Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Fallout 3

PC
Fallout 3
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    31 oktober 2008
  • Utvecklare
    Besthesda Game Studios
  • Antal ägare
    51
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.6 9.3

Speltest av Rakeria

Inskickad av Rakeria den 07/01 -10 23:12

Handling / story / vad man gör i spelet
Krig. Krig förblir som de är. På 2100-talet har krig blivit ett steg för mycket, Efter att Amerika hade tagit Kanadas och världens enda oljekälla ingrep Kina, genom att invadera Alaska och ner mot USA. Då startade "The Supply War". På knappt två timmar hade världens supermakter skjutit allt nukleärt på sina fiender för att få oljekällan för sig själva. De resulterade i total förstörelse. Efter "The Vault Dweller" blivit förvisad från sitt valv och bosatt sig bland vildar och hans dotter/son "The Choosen One" räddat sydkusten från svält och död med hjälp av G.E.C.K. kommer nu en ny hjälte.

År 2258 föds du. De presenteras flera alternativ för dig om du vill vara pojke, flicka, ditt utseende, ditt namn m.m. Efter att din mamma dör spolas din tid framåt till den dagen du är ett år gammal, du tar dina första steg och läser i en bok för att ge din karaktär styrka, intelligens o.s.v.

Efter att spolas ännu mer fram i ditt liv befinner du dig på ditt tionde födelsedag. Valvets övervakare förklarar dig vuxen och ger dig din nya Pip-Boy 3000 som är användbar för i stort sett allt från kartor till vad din karaktär ska ha på sig. Du får en hel del presenter. Efter att ha pratat med alla dina gäster, fått dina presenter och startat bråk med valvets mobbare så tar din pappa ner för lite skytteträning med ditt nya air soft gevär. Tiden spolas framåt igen och du befinner dig på väg till klassrummet för att ta G.O.A.T.-testet som berättar ditt framtida jobb (det går dock att be lärarn fuska åt dig och bestämma vad du själv ska bli, fast de är mer av att välja en del färdigheter som du vill ha).

Ditt liv spolas ännu en gång framåt. Din nära vän Amata väcker dig och berättar att din far, James, har rymt och att valvets vakter är ute efter dig. Amata hjälper dig fly ur valvet och flera alternativ presenteras för dig. Du kan söka efter din försvunna pappa, skaffa ett jobb och vraa good eller ond. Kort sagt göra vad du vill i de nedbombade Washington D.C.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är hur kul som helst. De finns så mycket att göra och det varierar varje gång du skapar en ny karaktär. Världen är stor och öppen och innehåller många mutanter, banditer och militärer etc. Spelets mod-community är stor och de finns alltid moddar med nytt innehåll för Fallout 3. Spelets "lag" är annorlunda. Till exempel har du The Enclave, som består av överlevare av den amerikanska regeringen, Brotherhood of Steel, som är The Enclaves ärkefiender och Talon Mercenary Company som är en grupp legosoldater.

Kort sagt är de ett mycket beroendeframkallande spel.

Betyg till spelet
Vad jag tycker om detta fenomenala spel är säkert självklart. Bethesda har verkligen överträffat sig själva. Grafiken är superb.

Spelkänslan är underbar. Alla städer i spelet har överlevare byggt på ett mycket improviserat sätt t.ex. en stad byggt på en gammal militärkryssare, en stad gjord på ett kraschat flygplan och bussar. AI:n måste vara den bästa jag sett. Dina fiender springer inte till sin död (så länge inte dom måste för att ta skada på dig). Dom letar efter dig om du gömmer dig, dom tar föremål från lik och att fastna i andra figurer är ett minne blott. Spelet har också ett system likt dess föregångare; V.A.T.S. låter dig stanna tiden och klicka dom lemmar du vill skada. Efter att ha gort dina val kommer din karaktär skada målets lemmar som du specifierat. Spelet är väldigt blodigt och får en att rysa när din fiendes lemmar slits av och flyger iväg. Trots det får den en nia.

Ljudet får en åtta. Det är mycket bra och låter både rått och tungt, men kunde ha varit lite tungare.

Hållbarheten är i topp. Du kan göra en ny karaktär hela tiden som varierar varje gång du spelar om spelet. En tia på det.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 8 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9