Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inAge of Empires: The Rise of Rome

PC
Age of Empires: The Rise of Rome
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  31 oktober 1998
 • Utvecklare
  Ensemble Studios
 • Antal ägare
  436
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 7.9

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 17/07 -07 14:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Du kan spela random map: Du bygger en by, skaffar soldater krigar på många olika sätt eller försöker ta alla artifacter, (skatter utspridda på kartan) ha kontroll över alla ruiner, eller bygga ett världsunder, samtidigt måste du gå upp i ålder. Du startar med 3 bybor och ett town center (där du tränar nya bybor) och ska utvidga ditt rike och gå upp i ålder till t.o.m. Järnåldern för att få bättre soldater och nya byggnader. Du kan även spela kampanjen, då du får följa riken som Grekland, Babylonien eller Yamato genom historien. Eller köra deathmatch: ungefär detsamma som random map, fast du startar med mycket mer resurser, tröttnar du kan du alltid gå in i scenarioskaparen och skapa en egen kampanj.

Vad jag tycker om spelet
Det är bra, väldigt bra för att vara från 97, spelet har en väldigt bra hållbarhet, då du kan ladda ner fler kampanjer eller spela i multiplayerläge, vilket gör det i princip omöjligt att tröttna, även om det kommer nyare spel så kommer Age of Empires alltid att vara min favorit! Trots den dåliga grafiken kan man faktiskt göra fantastiskt verklighetstrogna miljöer, allt ifrån den mest fertila öken till den mest storslagna stad. Ett måste för alla Real time strategy fan!

Betyg till spelet
Grafik: 6
Grafiken är inte den bästa, även om man kan göra fantastiska saker, såsom att genom att lägga ut lite stenar på en strand göra den mycket mer verklig.

Spelkänsla: 7
Spelkänslan är bra, allt är väldigt verkligt, du möter alltid nya motgångar och måste alltid hitta en ny lösning, saker beter sig som i verkligheten, t.ex. så är kavalleri det bästa för att förstöra katapulter.

Ljud: 7
Ljudet är Bra det med, allting låter och man har bra musik. Men ibland kan man tycka att fel ljud dyker upp vi fel tillfälle.

Hållbarhet: 9
Age of Empires är ett sånt spel man inte tröttnar på, det finns alltid något du kan göra. Om du slutar spela är det antagligen bara för att du söker bättre grafik eller inte är så bra på det.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 7 Grafik: 6 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 7