Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Legend of Zelda: Twilight Princess

Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Twilight Princess
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  8 december 2006
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  556
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.3

Speltest av Petti

Inskickad av Petti den 22/06 -07 12:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Story: Spelet utspelar sig i landet Hyrule. Söder om Hyrule där lilla Ordon Village ligger, finns det en pojke som heter Link. Hans dröm är att en gång bli major och är en fåraherde. Barnen i byn respekterar honom mycket och har honom lite som en idol. Link har fått ett uppdrag att färda ett svärd till kunga familjen av Hyrule. Men dagen då han ska åka blir det inte som Link tänkt sig och efter att ha blivit kidnappad och fångad. Så märker han att han har blivit en varg. Och helt plötsligt står Link inför sitt livs största äventyr.

Vad man gör i spelet: Man är Link, med hjälp av en mängd föremål, bland annat svärd, pilbåge och mycket mera så ska man rädda världen. För att göra detta så måste man besegra monster, lösa gåtor och flera saker.

Det finns templen där man ska gå i. I templerna så finns det monster gåtor, en miniboss som vaktar ett nytt vapen och en boss, som brukar besegras med vapnet man hittade i templet, efter bossen så får man något som hjälper Link att fortsätta.

Men det finns bossar och minibossar som inte ger dig något utan bara gör så att man kan forsätta.

Kontrollerna: Man går med styrspaken som sitter på Nunchuken. Man slår med svärdet genom att svinga Wii remoten, precis som Link gör! Man gör en släng attack genom att hålla in "Z" och sedan trycka på "A". Man gör en snurra runt attack genom att snurra på Nunchuken. Man kollar på kartan med "1" och tar fram kartan i högra hörnet med "2". Man kollar runt med "C". Man går till vapen menyn på "-" och dräkt mm, på "+". Man siktar med bland annat pilbågen genom att sikta på skärmen med Wii Remoten. Det finns fler saker men de får du upptäcka själv.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är ett av de bästa spelen. Zelda serien är jättebra och om du inte har spelat några spel så borde du verkligen göra det. Spelet är kanske lite för kort, men ändå det längsta Zelda äventyret. Spelet finns också till Gamecube, jag vet inte på vilken konsoll spelet är bäst eftersom jag bara har Wii spelet. Har man Wii så är detta ett självklart val, har man inte så är det nästan andledning till att köpa Wii.

Betyg till spelet
Grafik: 10! Grafiken är jättebra och det snyggaste Nintendo spelet någonsin. Men et finns en del grafiska fel men den förtjänar ändå 10.

Spelkänsla: 10! Med Wii kontrollerna så är spelkänslan nästan fulländad. Man kommer in i den snabbt och den känns aldrig dålig genom äventyret. Men jag förstår om några har problem med att bland annat sikta.

Ljud: 10! Gamla härliga Zelda låtar blandas med nytt resultatet blir självklart jättebra. Ljudet i Wii remoten är dålig kvallite men det har mer med Wii att göra än Zelda.

Hållbarhet: 10! Spelet är lagom långt och det finns många Sidequest att göra. Men ändå så hade jag hoppats på fler.

Totalt: 10! Ett av de bästa spelen i serien och det hittils bästa Wii spelet. Har man Wii så är det näst intill ett måste.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10