Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRuneScape

PC
RuneScape
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  4 januari 2001
 • Utvecklare
  Jagex Ltd.
 • Antal ägare
  1849
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 7.3

Speltest av subterranean

Inskickad av subterranean den 11/08 -07 16:57

Handling / story / vad man gör i spelet
Runescape är ett mycket stort onlinespel. Väljer man att bli så kallad member, vilket kostar en peng i månaden, så får man tillgång till en ännu större karta och extremt många föremål. Spelet går väl mest ut på att stiga i level i bla woodcutting, cooking, smithing, mining och firemaking och att tjäna pengar. Det finns totalt 23 skills att träna sig i. Man börjar varje level i 1 och man kan träna enda upp till 99 vilket tar lång tid och det kräver tålamod, men som sagt det finns 23 skills att välja mellan så det tar ett tag innan man blir uttråkad.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att Runescape är att helt okej spel, det är stort och det finns en hel del att göra och en hel del föremål att samla på sig. Det sämsta är väl den begränsade banken, man kan inte ha obegränsat med föremål i sin bank, en annan kass sak är att det är så drygt att träna upp sina levels. De två bästa sakerna är de ständiga uppdateringarna som kommer, spelet bjuder hela tiden på nya saker att göra. Den andra saken är alla så kallade hollyday events som också är uppdateringar. På halloween, påsk och julafton hittar jagex (som gjort spelet) på något extra kul till spelarna under ett par veckor. En annan rolig sak är att man själv får ge sin användare ett namn och ett utseende, vilket göra den ganska personlig. Roligt spel tycker jag.

Betyg till spelet
Grafiken är inte jättebra men endå helt säregen och rolig, man kan knappast klaga på den med tanke på att det bara är ett gratis onlinespel.

Ljudet i spelet är hjälplöst uruselt, den pipande musiken och alla små effekter ger en huvudvärk efter att man spelat ett tag. Som plåster på såren är musiken iaf varierande, en ny låt för varje litet område som finns.

Spelkänslan är väl okej, ibland blir det drygt och man blir förbannad för att allt tar så lång tid och när man slåss med en fiende, riktigt fult kan jag bara säga. Annars är spelet spännande och det är faktiskt kul att hitta på saker och göra quest.

Eftersom att spelet är så stort och det finns så otroligt mycket att göra även om man inte är member, så är hållbarheten det bästa med spelet.

Runescape får en klar åtta av 10, just för att det är så varierat och roligt.

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 4 Grafik: 5 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 7