Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











My Horse & Me

PC
My Horse & Me
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    30 november 2007
  • Utvecklare
    W!Games
  • Antal ägare
    20
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.2

Speltest av Grafs

Inskickad av Grafs den 16/04 -08 16:38

Handling / story / vad man gör i spelet
I spelet My Horse and Me startar du som en liten oerfaren ryttare och börjar lära dig grunderna i spelet, hur man styr hästen, hoppar osv. Du får själv välja din ryttares namn och utseende, detsamma gäller hästen i en liten kula. Eller snökula ser det ut som.

Du lär dig först grunderna som sagt, sen kan du börja tävla.
Ibörjan är hästen väldigt seg och svårväjad, men kämpa på. Den blir bättre desto mer du ryktar den och tränar.
Spelets mening är att starta från den här lilla knatten och avsluta som en elitryttare i världsklass. Ingenting utöver det, bortsett från några små spel som ex. fånga fjärilar, memory och rida runt ballonger.

Vad jag tycker om spelet
När du först ska välja färg på din häst anser jag att färgerna var fina, men vissa av färgen på man och svans var överdrivna, ex. blå/lila man och svans? Nej tack.

När jag först började spela var det kul, det fanns hela tiden en nivå bättre att klara. Jag själv är en tävlingsmänniska i allra högsta grad och var tvungen att vinna en tävling innan jag gick vidare till nästa.
Jag drogs hela tiden till spelet och ville verkligen klara allt! Lite skoj också att man har möjlighet att välja så varierade färger och namn på hästen. Detta uppskattas säkerligen av hästmänniskor, dock finns ingen svartskäck.

Grafiken var helt okej, men på något sätt överarbetad. Det var någonting i spelet som verkade lagga i min dator (som är sprojtans ny och klarar nästan allt xD), så detta är ett spel som kräver mycket av datorn.

Den sak jag irriterade mig mest på var att hästen gick i fel galopp!! Hela tiden! De som gjorde spelet har väl ansträngt sig för att hästen ska ha rätt galopp och byta i svängar, men så blir det värsta dundertabben - hästen galopperar i omvänd galopp.
För en van ryttare som jag (ridit i 9 år), är detta en mycket irriterande syn för ögat, när jag ser det blir jag sur och det verkar som om hästen ska gå omkull. Det blir bara felfelfelfel!!

När man väl har klarat allt i spelet och ingenting annat finns att göra.. blir det hemskt tråkigt. Man kan inte ens ta ut sin häst i skogen eller någonting liknande. Nu har du möjligheten att välja vart du vill tävla i alla tidigare tävlingar du deltagit i och tävla mot dig själv.

Betyg till spelet
Spelet i sig var helt okej, en trevlig miljö att rida i. Men det kändes inte alls som om man såg allt från hästryggen på riktigt. Visserligen rör sig hästens svans och man fint, men fortfarande har de gjort en miss som så många andra tidigare - man sitter och glor rätt upp i hästens nacke. Hästen i spelet går med halsen rak, och inte huvudet rakt upp. Lätt irriterande då hästens huvud är ivägen och man inte kan se någonting.
Dessutom det här felet med galoppen irriterar mig så oerhört mycket.
Spelet tog slut alldeles för snabbt tyckte jag, det var lite för lätt. Sen fanns det ju ingenting annat att göra än att borsta hästen, leka med den och att tävla. Varför kan man inte ta ut den i skogen och skritta, trava, galoppera? Ta ut den på en terrängrunda?
Nej, jag har ingen lust att spela det här spelet än en gång när jag väl har klarat det. Det upprepar sig alltför mycket och msn behöver inte tänka så mycket som jag vill göra.

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 6