Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

3D Pinball: Space Cadet

PC
3D Pinball: Space Cadet
 • Genre
  Pussel
 • Releasedatum
  31 december 1995
 • Utvecklare
  Maxis
 • Antal ägare
  329
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.2 6

Speltest av Frisko

Inskickad av Frisko den 05/07 -07 14:33

Handling / story / vad man gör i spelet
3D Pinball: Space Cadet är ett standardspel som finns med på alla nyare Windowsdatorer. Jag vet inte riktigt när det kom första gången, men har funnits ett bra tag iallfall. På Windows XP hittar du till spelet via Start -> Alla program -> Spel -> Pinball.

Det fungerar som ett vanligt flipperspel, du ska samla poäng genom att träffa olika poängtavlor med en liten boll. Du styr bollen med två stycken flippar längst ner på spelplanen.

För att få så mycket poäng som möjligt har man möjligheten till att genomföra olika uppdrag. Ett uppdrag går ut på att träffa olika poängtavlor ett antal gånger och i rätt ordning. Vilket uppdrag du får, beror på vilken uppdragstavla du träffar.

Om du klarar av ett antal olika uppdrag så kommer du gå upp en grad. Det finns nio stycken olika grader. Den lägsta är Kadett och den hösta är Amiral. En ny grad innebär nya uppdrag. I en nystartad omgång börjar du alltid med graden Kadett.

Det finns stöd för multiplayer spel i 3D Pinball, du kan spela med upp till 3 stycken kompisar (4 spelare totalt). Multiplayer läget når du via menyn Alternativ -> Antal spelare.

Spelet har en inbyggd topplista där de fem bästa poängen pressenteras, tillsammans med placering och rekordinnehavarnas namn.

Vad jag tycker om spelet
Ett relativt bra spel för att finnas med som standard i ett oprativsystem, dock ingenting jag skulle gå och köpa.
Ser det hellre som ett onlinespel istället för någon jag skulle se i en affärshylla.

Det kan vara underhållande i några tiotal minuter, men inte längre. Det känns som att poängrekorden baseras på vem som orkar sitta längst vid datorn, och inte vem som egentligen är skickligast.

Betyg till spelet
GRAFIK
En stilren och lättförståelig spelplan i 3D. Det käns kanske lite "snällt" att ge ett sådant simpelt spel en tio poängare innom en kategori som de stora spelföretagen gör mycket bättre. Men jag tycker att det spelet påminner om de gamla hederliga flipperspelen, och det är väl det som är meningen?

SPELKÄNSLA
Även fast jag nyss sa att grafiken påminner om ett riktigt flipperspel så räcker inte det för att få ett så pass högt betyg på även spelkänslan, så snäll är jag inte. Jag känner ingen speciellt bra känsla av spelet, dock är det ju inte meningen att vara så avancerat.

LJUD
Ljudet är ingen höjdare precis. Irriterande musik och jobbiga läten när kulan träffar de olika poängtavlorna. Ett plus är dock att allt ljud går att stänga av via menyn Alternativ -> Musik/Ljud.

HÅLLBARHET
Som sagt så håller den underhållande biten i kanske högst 30 minuter, men det är 30 roliga minuter.

Totalbetyg: 5 Ljud: 3 Grafik: 10 Hållbarhet: 3 Spelkänsla: 4