Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWorld of Warcraft

PC
World of Warcraft
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  11 februari 2005
 • Utvecklare
  Blizzard Entertainment
 • Antal ägare
  1122
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.2

Speltest av jax

Inskickad av jax den 25/08 -05 10:32

Handling / story / vad man gör i spelet
World of warcraft är uppföljaren till de berömda warcraft spelen. Det utspelar sig i Azeroth, på 2 öar. Du skapar en egen krigare och väljer vilken ras och vilket yrke han/hon ska ha. Det finns 8 raser; Dvärg, natt alv, människa, gnome (otroligt små folk), orc, tauren, odöd och troll. Det finns 2 olika sidor och dessa är; Alliance och Horde. De fyra första raserna tillhör alliance och de 4 senare tillhör horde. Man kan välja på att vara mage, warlock, hunter, warrior, paladin, priest, shaman, rouge(tjuvliknande) och druid. Paladin kan bara alliance vara och shaman kan bara horde vara. hunter och warlock är lite speciella; de kan nämligen ha ett "husdjur", warlock har en minion som de kan framkalla för att slåss och hunter kan fånga vilda djur ute i naturen. Det som gör att krigarna är olika varann är inte utseendet så mycket för det finns inte många olika utseenden, utan det är alla rustningar och vapen man bär som gör utseendet. En del uppdrag förjer storyn mer än vissa andra, det finns t.ex. uppdrag när man ska döda björnar för att skaffa lite kött så en kille kan göra mat och det finns uppdrag när man ska döda den stora bossen för att han inte ska kunna smida fler planer mot landet. Man kan inte direkt säga att en sida är god och den andra är ond, eftersom båda försöker uppnå ett mål som de säger sig vara det rätta. Fast de flesta säger ju att alliance är "god och horde är "ond". Fast nu slutar det ju inte som i alla filmer, det goda vinner och ondskan försvinner för gott. Det finns inget slut, än så länge, utan man slåss för sin sida.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker detta är det bästa spel jag har spelat eftersom att man kan göra nästan vad som helst. Själv har jag en bra dator så när jag går in till Duskwood från Redridge mountains så känner jag verkligen att det blir tätare, musiken blir dystrare, bilden blir mörkare, och till slut kommer man fram till staden där bland de första uppdragen man tar säger åt en att gå till gravgården och döda 20 skelett. Och när man går till ett värdshus och dricker öl så efter några öl börjar det bli suddigt och man kan inte längre gå i en rak linje, om man då försöker sig på att simma så simmar han lite hur som helst, upp, ner, åt sidorna så det blir svårt att styra han då. Men ett så välskapt spel har jag väntat på länge.

Betyg till spelet
Alla ni som funderar på att köpa wow, det kostar ca 125 kr i månaden, man måste ha en BRA dator för att kunna spela det, funkar visserligen på en halvdan men om man vill ha den RIKTIGA känslan av WoW så behövs en bra dator. En 21 tummare är inte heller så dåligt att ha ^^. En del saker i WoW kan ta flera timmar att klara av så räkna med mycket tid framför datorn, t.ex. så tar en battleground i alterac valley (man är 40 alliance vs. 40 hordes och slåss, lvl 51-60 dock) kanske 3 timmar att stå i kö för att få komma in dit o sen kanske det tar ca 4 timmar att klarar av den. En instance som är väldigt populär bland lvl 28-34 är Gnomeregan, den tar ca 3 timmar att klara. En del blir inte särskilt glada om man måste gå 20 minuter innan sista bossen för att man ska käka mat.

Fast så är det ju också World of Warcraft. Grafiken är enastående bra på en bra dator och känslan av att springa på väg till battleground för att ställa sig i kö i 30 minuter för att komma in och spöa skiten ur hordes är bara så otroligt skön. Och när man väl är där inne och alla skriker "Invite me" och "group 1 defence" och dylikt så känns det som att man skulle kunna sitta framför datorn i flera timmar bara för att få springa omkring i Warsong Gulch och lura dumma hordes så en medspelare kan springa in i deras bas för att ta deras flagga och när man väl kommer tillbaka för att lämna flaggan så stormar 10 hordes in i en eget läger och tar ens egen flagga och då är det bara och försöka hitta flaggbärarna för att skaffa tillbaka flaggan.
De ynkliga 125 kr är inget jämfört med vad man får. Man kan göra NÄSTAN vad man vill, man kan ju inte simma från en av öarna till den andra och att komma in i Undercity med en alliance är otroligt svårt (ja lyckades komma fram till vakterna men när det sedan kom 5 lvl ?? hordes så började ja springa). Det finns så otroligt mycket man kan göra och så otroligt mycket tid att göra det på.
Landskapen är snygga och när man springer till Tanaris, öknen, så måste man korsa Barrens som är hordes centralpunkt för låglevlade. När man sen ska till Thousend nidles från Barrens så måste man ner i en jättehiss (när horde inte lärt sig att man dör om man hoppar ner där så var det en del alliance mages som lurade med sig massa hordes och sen hoppade ner och alla hordes hoppade efter, tricket är att mage kan en magi, slowfall, som gör att de faller saktare och överlever medans alla hordes hopar ner och dör).
Det ska även komma en expansion i november, felet är bara att Blizzard sa den 31 november och det finns endast 30 dagar i november så om det kommer i år får vi väl vänta o se. Musiken i WoW är passande på de flesta miljöerna och man får nästan en känsla som om man verkligen vore där, i Kharanos, i värdshuset, sittande på en stol och småpratar med en gnome...

Just det ja, ni som funderar på att köpa detta otroligt välskapta spel, det är klart värt pengarna och om detta hjälpte er att välja hoppas ja ni väljer att köpa det ;)

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10