Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











New Play Control! Pikmin

Nintendo Wii
New Play Control! Pikmin
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    6 februari 2009
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    6
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.6 8.3

Speltest av ante10

Inskickad av ante10 den 06/04 -10 08:01

Handling / story / vad man gör i spelet
New Play Control! Pikimin är en remake till det allra första spelet i Pikmin-serien som var till Nintendo GameCube men nu till Wii.

Olimar är en 2 centimeter lång utomjording. Hans art kallas för Hocotatian, och han bor på en planet som heter Hocotate och hans yrke där är att hämta främmande föremål från rymden. En dag så bestämde han sig att ta en interstellär semester. Han reste till rymden med sitt skepp S.S. Dolphin. Han kopplade av, satte på autopiloten, när en meteor plötsligt träffade hans skepp, och störtade ner mot en stor främmande planet.

Senare vaknade Olimar och upptäckte att hans skepp har blivit fruktansvärt skadat. Olimar säger att 30 delar har lossnat från skeppet, för att göra saker värre så märkte han att hans livsuppehållande system räckte bara till 30 dagar. Hur ska han kunna samla alla delar på så kort tid? Han springer nerför en backe och ser nåt oförklarligt. Plötsigt reser sig det oförklarliga upp och spottar ut ett frö med ett löv på sig och planterar sig själv i marken. Olimar drar upp lövet som sticker ut från marken och ut ur marken kommer det en varelse som han kallar Pikmin. Olimar upptäcker deras krafter och använder dem till att samla in alla delar som har lossnat från hans skepp.

Det finns tre typer av Pikmin. Röda som tål eld, gula som är strömtåliga och blåa som är vattenlevande. Kommer Olimar att kunna hinna samla alla delar innan hans livssystem slutar att fungera.

I spelet så kör man igenom dagar och samlar in delar från skeppet. Första dagen är en träningsbana och man har hur mycket tid på sig som helst. Man har som i historien 30 dagar på sig att försöka hitta minst 25 delar, hittar man alla 30 delar så får man det lyckliga slutet och då visas enemy Reel, en musikvideo som visar spelets alla fiender.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är kul och roligt för att alla skeppsdelar har ett eget namn. Det som är också bra är att de som har missat spelet till Nintendo GameCube har chansen att köpa det nu till Wii. Det finns en skillnad mellan den förra och den nya är att i den nya så kan du använda pekaren till siktet där en pikmin kommer att landa efter att ha blivit kastat istället för att flytta pekaren hela tiden i den förra. Spelet har tre filer som varsin spelare kan ha och se vem som har rekordet efter att ha klarat ut spelet.

Spelet har också ett läge som heter Challenge Mode. Där gäller det att välja en bana att spela i och se hur mycket Pikmin du kan föda på en hel dag. Det finns en sällsynt låt till Pikmin-serien, Ai no uta och är på japanska och skulle ha funnits till spelet tror jag.

Betyg till spelet
Grafiken är bra men jobbigt ibland när hela skärmen får en röd ton hela tiden varje gång man skadas så den får en åtta.

Spelkänslan är mycket bättre än Nintendo GameCube-versionen för att på Wii-versionen så flyttas siktet enkelt med pekaren och de ger den en nia.

Ljudet har inte ändrats från förra versionen men den är ändå bra så den får en åtta.

Hållbarheten räcker länge så den får en åtta.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9