Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRuneScape

PC
RuneScape
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  4 januari 2001
 • Utvecklare
  Jagex Ltd.
 • Antal ägare
  1849
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 7.3

Speltest av Threedragons

Inskickad av Threedragons den 31/07 -06 16:35

Handling / story / vad man gör i spelet
Runescape är ett onlinespel där man ska bli, som i många andra spel, så mäktig som möjligt. Du hittar spelet på www.runescape.com. Du börjar spelet med att skapa ditt konto genom att ttrycka på: CREATE FREE ACCOUNT (NEW USER)
Sedan är det bara att följa instruktionerna. Du kommer snart märka att det kommer bli lite svårt om man inte kan lite Engelska. När spelet börjar så kommer du till Tutorial Island där du kommer få möta olika Inspektörer som hjälper dig med grunderna för spelet. Du kommer bl.a få lära dig att tända en brasa, använda pilbåge samt svärd, använda magi och använda ditt bank konto. Efter att du har gått igenom träningen så teleporteras du till den verkliga världen. Se till att du känner dig säker på det du just tränade på. Om du ändå glömmer något eller vill veta ännu mer kommer till din hjälp vara en Guide även kallad Lumbridge Guide. Lumbridge heter alltså staden som du just nu är i. Det är en liten by med säkra ställen eftersom alla börjar just i utanför Lumbridge slottets ingång. Det kommer alltså inte finnas så komplicerade saker: Monstren kommer inte va så mäktiga utan i jämn level med dig. Men om du ger dig ut på äventyr själv utan erfarenhet kan det bli både svårt och farligt. Det finns sex stycken storstäder i spelet som är möjliga att gå till för Free Account. Member account som kostar ca 5 dollar i månaden gör det möjligt att göra mycket mera saker, läs mer om det på hemsidan. Men tillbaka till städerna. Städerna är alltså: Lumbridge, Varrock, Falador, Draynor Village och Al Kharid. Lumbridge är en nybörjarställe där de flesta är nybörjare som går omkring där. Varrock är den kompletta handelstaden med både verkliga spelare och datorstyrda gubbar att göra affärer med. Falador är en stad med många historier bakom sig och med mera vapen och rustningar till salu. Finns mycket att utforska här. Draynor village är ganska litet och har därför inte så många ställen men det finns fortfarande mycket att utforska här. Al Kharid är en liten mer asiatisk stad med unika kläder, djur och saker. Det kostar 10 coins innan du har klarat en Quest som heter Prince Ali’s Rescue att gå till om du tar den korta vägen. Här finns det unika vapnet Scimitar och djur som scorpioner och kameler.
Du blir mäktig genom att ha mycket pengar och bra levlar. Pengar får du själv hitta sätt i att tjäna. Du kan sälja saker till affärer eller till andra spelare. Levlar får du genom att utföra egenskapen eller på något unikt sätt. S.k combat levlar är den level som bara gäller strider och fighter. Det finns flera egenskaper som har med strider att göra. Det är alltså totalt av alla dessa egenskaper som din combat level på något sätt blir till. Men lugn det kommer stå vilken combat level du har. Det finns också tre olika strids stilar man kan satsa på. Riddare, pilbågskytt eller trollkarl. Trollkarl och pilbågskytt är lite mer avancerade medans riddare bara kräver svärd och sedan är det ganska fritt. Pilbågskytt och trollkarl kostar mer pengar, har mer ordentliga dräkter och en oerfaren bör inte satsa på detta prova riddare istället. Riddarna har sina egenskaper uppdelat i tre delar. Anfall, Styrka och försvar. Om du inte har dessa tre lika bra den ena lite dåligare och den andra bättre finns det olika vapentyper som passar bra till olika. T.ex ett litet kort svärd som kallas dagger bör man mest va bra på styrka och försvar eftersom ett sånt svärt är snabb för sin vikt men skadar lite mindre och försvarar dåligt. En egenskap som alla tre har gemensamt om är max liv. Du ökar denna för att öka din max gräns för hur många liv du kan ha. Du äter alltså mat för att öka ditt liv och det är finns detaljerade sätt att fixa ihop mat. Prayer är också en egenskap som innebär att man ber. Då kan man utföra olika magier som stärker än. Ju bättre level ju bättre magier.
Quest är alltså uppdrag man kan göra också som jag nämnde tidigare är Prince ali’s rescue en quest. Man gör dessa för att få unika tillgångar till saker eller så kan man få saker eller pengar som belöning. Det står lite ledtrådar och lite tips som är till för att hjälpa men inte för mycket.
Detta är ett detaljerikt spel speciellt med egenskaperna när du antingen bränner eller kokar fisken, för att nämna något.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är bra med många detaljer. Det finns tillräckligt många egenskaper också som man stenhårt måste träna på för att bli riktigt bra. Detta är ganska beroende framkallande spel om man fastnar för det första gången. Annars är chanserna små att man börjar gilla detta spel efter att man spelat lite och inte gillat det. Men om man har underskattat detta spel är det en helt annan sak för det tycker jag inte du ska göra. Kom igen det är ju gratis och även väldigt bra för att vara just – gratis. Kommer väldigt ofta nyheter till spelet som är spännande men tråkigt nog de mesta till members. Annars tycker jag det finns mycket att göra vilket gör att det räcker långt. Om du inte lyckas alls med att tjäna in pengar kan man tröttna och sluta. Så det är även klurigt hur man ska samla ihop tillräckligt mycket saker för att känna att, jag är mäktig, jag är bäst allt tack vare min smarta hjärna.

Betyg till spelet
Grafik: Det finns många saker i spelet och de ser ju faktiskt inte helt fel ut för ett gratis onlinespel. Grafiken har uppgraderats många gånger och ingen har sagt att det inte händer igen. Bilden på föremålet man har i sin väska är nog bäst grafik på.

Spelkänsla: Detta spel kan man få många känslor för men också beroende på hur du är som person. Man kan ibland bli så glad att man skryter för dataskärmen om sina lyckade affärer eller bli så arg att man inte spelar spelet på ett tag p.g.a något misslyckande som har gjort att man får börjar om på någonting.

Ljud: Finns inte många ljud i själva spelet. Skriket av en goblin som anfalls gör att man helst vill stänga av ljudet. Men så finns det något som gör att man ändå inte går så långt så man faktiskt gör det. Sin egen musiklista med musik från kända låtar från ställen man varit i. Väldigt gammal musik som är kul att höra på. Ibland kan man faktiskt konstigt nog digga till de så gamla låtarna.

Hållbarhet: Antingen så gillar du det jättemycket eller ger den inte ens en chans. De som gillar det får uppleva mycket innan de verkligen slutar med spelet. Det underbara, Runescape.

Jag behöver inte säga KÖP SPELET. Utan testa spelet och ge den en chans. Det är ju gratis.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 8 Grafik: 6 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8