Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Rise & Fall: Civilizations at War

PC
Rise & Fall: Civilizations at War
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    16 juni 2006
  • Utvecklare
    Midway
  • Antal ägare
    32
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.3

Speltest av 101_Airborne

Inskickad av 101_Airborne den 22/07 -06 01:01

Handling / story / vad man gör i spelet
I detta genialiska strategispel får man följa Alexander den Store eller drottningen Cleopatra i två välgjorda kampanjer. I båda kampanjerna går det såklart ut på att erövra länder eller försvara sitt eget mot en angripare. Allt har som sagt en historisk bakgrund. Man kan även spela mot datorn utan att spela någon av kampanjerna. Utvecklarna har även lagt in hjältar till alla de länder man kan spela (som är 4 till talet). Genom ett enkelt knapptryck kan man styra denna hjälten i tredjeperson precis som i ett actionspel.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker detta spelet är en riktig höjdare. För det första tycker jag själv mycket om serien Empire Earth, och det är samma utvecklare som gjort detta spel så det faller mig perfekt i smaken. Detta är dock inte något rå strategispel alla Medieval total war-serien. Utan det är en enklare men forfarande lite utmanande form av strategi med en blandning av tredjepersonsaction. Inte nog med detta. När man är till sjöss kan man till och med borda fientliga fartyg. Fartygen i sig kan bygga egna gubbar såsom vanliga soldater till trumslagare och sjömän.

Betyg till spelet
Grafiken är oemotståndligt vacker. Alla enheter är mycket bra detaljerade, så när man går in och styr hjälten är de precis lika detaljerade som fiender i ett actionspel. Spelkänslan är helt och hållet underbar. Man står med hjälten framför sin egen armé. Fiende amrén kommer emot en och man ger order om anfall... Det är magiskt.
Ljudet är mycket bra, kanske lite enformigt när man spelar (endast ljud av svärd och skrik). Musiken är tidsenlig och passar bra in.
Detta spel har en lång livslängd. När man spelat igenom kampanjerna kan man antingen ge sig ut på internet eller spela mot datorn. Ett mycket prisvärt spel. Köp det!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10