Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Mario Galaxy

Nintendo Wii
Super Mario Galaxy

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.8

Speltest av MarioGalaxy

Inskickad av MarioGalaxy den 13/12 -09 18:20

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario är på ett Mushroom Party när Bowser attackerar hela festen och Peach bortförs. Mario hoppar efter och sedan vaknar han någon annanstans (nämligen i rymden). Han förstår sedan att att Bowser har tagit alla stjärnorna. Sedan ska man spela som Mario klara alla världar och ta tillbaka stjärnorna. Du ska klara dig igenom många konstiga planeter, men även många välbekanta.

Vad jag tycker om spelet
Ett riktigt kul spel, för man vet aldrig vad som kan hända. Det är ganska svårt, men man kommer in i det när man har spelat ett tag. Jag gillar inte Wii särskilt mycket på spelen. Vissa spel kan ju vara kul och detta spelet är ett av dem. Nintendo har lagt ut mycket tid på detta och det gillar jag. Jag hoppas att de gör fler sådana spel.

Betyg till spelet
Grafiken är inte lika bra som på PlayStation 3 eller Xbox 360, men för att vara Wii är detta ett av dem bästa spelen grafikmässigt. Därför får den en åtta. Ovanligt bra för Wii.

Spelkänslan är skön. När man kör på Wii när man kan röra sig, men t.ex. Wii Sports har man bättre känsla, men jag tycker Mario Galaxy har det också. Wii Sports skulle fått en nia, men detta får en åtta.

Ljudet har inga soundtracks så de kör sina egna melodier som lätt fastnar på hjärnan och blir sedan mycket störande. Man vill nästan skruva ner ljudet till minimum och sen sitta och spela utan ljudet. Men man vill ju inte klaga på ljudeffekterna. De är ovanligt sköna och Marios klassiska "OH JIA MAMA MIA WOOOAAAHHH" är riktigt sköna. Ljudeffekter finns inte så jag tar en femma på Galaxys musik/ljud.

Hållbarheten är sådär. Det är inte lätt att klara spelet, men om man sitter och så kallat nördspelar så tror jag att man klarar det på typ fem dagar. Sen vill man byta in det på Gamestop. Det finns ju inget två player-läge eller minispelläge, så därför får hålbarheten en sjua.

//MarioGalaxy

Totalbetyg: 7 Ljud: 5 Grafik: 8 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8