Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Stronghold Crusader: Extreme

PC
Stronghold Crusader: Extreme
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    2 juni 2008
  • Utvecklare
    Gamecock Media Group, FireFly Studios
  • Antal ägare
    9
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8.5

Speltest av disturbed

Inskickad av disturbed den 06/08 -08 14:01

Handling / story / vad man gör i spelet
Stronghold Crusader: Extreme är Gamecock media Groups nya, uppiffade version av Stronghold Crusader.

Spelet är ett RTS (Real Time Strategy) där dy bygger upp din ekonomi för att kunna bygga en arme och slutligen rensa kartan från fiender.

I början har du ett förvaringshus där du förvarar dina resurser på stockpiles och det är även där din kung är. Du börjar med att fixa upp din ekonomi genom att samla mat och andra resurser som järn, sten och trä. Med dessa resurser bygger du upp ditt försvar och din arme. När du har en tillräkligt stor arme kan du förgöra fienden genom att döda deras kung (även du förlorar om din kung dör)

Stronghold Crusader: Extreme kräver mycket nogrannare balans mellan olika resurser en de flesta andra RTS spel. Har du för lite mat blir du utan arbetare och alla andra resurser dör ut, har du för lite järn kan du inte få vapen, har du för lite trä kan du varken laga hus eller vapen i stil med spjut och pilbågar, har du inte sten blir du försvarslös när dina murar rasar.
Guld fåt du från skatt och av att sälja resurser.

Det som är nytt med Stronghold Crusader: Extreme jämfört med Stronghold Crusader är att det finns super powers att använda under spelets gång. Super Powers kan ge dig till exempel soldater, guld, pil- eller stenregn. Detta spel understöder arméer upp till 10 000 man vilket är ganska mycket jämfört med den gamla versionen. I den nya versionen finns även mera motståndare för single player. Stronghold Crusader: Extreme erbjuder even nya Campaings som är nära omöjliga att klara så det kan kännas skönt att gå tillbaka till den äldre versionen ibland. Det som gör så stora armeér möjliga är outposts som hela tiden ger dig soldater, spelet kan bli lite förvillande med så stora armeér men man lär sig snabbt.

För att ens klara sig vid liv de första fem minuterna i Stronghold Crusader: Extreme bör man ha en hel del erfarenhet av Stronghold Crusader, därför får man even den gamla versionen med på köpet.

Om du gillar RTS spel och söker efter en utmaning, skaffa Stronghold Crusader: Extreme!

Vad jag tycker om spelet
Jag gillar spelet för dess gamla grafik och ljud som inte bör jämföras med nya modernare spel. Mycket lite ljud och grafik effekter gör att jag haft en spelkänsla som bara finns med i början av nya spel. En bieffekt är ju såklart att tiden bara flyger förbi och jag tappar en hel dag fast det känns som jag bara hunnigt stiga upp och starta datorn.
"Det är som att återuppleva ett gammalt barndomsminne."

Fast det skulle ju varigt skönt om de fixat det gamla spelets buggar i det nya, som till exempel satt till en funktion som gör att man slipper klicka för varje enskild soldat man vill göra, eller det att sten alltid utgör huvudinkomsten varje bana. Och grafiken skulle ju ha fått vara lite mera en max 1024x768 för att inte behöva dras ut på större skärmar. Men inget spel är felfritt!

Betyg till spelet
Spelet är ju inte riktigt ett nytt spel även om det kom ut 2008. Som jag sa så är ju ljudet och grafiken exakt det samma som i Stronghold Crusader men det har någonting som nya spel saknar; känslan av "Old School". Man får mera av det strategiska tänkandet och byggandet av ekonomi/försvar.

Om du spelat Stronghold Crusader och tycker att du vill spela samma spel men svårare skall du skaffa Stronghold Crusader: Extreme men du skall inte tro att det fortsätter på samma vis. I den gamla versionen var du van med att försvara med kanske hundra pilbågsskyttar, här måste du försvara dig mot hundratals soldater som kommer framrusande utan, eller med mycket få korta pauser.

Stronghold Crusader: Extreme är verkligen EXTREME...

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9