Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











MapleStory

PC
MapleStory
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    29 april 2003
  • Utvecklare
    Wizet
  • Antal ägare
    195
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 8.3

Speltest av Kristoffer23

Inskickad av Kristoffer23 den 17/12 -07 15:43

Handling / story / vad man gör i spelet
Maple Story är ett fantastiskt spel, utvecklat av Nexon och Wizet. Det är som de flesta andra MMORPG-spel, men med något extra. Man börjar som en beginner på Maple Island, den första ön, där man dödar enkla monster och gör quests för att lära sig allt. Då man har gått upp till grad 7 kan man åka med skeppet Victoria till Victoria Island. På Victoria Island kan man välja ett jobb. Det finns fyra yrken att välja mellan: Krigare (Warrior), Bågskytt (Bowman), Tjuv (Thief) och Magiker (Magician). Man kan inte bli krigare, bågskytt eller tjuv förrän på lvl 10. Magiker kan man bli på lvl 8. Varje gång man "går upp i lvl" får man AP (Ability Points) och SP (Skill Points). Dessa poäng måste man satsa på rätt förmågot och färdigheter för att bli bra. T.ex: En krigare måste satsa sin AP i styrka, medan en bågskytt måste satsa i träffsäkerhet. Magiker ska satsa i intelligens, och tjuvar i tur. Beträffande SP så har varje yrke sina egna skills. Man får 3 SP varje gång man når en ny grad, och dessa SP bör man satsa i både offensiva och defensiva skills. Guider om hur du bör satsa kan du finna på www.hidden-street.net och www.mapletip.com.
Om man dör i spelet? Ingen fara! Man förlorar helt enkelt några procent EXP och återupplivas i närmaste stad.
Då man når nya grader blir man starkare och kan döda svårare monster. Man kan också köpa nya vapen och rustningar, och sälja och byta med andra. Tillsammans kan man göra ett "party" och köra något som kallas Party Quest i olika städer. Kerning City PQ kan man t.ex. göra mellan nivåerna 21-30.
Då man har kommit upp till lvl 30 kan man bli ännu mäktigare inom sitt yrke och få nya skills. För att göra "2nd job advancement" ska man gå tillbaka till den mentor man fick sitt yrke av på lvl 10 resp 8, och göra en uppgift. Då man är klar får man välja mellan nya yrken.
En warrior kan välja mellan att bli: Fighter, Page eller Spearman.
En bowman kan välja mellan att bli: Hunter eller Crossbow man.
En magician kan välja mellan att bli: Fire/Poison Wizard, Ice/Lightning Wizard eller Cleric.
En thief kan välja mellan att bli: Assassin eller Bandit.
Efter lvl 30 fortsätter man att spela länge, men skulle jag berätta om allt man kan göra skule det bli så långt att ni inte orkade läsa det!

Vad jag tycker om spelet
Spelet är mycket bra, spännande och roligt. Trots att det är tecknat i 2D är det väldigt fint gjort och miljöerna och karaktärerna är snyggt tecknade. Det blir aldrig enformigt, speciellt då man har flera karaktärer med olika yrken. Eftersom man har så olika stridstekniker inom de olika jobben, växlar man gärna mellan sina karaktärer utan att tröttna. Det är också alltid spännande att utforska och hitta nya saker. Bland det roligaste är att spela med sina kompisar och köra party för att göra varandra starkare med sina skills.

Betyg till spelet
Grafik: Tecknat, snyggt, liknar manga till stilen men ändå inte överdrivet. Monstren och miljöerna är väldigt bra och genomtänkta.
Spelkänsla: Tycker jag är bra. Man behöver inte sitta och hamra på tangenterna hela tiden, förutom kanske på knappen för HP-dryckerna, om man råkat gå in till för svåra monster. Man kan spela ganska lugnt.
Ljud: Väldigt bra ljud, allt passar perfekt. Ljuden som man hör då man använder skills eller slår monster är väldigt verkliga och bra. Bakgrundsmusiken är också fin och ger känsla. Musiken i spelet spelar verkligen en stor roll.
Hållbarhet: Max-lvl:n i detta spel är 200, och det tar ett tag att komma upp dit. Ingen är dock så högt än. Jag har aldrig tröttnat på Maple Story, men människor är olika. Jag har flera kompisar som spelat det jättemycket och sedan tagit pauser i flera månader. Att man kan få ett tredje jobb vid lvl 70 och ett fjärde vid 120 uppmuntrar dock och sporrar en hela tiden till att jobba hårt.
Sammanfattningsvis är Maple Story ett finfint spel som jag rekommenderar till alla äventyrsälskare. Ni kan hitta den officiella hemsidan på www.mapleglobal.com.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9