Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Dreamfall: Longest Journey 2

PC
Dreamfall: Longest Journey 2
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    26 maj 2006
  • Utvecklare
    Funcom
  • Antal ägare
    23
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 9

Speltest av Andure

Inskickad av Andure den 15/03 -08 19:58

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar med att man ser huvudrollen, Zoë Castillo, ligga i sin säng, på något vis svårt sjuk. Hon ska berätta historien om vad som hänt henne, och vi backar 2 veckor tillbaka i tiden. Hon är en vanlig tjej, som lever på 2110-talet, i Casablanca. Men märkliga saker händer, var hon än är, så är det en flicka, som dyker upp på alla möjliga olika sorters tv-skärmar, "Find Her. Save Her. Find April Ryan. Save Her." Är det flickan säger. Samtidigt blir Zoë indragen i ett väldigt mystiskt fall, med hennes journalist-vän, som plötsligt försvinner. Hon börjar nysta upp ledtrådar om vad han jobbar med, vilket råkar vara WatiCORP, världens mest ledande företag, som har något skumt för sig. Men! (Det är här det blir komplicerat) Medan hon reser runt Jorden, för att hitta sin vän, och försöka lösa fallet, så hamnar hon i den andra världen, Arcadia, (Förekommer mycket i det första spelet), där hon träffar April Ryan (förra spelets huvudperson), som håller på med sitt "uppdrag", att rädda Arcadia från "de 7", som har anställt Kian, en stark krigare, som inte vet vad eller vilka han tror på, för att döda April.
Dem 3 historierna vävs samman i ett enormt snyggt sätt, och du som spelar spelar alla tre karaktärer; Zoë, April och Kian. Spelet är ett typiskt "Adventure"-spel, så spelet kör på sin handling, och man följer upp de är personerna, genom att gå med tangentbordet, kanske plocka upp saker, eller hämta på annat vis, och använda det någonstans för att komma vidare i spelet. I det här spelet har Zoë tyngst roll, och man är henne mycket mer än de andra, men de har lovat en uppföljare, då kan det vara anoorlunda. Spelet är en helt och hållet fristående uppföljare på Den Längsta Resan, men jag rekommenderar att man spelat Den Längsta Resan först, för känslan och karaktärernas skull. Rösterna är helt fantastiska, förresten.

Vad jag tycker om spelet
Jag som älskade det första spelet, Den Längsta Resan, mer än något annat, var rädd att jag skulle bli fruktansvärt besviken på det här spelet, men oj, vad fel jag hade! Det är samma manusförfattare (Ragnar Törnkvist, från Norge), vilket man förstår. Det här är det bästa spel jag någonsin har spelat till Pc, bortsett från det första spelet, Den Längsta Resan. Båda spelen är så otroligt underbara, det är svårt att tänka sig, men, som sagt, för att känslan ska bli perfekt, så rekommenderar jag att spela Den Längsta Resan först. Tyvärr väntade jag dock 6 år efter uppföljaren till DLR, och jag lovar att man gör ingenting annat än längtar efter den lovade uppföljaren efter att ha klarat ut detta spel, så jag hoppas bara att man inte behöver vänta 6 år till.

Betyg till spelet
Grafiken ger jag en 8:a, eftersom den är så levande. Den befinner sig visserligen i framtiden, och i en annan värld, men det är så otroligt snygga människor, och miljöer, så jag vet inte vad det är som drar mig från att ge den en 9:a eller 10:a... Men konturerna av saker kan vara lite vågiga, och liknande ibland.

Spelkänslan ger JAG PERSONLIGEN en 10:a, den är helt fantastisk, helt enkelt, men om du spelar det här spelet före DLR, så är fortfarande Spelkänslan underbar, men alla karaktärer och miljöer är ju nya då, så det blir inte samma sak. Men allting sitter så perfekt, även rösterna, och därför ger jag spelkänslan en 9:a!

Ljudet är underbart, det är verkligen världsklass. De har lagt in levande musik, i vissa inslag, och inte bara den vanliga spelbakgrundsmusiken. Ljudet är strålande, en klar 9:a!

Och till slut, Hållbarheten. Allting tillsammans blir så otroligt, underbart perfekt! Handlingen, rösterna, karaktärerna, miljöerna, upplägget! Det ÄR ju faktiskt det näst bästa spel till Pc, jag någonsin kört, enbart det föregående spelet, Den Längsta Resan, är bättre.
Det var inte svårt att sätta betyg på den här, en 10:a, absolut!

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9