcher från Dragon Ball-storyn, att blanda ihop två items till en ny karaktär eller att samla ihop alla sju drakkulor och önska dig karaktärerna. Jag hade riktigt roligt när jag gjorde detta. Det här är nog det nästa bästa Dragon Ball-spelet jag spelat (efter Tenkaichi 2). Men för folk som inte känner till någonting om Dragon Ball är nog inte det här spelet så bra. Handlingen berättar ganska bra vad som händer, men jag tror ändå att du får mer utav spelet ifall du gillar Dragon Ball sedan innan.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är ganska bra. Det är ju baserat på en anime, men det är ändå ganska bra. Det kunde dock ha varit lite bättre.

Ljud: Ljudet är okej. Jag har inget problem med det, men det är inte fantastiskt.

Spelkänsla: Spelkänslan får ett plus med tanke på att spelstilen är i 3D. Alla banorna är också förstörbara så det är riktigt bra, men ändå inte perfekt.

Hållbarhet: Det tar ganska lång tid att låsa upp alla gubbar, men när du väl har gjort det finns det inte så mycket mer att göra. Efter du har låst upp alla gubbar finns det ungefär bara Ultimate Battle (vilket är att du möter alla gubbar i spelet i en viss ordning) kvar och det kan bli lite tjatigt att bara köra Ultimate Battle hela tiden.

Det här är ett riktigt bra animespel, men Tenkaichi 2 är bättre.

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 8