Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRollerCoaster Tycoon

PC
RollerCoaster Tycoon
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  31 mars 1999
 • Utvecklare
  Atari, Chris Sawyer
 • Antal ägare
  666
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.7 7

Speltest av Forsa

Inskickad av Forsa den 07/01 -10 17:07

Handling / story / vad man gör i spelet
Rollercoaster Tycoon är det första spelet utav 3 (+ 4 expansioner) och släpptes under 1999 av Hasbro. Spelet går ut på att under olika uppdrag lyckas bygga upp ett nöjesfält med vissa krav som mål. Kraven kan vara allt från att ha tjänat en viss summa pengar, till att få ett visst antal besökare på tid.
Spelet innehåller 20 olika originalbanor med olika uppdrag på vardera.

Så, hur gör man?
Som sagt går spelet ut på att bygga upp ett nöjesfält. Detta gör du genom att under en viss summa pengar köpa in nya attraktioner, såsom berg- och dalbanor, piratskepp, trampbåtar och gokarts, samt olika mat- och dryckesstånd, souvenirshoppar och tilltuggskiosker. Du är tvungen att bygga upp landskap och gångar, för att besökarna som kommer enkelt skall kunna ta sig till de olika attraktionerna.

Under spelet har du olika valmöjligheter, såsom att bestämma hur mycket forskning du ska ha för attraktioner, samt vilka attraktioner som skall forskas fram. Du kan låna pengar för att enklare ha råd med de olika byggnaderna och du kan anställa mekaniker, underhållare, vakter och städare. Du kan även höja och sänka priserna på inträden till både attraktioner och själva parken, samt på stånd och kiosker. Du kan döpa både anställda och besökare, hitta på namn på attraktioner och håll dina gäster under uppsyn!

Vad jag tycker om spelet
För att vara ett spel från 1999 så är Rollercoaster Tycoon ett relativt givande spel. Sitter man hemma en eftermiddag och inte har någonting att göra så är ett tips från mig att plocka fram spelet, för att sedan roa sig med det en timme eller två. Man kan enkelt koppla av samtidigt som man bygger upp de mest otroliga nöjesfält denna värld har sett. Det är rätt så häftiga attraktioner och det finns många möjligheter för spelaren.
Skulle jag sätta ett betyg på spelet genom att jämföra med de spel som fanns under 1999-2000, så skulle jag sätta en 8.

Betyg till spelet
Spelet är underhållande spel och jag är sannerligen glad över att vara ägare till det. Det är strategikrävande och avkopplande på samma gång, verkligen ett fynd i mina ögon.

• Grafik •
Det är inte supergrafik, men den är inte helkass heller. Den är hyfsad för åldern på spelet, men inte mer än så. Grafiken förtjänar inte mer än en sexa, enligt mig.

• Spelkänsla •
Jag har aldrig varit speciellt bra på att kommentera spelkänslan i spelen, men den duger väl den med. Inte allt för bra, och inte speciellt dålig. Den får en sexa den med, utan att jag har någon speciell förklaring för mitt betyg.

• Ljud •
Man hör vattnet, man hör berg- och dalbanorna, man hör gästernas tjut och skratt. Vad mer kan man begära? Ljudet blir en sjua den här gången.

• Hållbarhet •
Man spelar spelet när man inte har någonting viktigare för sig. Det är bra och man vill spela det, oftast. Hållbarheten får nio poäng utav tio möjliga. Även detta är ett betyg jag inte kan förklara riktigt, det är bara vad jag känner att jag är villig att ge.

Genomsnittsbetyget för det här speltestet blev nu 7 poäng. Dock är det mindre än vad jag skulle sätta på själva spelet i sig. Jag tycker att det är ett bra spel som är värt att köpas, så därför ger jag spelet Rollercoaster Tycoon 8,5 i slutbetyg.

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 6 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 6