Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inLeft 4 Dead

PC
Left 4 Dead
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  21 november 2008
 • Utvecklare
  Valve Software
 • Antal ägare
  48
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 8.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 28/12 -08 21:58

Handling / story / vad man gör i spelet
Left 4 Dead är en first person shooter med Zombie-apokalyptiskt tema. Spelet drivs av Source-motorn, samma grafik-motor som används i t.ex Half-life 2 och Team Fortress 2.

Det är dock något som gör det här spelet unikt, och annorlunda från andra spel av denna genre; det spelas över internet. Upp till 4 spelare kan tillsammans slakta horder av zombies, och hjälpa varandra ifall någon behöver liv / ammo.
I det här spelet så är teamwork essentiellt för att spelarna ska kunna ta sig genom banorna helskinnade. Ifall någon blir påhoppad av en zombie så måste en annan spelare hjälpa till för att han/hon ska kunna klara sig.

Det är även möjligt att spela som zombie. Dessa zombies har mer liv än de vanlig, och har speciella förmågor som ger större variation. Det finns fyra olika typer, med olika mängd liv och olika förmågor. Det krävs rätt timing och en del tänkande för att använda dessa förmågor, men om de används rätt så kan spelarna på motståndarlaget lämnas helt hjälplösa.

Vad jag tycker om spelet
Ännu ett lyckat spel av Valve. Jag har nog aldrig känt sådan inlevelse i ett FPS förut, och spelet har t.o.m lyckats dra iväg mig till ett internet-café (något som händer mycket sällan). Med tanke på att jag inte har köpt spelet, utan bara provspelat det några gånger, så kan jag inte ge spelet min fulla bedömning. Men jag känner mig tvungen att köpa spelet inom en snar framtid.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är snygg och passar väldigt bra till omgivningen. Den dock inte perfekt, ifall man skulle jämföra med spel som Crysis.

Spelkänsla: Inlevelsen. Paranoian. Paniken. Allt finns där. Vad mer kan man begära från en zombie-apokalyps?

Ljud: Tystnad. Såklart, tills det dyker upp en grupp zombies; då extremt stressande melodier börjar spela. Det känns som om man befinner sig i en skräckfilm.

Hållbarhet: Hyggligt hållbart, men det lär inte hålla för evigt. Jag skulle förvänta mig något i stil med TF2.

Totalbetyg: 9 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10