Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Elder Scrolls IV: Knights of the Nine

PC
The Elder Scrolls IV: Knights of the Nine
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    24 november 2006
  • Utvecklare
    Bethesda Softworks
  • Antal ägare
    61
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 8.8

Speltest av Stoffe7

Inskickad av Stoffe7 den 24/04 -09 09:08

Handling / story / vad man gör i spelet
Knights of the Nine är det officiella expansionspaketet till The Elder Scrolls IV: Oblivion. Bethesda vill ge oss mer och vi blir inte besvikna!
Man installerar helt enkelt tillägget och startar sedan spelet som vanligt.
Så fort du laddar sitt sparade spel, får du en rad nya quests som har följt med expansionen, t.ex. att du ska träffa en speciell person för att få en rustning till sin häst, och att du har ärvt två nya hus (ett trollkarlstorn och en vampyrhåla) som du kan köpa möbler till.

Det största tillägget är dock historien om Knights of the Nine. Det börjar med att du får höra rykten om att kapellet i Anvil har blivit attackerat. Alla i kapellet har dödats, och på golvet står det skrivet i blod: "By the power of Umaril the Unfeathered, the mortal Gods shall be cast down." Utanför kapellet står en profet och predikar. När du pratar med honom, säger han att Umaril the Unfeathered har återvänt för att ödelägga människornas värld. Umaril fördrevs från Cyrodiil av en riddare vid namn Pelinal Whitestrake för länge sedan, men han har nu kommit tillbaka. Profeten frågar om du anser sig värdig att fullfölja uppdraget och döda Umaril, och det är det som spelet går ut på. Du måste be vid alla "Wayshrines" för att gudarna ska ge dig ett tecken, och sedan måste du hitta alla delarna i Korsriddarens rustning, samtidigt som du rekryterar fler riddare för den avgörande striden mot Umaril.

Vad jag tycker om spelet
Expansionspaketet Knights of the Nine lovar 10-15 timmar mer speltid, och speltiden är välfylld. Att bygga upp en order av heliga riddare känns som ett meningsfullt och passande inslag i spelet, och roligt som omväxling från t.ex. Dark Brotherhood-questen.

Det är dock rekommenderat att du gör Knights of the Nine sent i spelet, eftersom du får "infamy" ("ökändhet") av questen för Thieves Guild och Dark Brotherhood, och du behöver runt noll i infamy för att kunna ha den heliga rustningen på dig.
Skulle även vilja nämna att jag gillade Knights of the nine bättre än Shivering Isles. Av någon anledning så passar Knights of the Nine bättre in i världen, och storyn är lite mindre "flummig".

Betyg till spelet
Grafiken är samma som i Oblivion, och den är helt okej. Munrörelserna är synkade till karaktärernas röster, och de går och rör sig på ett naturtroget sätt. Miljön är också väldigt snygg, speciellt om man har grafiken på en hög inställning. Vattnet är bland det bästa jag har sett i ett spel!

Spelkänslan är underbar, precis som i originalspelet. Man lever sig verkligen in i vad som händer, och hoppar ibland till när en vätte dyker upp bakom ett hörn.

Ljudet är absolut inte att klaga på, bland det bästa jag någonsin hört! Också roligt att de hittade några nya röstskådespelare, fastän de flesta är samma som i Oblivion. Det gör att det känns både nytt och välbekant på samma gång. Miljöljud och stridsljud är också väldigt bra.

Hållbarheten är det enda som kan diskuteras - 10-15 timmar kan verka för lite, men om man inte fuskar och verkligen utforskar ordentligt så kan det ändå räcka ett tag. Det är bra att det följer med små "side-quests" förutom huvudstoryn.

The Elder Scrolls IV: Knights of the Nine är ett värdigt och underhållande expansionspaket till Oblivion och jag garanterar en spännande upplevelse!

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9