Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Dark Cloud

Playstation 2
Dark Cloud
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    21 september 2001
  • Utvecklare
    Level 5
  • Antal ägare
    76
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.6

Speltest av ROCKSTARTER

Inskickad av ROCKSTARTER den 28/10 -09 14:21

Handling / story / vad man gör i spelet
I detta spelet tar du i början kontroll över en liten kille som heter Toan (du kan ändra namn på honom). I början av spelet får vi se när några onda snubbar ska släppa lös en uråldrig ond ande som har blivit inburad i en urna. Snubbarna lyckas, men bara en av dom tar åt sig äran. Därför tror anden att snubben är hans mästare. Anden och den onda snubben börjar tillsammans förstöra väldigt många byar och dom börjar med byn som Toan bor i. Toan tvingas att se byn förstöras väldigt snabbt. Efteråt vaknar han upp i ett kolsvart område. Då dyker en trollkarl upp och förklarar för Toan vad som har hänt. Han ger också Toan en sak som heter ''Atlamillia'' som han behöver för att besegra den onda anden...

Härifrån så börjar du spela! Målet i spelet är att bygga upp alla byar igen från deras förstörelse. För att göra det så måste du gå in i områden där en massa monster vaktar alla delar till hus och alla människor som har överlevt. Du måste få tag på alla och bygga upp byn igen. På vägen hittar du vänner som kommer hjälpa dig genom spelet mer än vad du tror. Dom får du också ta kontroll över. Du hittar också väldigt viktiga föremål som kan ha stor betydelse för dig senare i spelet.

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar detta spelet. Första gången jag spelade det var när jag var 9 år och nu är jag 15. Jag tyckte det var för svårt när jag var nio, men nu så har man mer tålamod och det enda man tänker på är att man vill sätta sig där igen med spelet och bara ha kul och kämpa sig vidare.

Detta spel sticker verkligen ut för att vara ett krigsspel. Spelet är verkligen genomtänkt och harett väldigt annorlunda upplägg. Det krävs genier för att mixa ihop äckliga monster med att bygga upp byar och samtidigt vara barnvänligt och ha en grymt bra story. Det jag tycker kan vara lite väl svårt är alla bossar som dyker upp ibland i spelet. Vissa av dom klarar man lätt och vissa är otroligt svåra dels för att man kanske har för dåliga vapen just då eller också för att man ej kommer på hur man ska göra. Men jag rekommenderar ändå detta spelet starkt till alla som letar efter ett äventyrsspel med konstant action även om det kan bli lite långtråkigt ibland...

Betyg till spelet
Jag ger grafiken en 9. Spelet är från 2001, men har ändå väldigt bra grafik.

Jag ger spelkänslan en 9 bara för att det är ett spel som man lever sig in i och man vill aldrig sluta spela. Det är bara nån kraft som gör en beroende.

Jag ger ljudet en 9. Väldigt bra musik i spelet och det sällan tyst i spelet. Riktigt hypnotisk musik och alla andra ljud är också helt perfekta.

Hållbarheten får en 9. Man tröttnar aldrig, förutom när spelet tar slut. Men då börjar man om igen.

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9