Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Half-Life: Opposing Force

PC
Half-Life: Opposing Force
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    15 november 1999
  • Utvecklare
    Gearbox Software
  • Antal ägare
    461
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 7.7

Speltest av Stylez

Inskickad av Stylez den 13/11 -06 21:25

Handling / story / vad man gör i spelet
Huvudpersonen i spelet är den man är, Corporal Shepard. Half-Life Opposing Force handlar om att man är en soldat som har i uppdrag att döda Gordon Freeman. Man får vara på en del platser där man är på vanliga Half-Life. Man har en del medhjälpare också, som kan t.ex ge dig liv om du behöver och kan svetsa bort en dörr som du inte kan öppna. Det går ut som på att man ska slå sig fram ända till slutet av spelet, som på nästan alla Half-Life spel. Man får möta en hel del med nya monster. Och man har en del nya vapen också. Det kommer att komma en del monster lite då och då i spelet som är lite större och svårare. Jag brukar kalla dem för bossar, för att döda dem kräver det att man kan både tänka snabt och vet hur man ska göra. Men när man möter de här "bossarna" så är det såklart en massa andra monster också. Alla monster i Half-Life Opposing Force är mycket farligare och svårare än i vanliga Half-Life, och det gör att Half-Life Opposing Force är ett svårare spel. Men man kan klara det utan att dö om man är skicklig och har spelat det innan, så man vet var alla monster kommer och är.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det är ett väldigt roligt spel, jag har gillat Half-Life spelen sen jag var liten. Det första Half-Life spelet jag spelade var just Half-Life Opposing Force. Och sen dess har jag tyckt mycket om Half-Life Opposing Force. Några saker med spelet som är bra är att man har många nya bra vapen som man kan välja. Och det är många nya monster också. I Half-Life finns det inte så många med vapen kategorier, men på Half-Life Opposing Force finns det fler. Ett av de alla vapen, så tycker jag sniper rifle är ganska bra. Och en sak som gör spelet väldigt verkligt är att man kan välja i början om man vill göra en träning först. Det är precis som på een militär träning. Man får lära sig en del bra saker att veta, som till expempel att svinga sig från rep till rep över lerigt vatten.

Betyg till spelet
Ja, som jag har sagt så tycker jag det är ett roligt spel. Den har faktiskt bättre grafik än på vanliga Half-Life. Men vanliga Half-Life kom ut 1998 och Half-Life Opposing Force kom ut 1999. Så det är ett års skillnad. Och de har förbättrat grafiken otroligt mycket.

Det finns en viss spelkänsla i spelet som gör att man känner sig precis som en riktig militär på uppdrag. Då och då möter man en medhjälpare som kan hjälpa dig igenom dörrar m.m. Det är en bra spelkänsla i alla fall.

Det är ett bra ljud med, om jag får säga det själv. Det är ungefär likadant som på vanliga Half-Life, men lite mer detaljerat och bättre. Och rösterna som de andra militärerna säger är ganska verkligt. Men det är ju riktiga människor som har gjort rösten. Ett riktigt bra ljud.

Under spelets gång kommer man hitta de så kallade "Power Stations" som man kan fylla på liv och armor. Och såklart så finns det små väskor på golvet lite här och där.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10