Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Sid Meier's SimGolf

PC
Sid Meier's SimGolf
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    23 januari 2002
  • Utvecklare
    EA Games, Firaxis, Maxis
  • Antal ägare
    29
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.1 7

Speltest av RallyKing

Inskickad av RallyKing den 30/10 -05 16:28

Handling / story / vad man gör i spelet
Nu har du chansen att spela på din egna golfbana! Det finns förutom green och fairway: bunkrar, vattenhinder, träd, stenar, statyer, hotell, golfbilsuthyrning, pubar, kiosker, casino och massa annat. I Sid Meier's SimGolf är du bandesigner och det gäller att både göra fina banor med blommor och statyer, till svåra banor med massor av vattenhinder och bunkrar. Du måste även bygga kiosker så att dina gästspelare inte tappar humöret. Om du lyckats med att bygga en häftig bana, börjar gästspelarna bli medlemmar och donerar pengar. Målet med din golfbana är att bygga 18 hål. Man får bygga praktiskt eftersom man ibland blir tillfrågad om man vill köpa en ny yta att fortsätta bygga på. Till sist när det gått ett par år, kan man sälja lite mindre ytor åt kändisar som sedan bygger hus och flyttar in.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att Sid Meier's SimGolf är ett utmärkt spel. Spelet är ungefär lika uppbyggt som RollerCoaster dvs. man börjar med ingenting och sedan gäller det att få gästerna glada och att få gästerna att trivas. Det är också jättekul att spela på sin nybyggda bana. Roligt är också att man kan anordna tävlingar och om man gjort det ett tag, kan banan bli huvudbana för Grand Slam eller US Masters. Men tyvärr var spelet lite dyrt i vissa affärer. Värst var nog 549:- Men vissa kommer nog att tycka att spelet är värt de pengarna.

Betyg till spelet
Grafiken är ju lite gammal. Figurerna är i 3D men resten är det ganska dålig grafik på. Men man tänker ändå inte på det för spelet är så bra genomtänkt och det händer någonting hela tiden, därför fick grafiken en sexa.
Eftersom man tittar ovanifrån och aldrig kommer ner till riktig detaljnivå, kan det bli lite trist. Spelkänsla sexa.
Ljudet är hur bra som helst. Man hör kommentarer och skratt. Bästa är nog ordet FORE! Ljudet är detaljerat och alla ord som finns i spelet, sägs från sexton olika röster.
Hållbarhet är en klar sjua eftersom spelet är bättre än det ser ut att vara!

Totalbetyg: 6.8 Ljud: 8 Grafik: 6 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 6