Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMario Strikers Charged Football

Nintendo Wii
Mario Strikers Charged Football
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  25 maj 2007
 • Utvecklare
  Next Level Games
 • Antal ägare
  89
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 7.7

Speltest av Petti

Inskickad av Petti den 05/08 -07 12:57

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Strikers: Charged Football är det andra spelet i Mario Strikers serien och det första Mario Sport Spin-off till Wii.

Som namnet avslöjar så går det ut på att spela fotboll. Det finns vanliga matcher turnering och lite annat smått och gott. Det finns bland annat Wii-fii Mode där man spelar mot spelare Online, tyvärr så vet jag inte så mycket om det för jag har inte fixat Online läget på Wii.

Om man väljer turnering så är det 3 cuper som man kan spela, Fire Cup, Diamond Cup och Strikers Cup. Svårhetsgraden ökar beroende på cup. Det är ingen story direkt.

Först så väljer du en kapten, det finns flera kända Mario karaktärer. Sen så väljer du 3 Sidekicks, där det är flera fiender och lite annat och så har du med målvakten Kritter i ditt lag.

Power ups är olika föremål man får under matchen ni som har spelat Mario Kart känner nog igen dig. Det finns Mushroom Koopa Shell, Starmen, Banana Peel och många fler. Varje kapten har sin egen special Power ups, bland annat Bowser sprutar eld och Mario blir Super Mario (jättestor).

Megastrikers är skott som kommer när man håller inne skjut knappen tillräckligt mycket med kaptenen, då ser man en film sekvens när kaptenen hoppar upp i luften sen så skjuter han iväg flera bollar (3-6 beroende på hur bra timing man har). Sedan är det upp till Kritter hur många han räddar. Om motståndaren gör en Megastriker så styr man Kritter då så andvänder man Wii Remoten på ett bra sätt.

Alla Sidekicks har ett special skott (tex Birdo skjuter iväg ett ägg) som kommer om man håller inne skjut knappen tillräckligt länge.

På olika arenor så händer det olika saker till exempel på Thunder Island kan det flyga in traktorer och andra saker på arenan, men oroa dig inte, det finns vanliga arenor också.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är bra. Det är jätteroligt i början, men sen så blir matcherna lite enformiga. Det finns några saker att låsa upp men inte allt för många, men det hade nog inte hjälpt med fler heller för att det är enformigt. Jag har aldrig riktigt gillat fotbollsspel men det här var ändå bra. De har satt in personligheter på vissa karaktärer till exempel Waluigi verkar komma från landet.

Betyg till spelet
Grafik: 8! Grafiken är ganska bra, de kända Mario karaktärerna har fått sig nya kläder (jag hade nog föredragit de gamla) och Megastriker:na är riktigt snygga (särskilt Bowsers).

Spelkänsla: 8! Wii kontrollen passar riktigt till spelet, visst dens rörelsekänslighet andvänds inte jätteofta men det beövs inte heller. Den kan vara svår att lära sig men när man lärt sig den så sitter det verkligen.

Ljud: 8! Musiken är rolig och bra. Mario sport spel brukar inte ha sån jättebra musik men det har den här. Lite mer gammal hederlig Super Mario musik bara så hade den varit näst intill perfekt.

Hållbarhet: 6! Spelet är jätteroligt i början men man tröttnar inom en vecka. Det blir enformigt helt enkelt.

Totalt: 7! Det är bra och så men det har ingen Mario känsla och blir enformigt.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 8