Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Häst & Ponny: Min första ponny

PC
Häst & Ponny: Min första ponny
  • Genre
    Barn
  • Releasedatum
    17 november 2006
  • Utvecklare
    PAN Vision
  • Antal ägare
    29
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 9.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 22/06 -07 12:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Du ska tillbringa sommaren på farfars gård, Ponnydalen. Där står hans gamla arbetshäst Loke. Loke är ensam, så därför får du köpa en häst att tävla med, och som ger Loke sällskap. I början får du ett häst-mynt av farfar. För det kan du välja en av shettisarna (A- ponnyerna, de minsta) som du får ha som första häst. Sedan tränar du i hoppning, terräng och dressyr. När du hamnat överst på topplistorna, d.v.s slagit farfar så är du redo att tävla. Men först måste du rykta och fodra din häst så att den blir ren och mätt, och såklart mocka så att den trivs. När du har gjort det så får du tävla. Om du inte vill tävla än så kan du antingen träna på ridningen, eller hjälpa farfar sortera bär och lära hästen nya trick. När du väl tävlar så är du på skogsvallen. Där är det svårare att se tex spåret i dressyren, och det är en annan bana i terräng och hoppning. När du vunnit alla grenarna så går du tillbaka in i stallet. På trappan upp till loftet så kommer det att dyka upp tre nya hästmynt, som du antingen kan köpa en B-ponny för, elet köpa den andra shettisen. (Shettisen kostar ju bara 1 hästmynt) Spelt går ut på att du ska spela dig igenom alla hästarna (två i varje kategori av ponny) och självklart vinna med alla. :)
När allt är vunnet kan du antingen starta ett nytt spel ,
eller fortsätta att träna och tävla dina favoriter för att få bättre tider. När du köpt alla så går du bara till hästhandlaren och kan välja vilken häst du vill, för alla är ju dina :D

Vad jag tycker om spelet
Ett otroligt bra och genomtänkt spel. Det kan vara lite dåligt på dressyren, då man kan fastna i staketet, men i övrigt är det helt ok. Man vänjer sig fort vid att hoppa jätte tidigt, så att hästen nästan landar i hindret x).
Kan bli lite långtråkigt när allt är utklarat, men då är det bara att sortera lite bär och lära sina hästar konster.
Kort sagt: Roligt, okomplicerat och trevligt spel. Lite minus eftersom de minsta och största hästarna ser precis lika dana ut när man rider, men det är inte så jätte farligt.

Betyg till spelet
Det är väldigt bra grafik, och ibland lämnar jag terräng banan och tar en härlig galoptur i den stora skogen. Om man rider ut i vattnet tills man kommer till gränsen, och sedan fortsätter längsmed den så kommer man till en underjordisk "grotta". Då rider du nämligen under marken, och du kan se trädens rötter och stigarna i taket. Det är nog inte meningen att man ska vara där ;P...
Spelkänslan är underbar, och man lever sig in otroligt mycket. När man rider på dressyr banan så ser man stallet och hoppbanan, så mycket jobb är lagt på det.
Ljudet är också utmärkt, det bidrar till känslan av att vara med, fast det plingar nog mindre när man mockar på riktigt ;)
Hållbarigheten vet jag inget om, men jag har haft det i snart ett halvår och har inte haft några bekymmer än.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10