Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Resident Evil 2

PC
Resident Evil 2
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    28 februari 1999
  • Utvecklare
    Capcom, Virgin Interactive
  • Antal ägare
    36
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.9 7.4

Speltest av MartinMilk

Inskickad av MartinMilk den 05/01 -09 10:38

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet är en uppföljare på spelet Resident Evil som gjorde sin debut på Playstation 1. Fast nu finns det fler bossar och fler zombis och nya monster som väntar dig. Man kan spela som en tjej som heter Claire, hon söker efter sin bror Chris som var med i Resident Evil 1. Eller så kan man spela som Leon och man vet inte så mycket om han. Det ända man får veta är att det är hans första dag som polis.

Man springer runt i staden Raccon City och efter ett tag kommer man in i polishuset och där är man den större delen av spelet. Efter ett tag hittar Claire en liten flicka som heter Sherry. Tillsammans med Leon och Claire ska de försöka överleva mardrömmen. Leon hittar en mystisk kvinna som heter Ada. Ada nämns i det första Resident Evil spelet. Hon letar efter sin pojkvän John.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker väldigt mycket om Resident Evil 2. Men det som är synd är att den större delen av spelet är man inne i ett polishus och så intressant är det inte att virra bort sig där.

Spelets grafik är extremt kantig men spelet är ändå rätt gammalt så jag förstår att det inte kan vara i det bästa kvalitén. Spelkänslan är också riktigt bra! Det finns stunder när det känns som att man är inne i spelet. Hållbarheten är bra vi kan väll säga såhär. Jag har spelat spelet sen jag var 6 år. Nu är jag 13 år. Så spelet håller i ett par år.

Betyg till spelet
Grafik
Grafiken är kantig och ful. Det duger kanske på Playstation 2 men inte på PC.

Spelkänsla
Bra kontroll gör att spelkänslan blir toppen, och spelet är extremt intressant och Capcom har också lyckats at fixa de usla dialogerna som gör att det känns verkligare och man tar spelet på större allvar.

Ljud
Det är i stort sätt samma ljud överallt i början. Men senare i spelet så byts det mot annat. Så ljudet är helt okej.

Hållbarhet
Det tar dig ca 2-3 timmar för dig att klara ut. Så det kanske inte håller för en som inte är ett stort Resident evil fan.

Totalbetyg: 8 Ljud: 8 Grafik: 5 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9