Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Condemned

PC
Condemned
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    13 april 2006
  • Utvecklare
    Monolith Productions
  • Antal ägare
    11
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 7.5

Speltest av Yautja91

Inskickad av Yautja91 den 17/06 -07 11:27

Handling / story / vad man gör i spelet
Condemned: Criminal Origins [Rek. 18+]

Du heter Thomas och är brottsutredare. En kväll blir du tillkallad till en "crime-scene" där någon blivit mördad. Du möter din kollega på brottsplatsen och går in i den mörka och sunkiga källare där mordet begick.
När du och din kollega kommer fram till liket ber han dig att ta fram en sorts verktyg i form av en lampa - där man får syn på fingeravtryck m.m...
Men under din utredning får ni hör ni något! Mördaren är fortfarande i byggnaden!!
Snabbt springer ni vidare in i byggnaden. Lamporna är släkta och din kollega ber dig att sätta på huvudströmbrytarn för strömmen. Du fallar omkull och tappar din pistol - och där står han mördaren! Han tar ditt vapen och mördar dina kollegor.
Nu anklagas du för att ha mördat dina kollegor och polisen själv är efter dig.

Du måste nu bevisa för dem att du är oskyldig så du är på jakt efter mördaren.
Med hjälp av brottsutredningverktyg letar du efter mördaren och på vägen träffar du massor av psykopater som vill ha ihjäl dig med en knyck!
Du tar vapen från omgivningen som t.ex. rör, kofot, yxor m.m - allt för att ta kol på psykopaterna som vill ditt sämsta!

Vad jag tycker om spelet
Condemned är ett "ruskigt" bra spel med en aning skräck i det. Psykopaterna kan stå bakom ett hörn och innan man hinner veta ordet av rusar dem mot dig med ett vapen.
Spelet kan kännas hemskt ibland (därav 18+) eftersom man beter sig brutalt när man försöker slå ihjäl någon.
Storyn är däremot riktigt spännande och hela handlingen knyts ihop på slutet vilket bidrar till att man verkligen inte vill sluta! Däremot om man är en av de "datorspelsberoende" så anser man troligtvis att spelet kändes rätt kort och att det gick snabbt och spela. Jag rekommenderar dock spelet starkt till de som gillar mordutredningar för det kan vara mycket "CSI" feeling ibland.
Det är också bra med spelet att man kan välja på olika svårighetesgrader: lätt, medel och svårt. Själv har jag klarat spelet utan problem på medel. Om man inte är spelvan så är "lätt" ett bättre alternativ!

Betyg till spelet
Grafik: Det är en helt OK grafik så man ska oroa sig över att det ser ut som för 10 år sedan utan det är en av de moderna grafikerna. Det är dock inte lika bra som andra spel t.ex. Half-Life 2 som är enligt mig världsklass. Men det är en stark 7:a.
Spelkänsla: Man tar vapen från marken och man slår på ett sätt som man antagligen skulle gjort i verkligheten. Men ibland kan Thomas som man spelar kännas rätt seg i sitt handlande även fast man tryckt på knappen massor utav gånger.
Ljud: Ljudet är jag väldigt nöjd med. Utan ljudet hade inte spelet varit lika läskigt alls! Man kan höra hur psykopaterna rusar mot en med ett sådant skrik och grymtande att man blir alldeles blek i ansiktet! Ljudet är riktigt läskigt - men ett läskigt ljud är inte dåligt, utan snarare tvärtom: riktigt bra!
Hållbarhet: Spelet är lagom för vissa men just för mig var det en aning kort! Men en sak har skaparna av spelet lyckats med: om man en gång startat spelet vill man inte det minsta sluta! En 7:a.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7