Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Gilbert och den kemystiska ön

PC
Gilbert och den kemystiska ön
  • Genre
  • Releasedatum
  • Utvecklare
  • Antal ägare
    50
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
5.3 6.4

Speltest av Qwyxz_E

Inskickad av Qwyxz_E den 09/04 -08 15:32

Handling / story / vad man gör i spelet
Du skall hjälpa Gilbert, en liten söt drake som krashlandar i ett ägg. Hans egentliga uppdrag blir att åter samla ihop alla äggskalsbitarna, som man ser blåsa iväg och spridas ut över hela ön. Man börjar nere på stranden, men på hela ön finns många olika miljöer att vara i, med egna karaktärer som finns på sina ställen. Exempel på ställen: Öknen, Glaciären, Labbet, Gläntan och Gruvan. Man skall hitta vissa saker som ger möjlighet till nya lösningar på problemen, som t.ex. ska du hitta ett metspö för att få tag på matolja och gemom en kedjereaktion en hink.

Vad jag tycker om spelet
Det är riktigt kul, och det har en massa kemiska lösningar på problemen, men även de som inte är kemisnillen klarar av att lösa uppgifterna. I själva spelet finns det med en bok där man kan läsa hur man t.ex. kan göra läppstift, och så gör man det på ett ställe i spelet, efter att man samlat ihop allt som behövs.
Nu när jag skriver om det känner jag att jag måste spela det igen, det var så länge se'n!

Betyg till spelet
Grafiken var den bästa jag hade sett på ett datorspel! ...När jag spelade det första gången, innan millenieskiftet. Men jag tycker ändå att den får en sjua för "Bra" grafik.

Spelkänslan är grym! Vi satt hela familjen och spelade det ett jullov, när någon av oss hade fått det i julklapp. Vi bytte ledtrådar med varandra och berrättade små tips för den som hade kommit klart kortast. Spelkänslan får en nia för "Strålande" spelkänsla.

Ljudet är bra, ljudeffekterna i t.ex. en hiss som skall se läskig ut får det värkligen att kännas så. En åtta för "Jättebra" Ljud.

Så kommer vi till hållbarheten. Det håller definitivt ända tills man har klarat det en gång, men det kan ta så lång tid att du hinner glömma bort sakerna du gjorde i första halvan av spelet. Det kan ta lång tid, men det blir aldrig tråkigt, en tia för hållbarhet i "Världsklass"!

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9