Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Mario Galaxy

Nintendo Wii
Super Mario Galaxy

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.8

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 14/11 -10 02:17

Handling / story / vad man gör i spelet
Peach har bjudit in dig, Mario, för att kolla på kometen som endast visar sig en gång vart 100:e år. Denna kväll är det ganska högljutt i hela Mushroom Kingdom, alla är förväntansfulla över att få se kometen. När de alla kollar upp mot himmelen så är det inte riktigt vad de får se däremot.

Bowser kommer flygande med sin armada av skepp. Dessa tar sedan tag i Princess Peach slott, och lyfter upp hela slottet från marken! Som tur är lyckades du precis komma med och lyfter upp tillsammans med slottet. Samtidigt råder panik runtom på marken, detta då Bowsers skepp skjuter mot befolkningen. Du kommer tyvärr inte långt, när ni kommit ut i rymden så hittar en av Bowsers häxor dig, och slår ut dig från slottet.

Du vaknar sedan upp på en främmande planet. Där man ska leka med tre kaniner, och fånga dem. När de väl fångats så visar de sig vara små stjärnor, även kallade Lumas. Dessa säger att Rosalina behöver din hjälp. Rosalina dyker sedan upp på ett slott som även finns på planeten. Hon behöver din hjälp med att få tillbaka kraft till stjärnobservatoriet.

Stjärnobservatoriet drivs utav Star Power. Dessa har tagits utav Bowser och kastats ut i olika galaxer. Man får nu åka runt i olika galaxer för att hämta upp all kraft. När man fått tillräckligt med kraft så kanske man även kan ta sig till Bowser och rädda Peach!

Vad jag tycker om spelet
Spelet har sin charm, med alla dessa små planeter som man kan springa runt. Det krävs ibland ett helt annat sätt att tänka på, då man kan gå på väggar, tak och allting. Gravitationen är såklart helt konstigt, och man dras inte alltid mot golvet. 'Super Mario Galaxy' klarar att utnyttja olika lägen, och gör hinder där det krävs att man tänker utanför området. Det vill säga att man tänker på att man kan hoppa runt utan att alltid dras neråt. Samtidigt som de klassiska problemen med att man faktiskt dras åt ett håll fortfarande finns kvar.

Spelet blir däremot ganska snabbt långtråkigt. Man går från det ena uppdraget till det andra, och det är över 120 uppdrag totalt. Skillnaden mellan uppdragen blir inom sin tid mycket mindre känns det som, och man får känslan av att man upprepar samma sak om och om igen. Lite mer variation i uppdragen tycker man borde finnas, istället för att man alltid ska ta sig till ett ställe där man ska göra en liten sak och sedan har man klarat uppdraget.

Bortsett från det är även svårighetsgraden för enkel. Det skulle gått att göra spelet svårare på en rad olika sätt. Tyvärr så verkar Nintendo vilja få in lite nya spelare, och ignorerar därför veteranerna. Sedan ligger det lite i Marios natur att det ska vara en speciell typ av uppgifter, som i detta fallet visade sig vara ganska enkla.

Ett standardspel, inga svårare utmaningar och ganska långtråkigt.

Betyg till spelet
Spelets grafik är precis som Marios övriga grafik. Helt okej, men inte mer eller mindre än så. Jag gillar som vanligt det vattnet som Nintendo gör, och det är inget undantag här inte. Att simma under vattnet är helt otroligt, och grafiken får ett sådant lyft utav det så det inte är sant. Tyvärr är man inte under vattnet hela tiden...

Spelkänslan är likaså ganska standard, däremot anser jag att de har lyckats med gravitationen. Med tanke på att de måste haft en del problem på det stadiet så anser jag att det är värt ett litet plustecken. Vid något enstaka tillfälle har det däremot blivit jobbigt att styra, men det är väldigt sällan.

Musiken passar helt klart in här, och jag finner inga fel alls med den. Har aldrig haft några som helst problem med de ljud eller den musik som finns i detta spelet. Tråkigt nog förstör det en del att man ska tillbaka till varje bana så många gånger, vilket gör att musiken spelas om och om igen. Det ser jag däremot inte som musikens fel i sig, utan det har med att banorna ska upprepas så många gånger innan de är helt avklarade.

Tyvärr tröttnar man på spelet väldigt snabbt, det är långtråkigt. Det händer aldrig någonting nytt. Man gör samma sak om och om igen, utan några nya händelser inträffar. Man inväntar helt enkelt nästa galax. När man väl klarat av spelet så vill de att man ska köra om det igen, och det kan jag säga dig... det är inget som man har någon större lust för.

Totalbetyg: 5.3 Ljud: 8 Grafik: 5 Hållbarhet: 2 Spelkänsla: 6