Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWorld of Warcraft

PC
World of Warcraft
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  11 februari 2005
 • Utvecklare
  Blizzard Entertainment
 • Antal ägare
  1122
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.2

Speltest av Crescent

Inskickad av Crescent den 07/07 -07 16:02

Handling / story / vad man gör i spelet
World of Warcraft är nog ett av de mest poppuläraste PC-Spelet i hela världen, kanske mest i Europa med nästan lika många användare som Sveriges befolkning (Siffran är, i skrivandes stund ung 8 miljoner, men det höjs hela tiden.).
Sedan Blizzards storsäljare, Warcraft III och Expansionen Warcraft III: The Frozen Throne kom ut så hade Blizzard tänkt på vad mer man ska göra för ett Warcraft-spel, Vad blir det? Jo, World of Warcraft.
Det har gått några år sedan kriget i Mount Hyjal (Eftersom Warcraft-loren är extremnt lång och detaljerad reckomenderas det att du spelar Warcraft III och dess expansion samt läser böcker om Warcraft, som tyvär finns ändast på Engelska, men som kan köpas i bla SF-Handeln i Stockholm eller Göteborg) och allas Azeroth raser har dragits tillbaka, Thrall är ledare över The Horde som består av raserna:

The Darkspear Trolls, Thralls Horde räddade dem ur en ö efter deras ledare, Sen´Jin blev mördad. Vol´Jin är deras ledare och deras huvudstad är Orgrimmar, men deras huvudby är Sen´Jin village.

Taurens: Ett fredligt folk, trots deras enorma storlek, Thrall hjälpte dem på traven att bli kvitt med kentaurerna.
Ledaren är Caine Bloodhoof och huvudstaden är Thunder Bluff.

The Orcs: Orcherna, fick en förbannelse i deras hemland Draenor (Nuvarande Outland) och de trädde in i Azeroth efter att orchen Gul´Dan och den galne Medivh (Som blev kontrollerad av titanen Sargeras), och öppnade det som folket i Azeroth kallar för "The Dark Portal", sedan dess så har det lett flera krig med Orcherna och The Humans, men några av orcherna fick tillbaka sin vilja, och nu så är deras ledare Thrall, Son of Durotar, och huvudstaden är Orgrimmar.

The Forsaken, eller som andra kallar för, The Undeads är "resterna" efter The Scrouge slakt, The Scrouge var en sorts "liga", ledda av The Burnings Ligions skapelse, The Lich King (Som är egentligen Ner´Zhuls själ, The Lich King kunde ta en kropp av förrädaren King Arthas.), det var en sjukdom som gjorde folk att må döende, och de som dog blev senare slavar av The Scrouge mot deras vilja, dock så fick några en vilja, och nuvarande är The Forsaken ledda av Hög Alven Sylvanas Windrunner, och huvudstaden är Undercity (Egentligen kloakerna i Lordaeron.)

De fyra raserna av The Horde har tagit fredigt mot The Alliance och samtidigt diskuterat om vad de ska göra mot The Alliance och The Hordes gemensamma fiender.


Samtidigt så har The Alliance dragit tillbaka till sina hem, The Humans försvarar fortfarande sina hem med sina liv, men det är alltid inte alla Humans som är med i The Alliance.
Samtidigt så har Gnomerna bosatt sig i dvärgarnas stad Ironforge som tar det lugnt, men hos Natt Alverna har det diskuterat om vad som ska göras av Orcherna som hugger ner deras träd i Ashanvale.

The Humans: Männsikorna är fruktandsvärda krigare som de har visat prov på, de överlevde en invasion av orcherna (Som var fortfarande en förbannelse på sig) under det första kriget.
De är goda vänner med The Dwarfs.
Ledaren är barnet Anduin Wrynn, men som får hjälp att leda sitt kungarike av bla Highlord Bolvar Fordragon och Lady Katrana Prestor, huvudstaden är Stormwind City.

The Dwarfs: Dvärgarna tar det rätt lugnt i sina hem med sina goda vänner och berättar fruktansvärda historier om hemska strider, eller bara tar det lugnt i den närmaste brasa, men i strid är de extremt skickliga och uthålliga krigare, deras ledare är Magni Bronzebeard och Huvudstaden är Ironforge.

The Gnomes är ett småväxt folk som är mycket skickliga på mekanik och ingergör konst, människorna och dvärgarna blev mycket förvånade när gnomerna kunde inte skicka stridsmaskiner och fordon till The Third War, men de hade sina egna bekymmer, deras stad, Gnomeregan blev attackerade av ett underjordiskt hot, och mer än hälften av alla gnomer blev dödade, eller "sjuka" i staden, som förlorade kontrollen.
Gnomernas ledare är High Tinker Gelbin Mekkatorque och deras huvudstad är Ironforge där de bor nu.

The Night Elves: Nattalverna är ljusskygga varelser som besegrade en gång det fruktande The Burning Legion, sedan deras magi gjorde dem vansinniga så de gjorde ett löfte att aldrig mer använda musik.
De dyrkar deras mångud, Elune, och de kan bli "förlorade" i ett mystisk plats kallas för The Emerald Dream.
Natt Alverna är samtidigt också väktare till berget Hyjal som de försvarade i Warcraft III tillsammans med människorna och Orcherna mot The Burning Legion och Eredarn Archimode.
Deras ledare är Tyrande Whisperwind, de är Maufurion Stormrage, och Illidan Stormrage älskade, men som lämnade henne, dels för att Maufurion finns åter igen i Emerald Dream, och dels för att Illidan har förått sitt eget folk, och kan därför aldrig mer se Tyrande igen.
Huvudstaden är Darnassus.


Spelet har klasserna Warrior, Rogue, Druid, Priest, Mage, Hunter, Warlock, Paladin och Shaman.
Spelet är nåt som vi kallar för MMORPG (Massively multiplayer online roleplaying game) och man är tillsammans med tusentals andra människor som spelar World of Warcraft.
Självklart har ett stort spel månadskostnad, som är ung mellan 150-249 SEK (Svenska Enkronor, kom ihåg det!), beroende på hur du betalar.

Vad jag tycker om spelet
Spelet utspelar sig i världen Azeroth, som är extremnt stort.
Grafiken är inte det bästa, men det är ju jättebra, eftersom Blizzard fokuserar mycket på ljus, skugga, vatten, eld, saker och så, vilket gör spelet enormt väldetaljerat,dock kan saker se suddigt ut på nära håll.
Jag kan inte döma spelets spelkänsla, då spelet uppdaterar mycket med patchar varje vecka och så med nyheter, men grunderna i spelet är enormnt spännande.
Jag själv valde att köra min lilla tjuv Evyon som Natt Alv på en server vid namn "Ahn´Qiraj", som jag hade faktum med ingen aning vad det vad förrän jag upptäckte det i spelet, det är så att alla spelets servrar är baserade på Warcraft-Loren.
Hursomhelst så kunde jag som tjuv smyga runt fiender obemärkt, och dela skada med mina färska dolkar med gift och trollblod.
Jag senare mötte en gnom som kunde lära mig om ingerjör teknik, och POFF! Så kunde jag meka till bomber som jag senare kunde specialisera till.
Ska jag ta gnomernas användbara manicker eller goblinernas bomber? Eftersom jag gillade bomber tog jag Goblinerna, vilket visade sig vara mer än nytta.
Spelet är extremnt bra, och det reckomenderas att köpa det för alla som gillar fantasy eller inte, men dock så kan det hända att folk blir beroende, det finns nåt som kallas för "Parental Control" på hemsidan www.wow-europe.com/ som gör att man får spela i ett antal timmar eller minuter per dag på avdrag av sin spelkostnad.
Dock så måste Blizzard hantera spelets problem, som är bla Guldsäljare (Folk som säljer in-game pengar för riktiga pengar, vilket är emot Blizzards regler i WoW) och buggar.


Liten Ordlista:
Pwned!- Ägd! Sägs mot tex folk som förlorar mot andra i dueller, oftast sägs det på skoj.
Lol- Laugh Out Loud, nåt som är skitkul.
Rofl- Du skrattar på marken.
Omg- Oh my god.
Ty- Tack, förkortat.

Betyg till spelet
Plus:
Deteljerat grafik, fritt, kul, spännande strider.

Minus:
Hur kul man än har beroende på hur man spelar med, konstiga buggar,

Grafik: 8 Detaljerad grafik, samtidigt lite "suddigt."

Spelkänsla: 9 Spännande strider och enormnt kul! Men kan vara tråkigt ibland, men som blir alltid kul senare.

Ljud: 10 Extremnt bra musik, många andra bra röster av tex bossar och viktiga personer.

Hållbarhet: 10 räcker långt, kanske för långt.

Efterord:
Spela spelet om du gillar rollspel! Rekommenderas för nybörjare också! Det är dessutom lätt att betala.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 10