Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











SimStad

PC
SimStad
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    1995
  • Utvecklare
    Maxis Software
  • Antal ägare
    23
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.5 5.3

Speltest av Martin3

Inskickad av Martin3 den 15/12 -05 19:27

Handling / story / vad man gör i spelet
I Simstad får man bygga en egen stad. Man börjar med att döpa den, och sedan så kan man bygga alla möjliga buskar, träd, vägar, hus, affärer, skolor m.m När man byggt ett hus så kan man se att det kommer små människor ut ur dem. Det går att zooma in dem och klicka sedan på dem. Då kommer det upp en liten ruta där det står vad personen heter, dens humör, vad den gillar och personens yrke. Om du klickar på ett barn så står det elev, eller om du inte byggt en skola står det ingenting. Det är viktigt att du bygger en affär i närheten av ett hus, så att de vuxna kan arbeta där. Om du sätter en affär långt ifrån husen, bygg då en bilväg eller en cykelväg emellan dem. Får de som bor i husen inget arbete blir de utan pengar och huset blir till sist förstört. Efter ett tag rivs huset automatiskt. Miljön är också viktig för din stad. Har du för många bilvägar, blir det för många bilar, och då blir det föroreningar i luften. Då blir växterna och gräset förstört. Människorna i staden svälter och dör. I Simstad kan man också vinna priser. Ett pris får man genom att ha bra miljö och att alla vuxna invånare har jobb. Det är också viktikt att barnen i husen har roligt. Ser du att ett barn gillar att åka skateboard, så bygg en ramp utanför dens hus! Man kan också skapa en egen invånare i sin stad. Man kan även kolla in i folks hus. Klickar du på något på en byggnad eller inne i ett hus så händer det något roligt! Det går att göra många fler roliga saker i spelet Simstad.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är jätekul! Det är kul med alla saker som händer när man klickar på någonting, och alla ljudeffekter. Dessutom så kan det stå väldigt roliga saker i stadens tidning ibland. Det är också kul att titta in i folks hus och att skapa en egen invånare. Jag tycker att spelet är väldigt roligt eftersom man har sådan makt över staden. Spelet kan vara både lätt eller svårt, man väljer i början.

Jag tycker att spelet är strålande!

Betyg till spelet
Grafiken är jättebra. Den får åtta. Spelkänslan är också det! Den får nio. Ljudet är superbra! Det finns tre olika melodier att välja på, och om man vill så kan man välja att inte ha något ljud alls. Jag tycker att alla melodierna är bra, men melodi nr. 3 är min speciella Simstad-favorit. Den får toppbetyget tio. Spelet håller hur länge som helst, man tröttnar aldrig på det. Jag ger hållbarheten nio.

Totalbetyg: 9 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9