Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Men of War: Assault Squad

PC
Men of War: Assault Squad
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    15 april 2011
  • Utvecklare
    THQ, 1C
  • Antal ägare
    0
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.3

Speltest av henjan

Inskickad av henjan den 20/09 -11 19:48

Handling / story / vad man gör i spelet
I detta spel får du leda soldater i strider på ett flertal olika fronter under andra världskriget (1939-1945). I kampanjen strider du mot datorstyrda fiender som i början har alla baser förutom en, som är din. För att vinna måste du erövra alla baser från din fiende (han kommer försöka erövra tillbaks dom). När du erövrar baser och dödar fiender får du points (poäng), som du kan spendera på reinforcements (förstärkningar). Du kan "köpa" pansarvagnar, infanteri, prickskyttar, eldkastare, kanoner, kulsprutor och en massa mer.

Det finns ett så kallat "direct control" mode, som gör att du kan styra dina egna soldater/fordon med tangentbordet, detta är mest till nytta när man kastar granater för att se till att träffa rätt. Väldigt kul att styra en eldkastare och bränna ner hus, eller en pansarvagn och meja ner infanteri.
Alla soldater/fordon har också ett så kallat "inventory", dvs där alla deras saker ligger (t.ex. ammunition, vapen, hjälm o.s.v.), så du måste faktiskt hålla koll på att dina trupper har nog med skott, förbandslåder och sånt. Pansarvagnar och kanoner kan också få slut på skott, då måste du hitta skott nånstans på banan till exempel i låder på fiendens baser eller ta från andra pansarvagnar.

Det finns 5 kampanjer: USA, Tyskland, UK, Sovjetunionen, japanska imperiet och bonusuppdrag. Du kommer alltså spela i flera olika områden, allt ifrån Rysslands kalla skogar till nordafrikas savanner. Det finns också multiplayer (flerspelarläge), dock så har jag inte spelat det tillräckligt mycket för att kunna säga vad jag tycker om det.
Fast banorna har samma system hela tiden, erövra fiendens baser för att vinna. Så är ändå banorna väldigt olika och varje bana kräver en ny taktik (d.v.s. vart du placerar trupper och kanoner och vart du borde attackera först).

Vad jag tycker om spelet
Tycker dom har gjort spelet väldigt bra, grafiken är ok och har blivit bättre sedan föregångaren. Dock så tycker jag att banorna ofta tar för lång tid, det känns extremt segt och störande att fastna utan att komma framåt. Så känns det i varje strid eftersom dom tar så lång tid och man fastnar alltid på en och samma linje och när man skickar fram infanteri mejas dom ner av fiendens pansar/kanoner/kulsprutor/infanteri. När man skickar fram pansar skjuts dom sönder av kanoner (som är placerade långt borta med lång räckvidd) och pansar.

Man ska njuta av att spela spel, men man gör inte det om man om och om igen ser sina pansavagnar förstöras före man ens nått fienden, eller om man ställs inför näst intill omöjliga uppdrag och fiender. Rekommenderar dig att köpa dom andra i Men of War-serien (Men of War, Men of War: Red tide och Men of War: Vietnam) istället, dom har alla singleplayer-kampanjer som jag njöt av mycket mer än av Assault Squad.
Dock så är Assault Squad värt att köpa om du hittar det billigt eller om du har har ett extremt bra tålamod.
Rekommenderar INTE detta spel till dom som aldrig spelat liknande spel förut.

Betyg till spelet
Grafiken får en 9 eftersom nästan allt i spelet kan gå sönder, byggnader och träd o.s.v. kan förstöras helt. Detaljerna och realismen på naturen, uniformerna och vapnen är hög, njuter av att zooma in så nära som det går. Explosionerna och mynningsflammorna är också väldigt realistiska.

Spelkänslan får en 8 eftersom det verkligen känns som man leder soldater under andra världskriget. Tyvärr så är segheten ett stort minus för spelkänslan, detta spel skulle fått en 10 i spelkänslan om du skulle haft större/mer rättvis odds mot fienden.

Ljudet får en 9. Ljudet från vapen, explosioner, fordon och natur är väldigt realistiska och njuter av stridsljuden. Musiken kan jag dock inte säga något om eftersom jag inte brukar ha musiken på när jag spelar (föredrar att höra vad som händer i spelet istället för episk orkestermusik).
Tyvärr så talar tyskarna/ryssarna/japanerna alla engelska med en stereotypisk brytning, vilket jag inte gillar.

Hållbarheten får en 7. Om man kommer över segheten, är jag som sagt säker på att du troligtvis kommer att njuta av detta spel. Och så finns det ju multiplayer som man säkert kan spendera flera timmar på utan att tröttna. Jag har dock inte spelat mycket multiplayer, men om jag hade gjort det är jag säker på att hållbarheten varit högre.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8